Το μήνυμα των οργανωμένων οπαδών για τα 86 χρόνια του Αστέρα

Το μήνυμα των οργανωμένων οπαδών για τα 86 χρόνια του Αστέρα

Μάρτιος 26, 2017 - 22:18
2 σχόλια

Η ιδέα του Α.Γ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ "Ο ΑΣΤΗΡ" γεννήθηκε το 1930, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, αλλά αναγνωρίστηκε επίσημα το 1931 από το Πρωτοδικείο Τριπόλεως με την υπ’αριθμ 312/1931 απόφαση. Ποιός να το φανταζόταν τότε, στην περιοχή της Μεταμορφώσεως που ιδρυόταν ο Αστέρας Τρίπολης, η ''ομάδα των τρένων'', ότι θα πετύχαινε συνεχόμενες εξόδους στην Ευρώπη, συμμετοχή σε Τελικό Κυπέλλου και νίκες απέναντι σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου... Φυσικά μέσα σε όλα αυτά ξεχώρισε η συμμετοχή του Αστέρα ως ιδρυτικό μέλος στη νεοσύστατη Β' Εθνική Κατηγορία το 1963,ήταν η πρώτη Αρκαδική ομάδα που συμμετείχε, και αφού είχαν προηγηθεί 5 σερί κατακτήσεις του Τοπικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας(1958-1963), ρεκόρ που καμία άλλη ομάδα το νομού μας δεν έχει καταφέρει να σπάσει. Το γήπεδο θα μείνει στην ιστορία ως ''Γουέμπλεϊ'' και γίνεται το σπίτι του Αστέρα μέχρι και σήμερα, ενώ το 2012 μετονομάζεται σε ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης''. Το 1988 η ομάδα φτάνει μια ανάσα από την Δ΄Εθνική όμως δεν τα καταφέρνει στο νήμα. Η πρώτη συμμετοχή σε εθνικό πρωτάθλημα υπό τη νέα του μορφή θα έρθει το 1990 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αρκαδίας, όπως και του κυπέλλου Αρκαδίας. Η ομάδα μας θα επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα το 1993, όπου θα γνωρίσει τα ''πέτρινα χρόνια'' μέχρι και το 2003, όταν και οι κύριοι Μπάκος και Καϋμενάκης αναλαμβάνουν την τύχη της ομάδας, ανεβάζοντας την ομάδα 4 κατηγορίες σε 4 χρόνια, ρεκόρ που ακόμα δεν έχει καταρριφθεί από καμία ελληνική ομάδα! Το 2007 η ομάδα μας ντεμπουτάρει στην Super League, με την γνωστή συνέχεια, κάνοντας την πόλη μας γνωστή σε όλη την Ευρώπη, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για κάθε επαρχιακή ομάδα.

Η ομάδα έχει γεμίσει με περηφάνια τον κόσμο της Τρίπολης, ο οποίος είναι σταθερά δίπλα της, στα καλά και στα άσχημα, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει και την προσοχή των υπολοίπων Ελλήνων φιλάθλων. Πώς να ξεχάσουμε άλλωστε, όχι μόνο τις εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, την τρομέρη παρουσία 13.000 Αρκάδων στο ΟΑΚΑ το 2013 στον Τελικό Κυπέλλου, αλλά και τις εκδρομές φιλάθλων μας σε Αγγλία, Τσεχία, Κύπρο, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

26 Μαρτίου 1931 - 26 Μαρτίου 2017

86 χρόνια ένδοξης ιστορίας

Χρόνια πολλά, Αστέρα! Χρόνια πολλά, Τρίπολη!

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

1. Αγάπη για τον Αστέρα προϋποθέτει σεβασμό στην ιστορία του. Επειδή είχε χθες 26 ο μήνας βρήκαμε κάτι να γράψουμε.. Οι αθλητές οι πρωταγωνιστές μιας ομάδας κρατούν με περηφάνια στο σύμβολο του Αστέρα που γράφει 1930 και εσείς παραχαράζοντας την ιστορία της ομάδας μας βγάζετε το συμπέρασμα ότι ιδρύθηκε το 1931. Εσείς αναρτήσατε φωτογραφία... που αποδεικνύει την πραγματική ιστορία του Αστέρα. Η αθλητική ιστορία δεν γράφεται με μια υπογραφή γράφεται στα γήπεδα κυρίως από τους αθλητές. Χωρίς αθλητές δεν υπάρχουν ομάδες όσα πρωτοδικεία και να υπάρχουν....

Η ιστορική αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας ιδρύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1930. Τη σημαία αυτή που προβάλατε δεν την έφτιαξε το πρωτοδικείο την έφτιαξαν αυτοί που ιδρύσαν την ομάδα. Σεβασμός λοιπόν στην ιστορία του Αστέρα αν πραγματικά μας ενδιαφέρει η ιστορία του.Ντοκουμέντα έχει και η σημερινή διοίκηση του Αστέρα σχετικά με την 1η Σεπτεμβρίου 1930. Η διοίκηση που εφτεσε τόσο ψηλά τον Αστέρα (με αθλητές πάντως...)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.