Μην χαρίζετε παιχνίδια στα σκουπίδια...

Μην χαρίζετε παιχνίδια στα σκουπίδια...

Απρίλιος 28, 2017 - 12:11
1 σχόλια

Μια σακούλα από την οποία προεξέχει το μπράτσο μιας πλαστικής κιθάρας στέκει δίπλα στον άδειο κάδο απορριμμάρων στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Την συντροφεύει ένα πλαστικό καρότσι σουπερμάρκετ, παιχνίδι κι αυτό. Παιχνίδια περιέχει η σακούλα, λίγο παλιά, αλλά λειτουργικά, αφού όποιος τα άφησε εκεί δεν τα χρειάζεται αλλά δεν τα έχει και για πέταμα.

Η μοίρα αυτών των παιχνιδιών αλλά και των ρούχων που συχνά οι συμπολίτες μας αφήνουν δίπλα στους κάδους των απορριμμάτων ελάχιστη σχέση έχει τις περισσότερες φορές με την καλή προαίρεση των ανθρώπων που σκέφτηκαν να μην τα πετάξουν, αλλά να τα εκθέσουν, προκειμένου κάποιος που βρίσκεται σε ανάγκη να τα πάρει. Συνήθως, δυστυχώς, κάποιο αδέσποτο θα σκίσει τις σακούλες και το περιεχομενο θα σκορπιστεί, με αποτέλεσμα ακόμα και καθαρά ρούχα να καταλήγουν στον δρόμο και όχι σε κάποιον συμπολίτη μας που τα χρειάζεται.

Κατά καιρούς, ο Δήμος, η Περιφέρεια και άλλοι φορείς, αλλά και οι ενορίες, συγκεντρώνουν παιχνίδια και ρούχα. Από το να τα παρατάμε δίπλα στους κάδους, και εφόσον δεν γνωρίζουμε κάποιον στη γειτονιά μας που μπορεί να τα χρειάζεται ώστε να του τα προσφέρουμε, ας φροντίσουμε να πιάσουν τόπο. Τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.