Μικρές «χωματερές» ξεφυτρώνουν στη Γορτυνία (pics)

Μικρές «χωματερές» ξεφυτρώνουν στη Γορτυνία (pics)

Μάρτιος 12, 2019 - 11:32
0 σχόλια

Πριν από έναν χρόνο, γράφαμε για την «αειφορία των σκουπιδιών» με αφορμή τις φωτογραφίες που μας είχε στείλει ο αναγνώστης μας Β.Χ. στο Λευκοχώρι Γορτυνίας (δείτε ΕΔΩ). Δυστυχώς σήμερα, ακριωβώς έναν χρόνο μετά, ο ίδιος άνθρωπος μάς στέλνει φωτογραφίες από άλλες μεριές που έχουν γίνει επίσης «μικρές χωματερές».

Με τη σημείωση, πάντως, ότι στο γεφύρι Κουτσομίλι οι ασυνείδητοι έχουν σταματήσει να πετάνε απορρίμματα.

Τα πετούν, όμως, αλλού.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, είναι από τρία διαφορετικά σημεία σε δρόμο που οδηγεί από το Λευκοχώρι σε Γαλατά και Περδικονέρι, σε απόσταση μισού, ενός και ενάμιση χιλιομέτρου έξω από το χωριό. Εκεί έχουν επιλέξει οι κάτοικοι να ξεφορτώνονται τα σκουπίδια τους, τα οποία τα παρασέρνουν τα νερά της βροχής, τα στέλνουν στο ποτάμι και από εκεί βρίσκονται, μάλλον, στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, εκτός από εστίες μόλυνσης, τα παραπάνω σημεία είναι επικίνδυνα και για τα ζώα που βόσκουν στην περιοχή, όπως οι γίδες, οι οποίες κινδυνεύουν να ψοφήσουν αν φάνε πλαστικό καθώς δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Σύμφωνα με τα όσα μας λέει ο αναγνώστης μας, υπάρχει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και με την έλλειψη κάδων. Ωστόσο, μπορεί το απορριμματοφόρο να μην περνάει στην ώρα του, αλλά αργά ή γρήγορα θα περάσει. Αυτό δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο την απόρριψη σκουπιδιών στα ρέματα, που μολύνουν τη γη, τον υδροφόρο ορίζοντα αλλά και κάθε σκέψη οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.