Μίκης και Νταλάρας στο φινάλε της συναυλίας στην ιστορική Δημητσάνα το 2003 (vid)

Μίκης και Νταλάρας στο φινάλε της συναυλίας στην ιστορική Δημητσάνα το 2003 (vid)

Μάιος 05, 2018 - 10:26
3 σχόλια

Όταν ο Μίκης «Χάθηκε μ’ έναν καημό στην όμορφη πόλη» της Δημητσάνας

Αν και πέρασαν 15 χρόνια από τότε, οι αναμνήσεις είναι ακόμα νωπές. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου του 2003 στο ανοιχτό θέατρο της Δημητσάνας «Μίκης Θεοδωράκης», χωρητικότητας 1000, περίπου θεατών, που είχε εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2002.  

Τραγούδησαν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Μαρία Σουλτάτου, έπαιξε η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με προεξάρχοντα τον Κώστα Παπαδόπουλο, ενώ τόσο μέσα, όσο και έξω από το θέατρο συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 4.000 θεατές!

Σε δυο παλαιότερες δημοσιεύσεις στο Ogdoo.gr, με τα video των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη «Μέσα σε κήπο» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου και «Μιλώ» σε ποίηση Μανόλη Αναγνωστάκη είχα αναφερθεί εκτενώς στις λεπτομέρειες και στο πρόγραμμα της συναυλίας αυτής. 

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν στο τέλος της συναυλίας, ο Μίκης Θεοδωράκης συνέπραξε με την ορχήστρα και τους τραγουδιστές και με τη φωνή της ψυχής του ερμήνευσε τα «Χάθηκα» και «Όμορφη πόλη» σε στίχους του αδερφού του Γιάννη Θεοδωράκη και τον «Καημό» σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου. Την ίδια στιγμή στη Ζάτουνα, το χωριό στο οποίο ήταν εξόριστος ο Μίκης στη δικτατορία, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Δημητσάνα, αναβόσβηναν τα φώτα, κάνοντας ένα «συμβολικό» σινιάλο σε καλλιτέχνες και κοινό. 

Η συναυλία επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Εξαμίλια Κορινθίας, αλλά χωρίς την παρουσία του συνθέτη.

Υ.Γ: Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το φινάλε της συναυλίας με την εμφάνιση του Μίκη Θεοδωράκη. Ζητούμε την κατανόησή σας για την ερασιτεχνική ποιότητα του video και τα πολλά «κουνήματα» της εικόνας, που οφείλεται τόσο στο μεγάλο πλήθος, που παρακολουθούσε όρθιο τις τελευταίες στιγμές, όσο και στη συγκίνηση που προκάλεσαν οι στιγμές αυτές…

Η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της φίλης Ελίνας Κωστελέτου.

(ΠΗΓΗ: ogdoo.gr)

Video: 

Ο Μίκης Θεοδωράκης στην Δημητσάνα (16/8/2003)


3 Σχόλια

Δεν θυμηθηκατε ξαφνικα την πολυ καλη συναυλια του ...2003.Επειδη αυτη την κυριακη δεν γινεται καμια εκδηλωση στην δημητσανα θα πρεπει να απασχολησετε την ενημερωση το σαββατοκυριακομε κατι απο την δημητσανα. Τοσο απλα και ξεκαθαρα

Κανείς λαθος...Αυτο το Σαββατοκύριακο στη Δημητσανα εχει 3 Εκδηλώσεις. Σεμινάρια και ανοιχτούς αγώνες στην πλατεία, εχει το ράλι αντικα και την αναβίωση της νεροτριβης στο υπαίθριο Μουσείο υδροκινησης.

Αφού λύσετε τα εσωτερικά σας θέματα εκεί στη Δημητσάνα, δεν βάζετε και το όνομα του ανθρώπου που έγραψε το άρθρο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.