Μιχόπουλος: Η Μεγαλόπολη υποφέρει από απραξία και μιζέρια (vid)

Μιχόπουλος: Η Μεγαλόπολη υποφέρει από απραξία και μιζέρια (vid)

Μάιος 07, 2017 - 17:35
2 σχόλια

Η Μεγαλόπολη είναι μια πόλη που δεν αναπτύσσεται όσο και όπως της αξίζει. Αυτό υποστηρίζει στην κάμερα του Arcadia Portal ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μεγαλόλης κ. Κώστας Μιχόπουλος. Σημειωτέον ότι ο κ. Μιχόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του κ. Δ. Παπαδόπουλου, δημάρχου Μεγαλόπολης, πριν από μερικούς μήνες. «Κατά καιρούς είχαμε διαφορετική άποψη γύρω από βασικά θέματα κυρίως για την ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο είχε στόχο για ένα καλύτερο αύριο», λέει. 

«Η περιοχή και τα χωριά της δεν αξιοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε. Αυτό οφείλεται στην πολιτική της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή δεν έχει αντανακλαστικά και δυναμική.

«Έτσι, η Μεγαλόπολη έμεινε στάσιμη, μετά κυρίως από τη συνένωση των Δήμων. Όταν οι Δήμοι ήταν Καποδιστριακοί, έρχονταν πολλοί επισκέπτες στην περιοχή. Με τον ''Καλλικράτη'' αυτό χάθηκε και τα χωριά ερήμωσαν. Μαρασμός στην περιοχή και κατάθλιψη. Κυρίως επειδή δεν υπάρχει καθημερινή επαφή και συλλογική προσπάθεια που να δώσει μια νότα ελπίδας».

Ακόμη, ο κ. Μιχόπουλος τονίζει ότι αν ο Δήμος δεν έχει αναπτυξιακό πρόγραμμα, θα ανοίξει η όρεξη όλων να σκέφτονται ότι η μοναδική λύση είναι η δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη, ενδεχόμενο στο οποίο είναι κάθετα αντίθετος.

«Έκανα υπομονή. Νόμιζα, πίστευα, ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να έχουμε ένα plan B, η περιοχή της Μεγαλόπολης έχει βαλτώσει», λέει.

Η μεταλιγνιτική εποχή έχει αρχίσει ήδη. Δεν θα μας λυπηθεί κανείς, κανείς δεν θα πονέσει τον τόπο μας.

Ο κ. Μιχόπουλος προτείνει τη διεκδίκηση πόρων για την αναβάθμιση της περιοχής και επισημαίνει ότι η Μεγαλόπολη ποτέ δεν διεκδίκησε την ίδρυση ενός ΤΕΙ ή ενός στρατοπέδου. «Πρέπει να γίνουμε επιθετικοί», υποστηρίζει.

Να στηρίξει η ΔΕΗ την ντόπια αγορά. Γιατί όχι; Είναι κακό;

«Ο ντόπιος και ο μόνιμος κάτοικος έχει δώσει πολά και έχει υποστεί τα πάνδεινα. Και δεν έχει πάρει τίποτα πίσω. Διαμαρτύρομαι έντονα για την απραξία, τη μιζέρια και το κακό που έχει βρει την περιοχή μας», λέει, τέλος, ο κ. Μιχόπουλος.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Μιχόπουλος: Η Μεγαλόπολη υποφέρει από απραξία και μιζέρια


2 Σχόλια

τι περιμενατε; βαλανε μια νεα φατσα μπροστά και πίσω κρυφτηκε όλη η παλιατζουρα που ειχε απορρίψει ο κοσμακης. και τα λουζόμαστε ολοι τώρα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.