Μιχαήλ: Να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της

Μιχαήλ: Να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της

Σεπτέμβριος 18, 2019 - 19:38
2 σχόλια

Συνέντευξη στο PROTATHLIMA παραχώρησε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Νεόφυτος Μιχαήλ, ο οποίος στην φετινή χρονιά αγωνίζεται ως δανεικός στην Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Νεόφυτος μας μιλάει για το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και τις διαφορές του με το Κυπριακό, τους στόχους που έχει βάλει καθώς και για το κεφάλαιο Εθνική ομάδα.

– Νεόφυτε, ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από το Ελληνικό πρωτάθλημα; Ποιες είναι για σένα οι πιο μεγάλες διαφορές σε σχέση με το Κυπριακό και ποια τα κοινά στοιχεία;

«Το επίπεδο είναι πολύ καλό αν και πολλές ομάδες αποδυναμωθηκαν λόγω μείωσης των μπατζετ. Υπάρχουν φυσικά υψηλού επιπέδου ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ οι οποίες θα παλέψουν για το πρωτάθλημα και φέτος. Μετά είναι η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ατρόμητος που είναι επίσης πολύ δυνατές ομάδες. Επίσης, είναι κι ο Παναθηναϊκός ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα αλλά έχει αρκετά ποιοτικούς παίκτες. Ο Βόλος, η Ξάνθη και ο ΟΦΗ άρχισαν πολύ καλά το πρωτάθλημα και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και μετά ακολουθούν οι υπόλοιπες οι οποίες πιστεύω υστερούν απο τις προηγούμενες που ανέφερα. Γενικά δεν βλέπω πολλές διαφορές απο το Κυπριακό σε θέμα διεκδίκησης πρωταθλήματος, Ευρώπης ή διαβάθμισης. Κι εδώ όπως και στη Κύπρο σε κάποια φάση ξεχωρίζουν οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, την Ευρώπη ή παλεύουν για να σωθούν. Υπάρχει πολύ Ισπανικό και λατινικό στοιχείο σχεδόν σε όλες τις ομάδες (ειδικότερα στην ομάδα μου). Η πιο μεγάλη διαφορά με το κυπριακο πρωτάθλημα έχει να κάνει με τον κόσμο που πάει στο γήπεδο. Επίσης, υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις από πόλη σε πόλη με αποτέλεσμα πολλές φορές η ομάδες να πάνε απο την προηγούμενη εκεί πουβθα παίξουν (π.χ. στο τελευταίο ματς μας με την Ξάνθη, πήγαμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Αθήνας, πτήση για Αλεξανδρούπολη, και απο Αλεξανδρούπολη οδικώς στη Ξάνθη). Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά με τη Κύπρο».

– Πιστεύεις ότι η παρουσία σου στον Αστέρα Τρίπολης θα σε κάνει πιο έτοιμο για να επιστρέψεις στο ΑΠΟΕΛ και να διεκδικήσεις την θέση κάτω από τα δοκάρια;

«Στόχος μου σε αυτά τα δυο χρόνια είναι να παίξω σε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Είμαι 100% αφοσιωμένος στον Αστέρα και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Τα παιχνίδια είναι αυτονόητο πως μας βοηθούν να εξελιχθούμε και να ωριμάσουμε. Έτσι θέλω κι εγώ όταν ολοκληρωθεί ο δανεισμός μου να είμαι έτοιμος να παλέψω για να παίξω στην ομάδα μου!».

– Πως βλέπεις το μέλλον της Εθνικής ομάδας; Είδαμε με το Σαν Μαρίνο ότι στο γήπεδο είχαμε μία πολύ νεαρή ομάδα με παίχτες που μπορούν να φορούν το Εθνόσημο για πολλά ακόμη χρόνια.

«Δυστυχώς κάθε φορά μένουμε μόνο στα λόγια κι είναι κρίμα επειδή όντως αυτή η εθνική ομάδα έχει πολύ ποιότητα. Βλέπουμε κάθε φορά πως υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που “παλεύουν” για μια κλήση στην εθνική. Αυτό από μόνο του ανεβάζει τον πήχη. Αυτό που λείπει στον Κύπριο ποδοσφαιριστή είναι τα συνεχόμενα αγωνιστικά λεπτά. Είτε είσαι νεαρός, είτε στο τέλος της καριέρας σου, ο παίκτης που έχει αγωνιστικό ρυθμό είναι σε καλύτερη κατάσταση από κάποιον που είναι σε αδράνεια. Πιστεύω πως το μέλλον της Εθνικής μας είναι λαμπρό και θα το δούμε στα επόμενα χρόνια».

– Ποια είναι τα «θέλω» του Νεόφυτου Μιχαήλ αυτή τη στιγμή και πως βλέπει τον εαυτό του σε μερικά χρόνια;

«Για τη φετινή χρονιά θέλω σε όσα παιχνίδια παίξω να έχω καλή και σταθερή απόδοση. Πέρυσι είχα 13 παιχνίδια με τον ΠΑΣ πράγμα που σημαίνει πως έχω βάλει στόχο να τα ξεπεράσω φέτος. Για το μέλλον δεν θέλω να πω κάτι αφού ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Εύχομαι να είμαι γερός και υγιής για να δίνω το 100% του εαυτού μου στη προπόνηση και στη προσπάθεια που κάνω για να πετύχω τους στόχους μου».

Από: protathlima.com

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ας κοιτάξει η διοίκηση και λίγο προς Σερβία -κροατια να βρει εστω δανεικούς για να δυναμώσει η ομάδα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.