Μια συγγνώμη στον Πολάκη

Μια συγγνώμη στον Πολάκη

Αύγουστος 05, 2018 - 09:15
4 σχόλια

Όλα λειτούργησαν εξαιρετικά την ώρα της κρίσης. Και το Μάτι εκκενώθηκε, και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν νωρίς και έφυγαν, και η Μαραθώνος... αλήθεια, τι έγινε, τελικά, στη Μαραθώνος;.. Όλα λειτούργησαν εξαιρετικά καλά: ο Δήμος (Ψινάκης), η Περιφέρεια (Δούρου), η κυβέρνηση (Τσίπρας, Τόσκας και λοιποί) ήταν όλοι στις θέσεις τους, εφαρμόζοντας σχέδιο και στρατηγική, παράλληλα ποζάροντας μπροστά στις κάμερες την ώρα που διοργάνωναν την επιχείρησή τους.

Τώρα, αν 100 άνθρωποι κάθησαν να καούν για να «θολώσουν» -ή μήπως να «μαυρίσουν»- την εικόνα της κυβερνητικής, περιφερειακής και δημοτικής αξιοσύνης, ετοιμότητας και επιχειρησιακού σχεδιασμού... Μέχρι εκεί φτάνει το μίσος των εγκάθετων, των εχθρών της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, λοιπόν! Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν οι «μενουμευρωπαίοι», τώρα είναι οι... πυρομανείς. Μα, να θες να κυβερνήσεις άριστα και να μην σε αφήνουν οι πολίτες; Να θες να βγεις από τα μνημόνια «καθαρός» και να σε θολώνουν -ή να σε μαυρίζουν- εκείνοι που βάζουν φωτιές και σκοτώνουν τον κόσμο μόνο και μόνο γιατί δεν αντέχουν να δουν τον Αλέξη με γραβάτα να καθαρίζει με διπλάσιο αμονιαζόλ τα μνημόνια;!..

Ο Παύλος Πολάκης είπε: «Επειδή βρέθηκα από τις πρώτες στιγμές μέσα στις εξελίξεις και έζησα από κοντά όλη εκείνη τη νύχτα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, από τα ένστολα τμήματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.), μέχρι την Περιφέρεια, τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, τις υγειονομικές δομές κ.λπ., ανταποκρίθηκαν θετικά και λειτούργησαν αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός θυμάτων ''θολώνει'' την εικόνα».

Παρένθεση: τα Ελληνικά Hoaxes στο Facebook έκαναν την παρακάτω ανάρτηση, που αναφέρει ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο έγραψε στις 08:25 το πρωί ότι ο αριθμός των θυμάτων «θολώνει» την εικόνα, και στις 14:46 στην ίδια ανάρτηση ότι «μαυρίζει» την εικόνα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Ιδού:

Θα μείνουμε στο αρχικό ρήμα που χρησιμοποίησε ο Πολάκης, προφανώς επειδή είμαστε «αλήτες και ρουφιάνοι» και όχι τα παιδιά που σέβονται τη δημοσιογραφική δεοντολογία στο Πρακτορείο.

Οι νεκροί «θολώνουν» την εικόνα, λοιπόν, λέει ο Πολάκης. Ας μην κριθούμε μόνον από αυτό, κυρίες και κύριοι, εμείς σχεδιάσαμε ωραιότατα την επιχείρηση. Δώστε μας το βραβείο!

Ας μην αφήσουμε 88 νεκρούς να «θολώνουν» την εικόνα. Ας μην ψαρεύουν οι δημοσιογράφοι σε «θολά» νερά για να βρουν ψεγάδι στις κυβερνητικές ενέργειες -έτσι κι αλλιώς, εκτός από τους αγαπημένους της κυβέρνησης «λειτουργούς» του επαγγέλματος, όλοι οι άλλοι είναι αλήτες ρουφιάνοι που θέλουν μόνο να την ρίξουν. Και μεγαλοποιούν τα πάντα. Αμ, οι πολίτες; Όλοι νεοδημοκράτες, δίχως αμφιβολία, εξοργίζονται με την κυβέρνηση που τα έχει όλα καλώς καμωμένα.

Μια συγγνώμη, λοιπόν, στον Παύλο Πολάκη, από τους πολίτες που του «θολώσαμε» την εικόνα. Από τα παιδάκια που κάηκαν ζωντανά και μαρτύρησαν στην αγκαλιά των παππούδων τους και των γονιών τους. Μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που ουδείς τους ειδοποίησε, και που τους βρήκε ο θάνατος στο υπνοδωμάτιό τους, μέρα μεσημέρι, σε μια ευρωπαϊκή χώρα, που κάθε καλοκαίρι καίγεται και που θα έπρεπε να είναι έτοιμη. Μια συγγνώμη και από τους πνιγμένους, που δεν άντεξαν να κολυμπούν επί τέσσερις και πέντε ώρες ώσπου να τους βρει -λίγα μέτρα μόλις από την ακτή της Ραφήνας, για όνομα του Θεού!- κάποιος να τους σώσει.

Αυτό που εισπράττω από τις συζητήσεις τις ημέρες μετά την πυρκαγιά, είναι ότι ως πολίτες κοιτάξαμε μέσα μας. Κάτι ταρακουνήθηκε ως προς την ατομική μας ευθύνη για τα γεγονότα στο Μάτι. Κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση για ό,τι έγινε. Ούτε μπορεί να εξιλεωθεί γκρεμίζοντας μερικά αυθαίρετα που έπρεπε να είχαν γκρεμιστεί εδώ και μια εικοσαετία.

(Θυμίζω: ο Δήμος Μάνδρας με τους 25 νεκρούς από τις πλημμύρες, είχε χτίσει αυθαίρετο μηχανοστάσιο μέσα σε ρέμα. Τίνος ευθύνη είναι αυτό, άραγε;..)

Να εξιλεωθεί, είπα; Μα, δεν θέλει να εξιλεωθεί. Αφού τα κυβερνητικά στελέχη λένε ότι όλα λειτούργησαν αποτελεσματικά από την πλευρά του κράτους.

Συγγνώμη, λοιπόν, κύριε Πολάκη. Εσείς λειτουργήσατε αποτελεσματικά, αλλά εμείς καθήσαμε να καούμε.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

4 Σχόλια

Κυρία Εύα Γαλανιάδη είστε υπαρκτό πρόσωπο ή γράφετε με ψευδώνυμο? Είστε δημοσιογράφος κανονικά ή όχι? Γιατί τόσο μένος με τη σημερινή κυβέρνηση και όχι με τις προηγούμενες ? Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα γραπτά κείμενά σας για τις φωτιές στην Ηλεία και το χαμό τόσων ανθρώπων? Ούτε για τις φωτιές στην Πάρνηθα! Μήπως τότε δεν σας βόλευε?

Κύριε Πετροπουλε (αν λέγεστε πραγματικά έτσι) δεν έχετε βαρεθεί εσείς και όμοιοι σας να θεωρείτε πως η ΚΥΡΙΑ Γαλανιάδη δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο; Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να έρθετε εσείς ο ίδιος στα γραφεία μας να γνωριστούμε και να γνωρίσετε και την ΚΥΡΙΑ Γαλανιάδη. Όσο για τα λεγόμενα σας για τις φωτιές του 2007 το Arcadia Portal δεν υπήρχε και για την αρθρογραφία της ΚΥΡΙΑΣ Γαλανιάδη έχουν κρίνει οι χιλιάδες αναγνώστες μας την αντικειμενική της πένα. Με εκτίμηση Θάνος Μπόγρης εκ των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.