Μία σπάνια εκδοχή της κλασικής κιθάρας από τον Κωνσταντίνο Μπουλούγαρη

Μία σπάνια εκδοχή της κλασικής κιθάρας από τον Κωνσταντίνο Μπουλούγαρη

Οκτώβριος 26, 2019 - 10:10
0 σχόλια

Νέο CD  «Η υψίφωνη κιθάρα»

Η κλασική κιθάρα σε μια ασυνήθιστη εκδοχή της. Ο Κωνσταντίνος εκτελεί μουσικά έργα της Δυτικοευρωπαϊκής Μουσικής που αγαπά πραγματικά.

Οι νέες ειδικά σχεδιασμένες χορδές σχηματίζουν και διαμορφώνουν την "Αισθητική Κερτσοπούλου", προσφέροντας ταυτόχρονα πολλούς συνδυασμούς ήχων και κουρδισμάτων.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα σπουδαίων συνθετών οπως : Francis Cutting, Luis de Narvaez (Αναγέννηση), Johann Sebastian Bach (Μπαρόκ), Francisco Tarrega (Ρομαντισμός), Agustine Barrios Mangore, Antonio Lauro, Manuel Ponce & Emilio Pujol (Μοντέρνα Επόχη).

Ο Κωνσταντίνος Μπουλούγαρης είναι κιθαριστής με καταγωγή την Αρκαδία. Το μουσικό πάθος και η μουσική μελέτη του, ξεκίνησαν απ’ την ηλικία των 10 ετών και έκτοτε πραγματοποιεί ρεσιτάλ κιθάρας. Ο Κωνσταντίνος χρησιμοποιεί χειροποίητες χορδές που παράγουν υψηλά κουρδίσματα οι οποίες χρησιμοποιούνταν στις Περιόδους της “Παλαιάς” μουσικής!

«Η σημερινή 6χορδη κιθάρα αλλά κυρίως το μπάσο χόρδισμά της είναι μια αλλοίωση που υπέστη στα τέλη του 18ου αιώνα. Πρωτύτερα οι κιθαριστές κυρίως στην Ισπανία έπαιζαν σε εξαιρετικά υψηλό χόρδισμα, αποδίδοντας ένα πιο λυρικό και γλυκό ηχητικό αποτέλεσμα! Μάλιστα η αρχαιοελληνική Κιθάρα ήταν μια κατ εξοχην υψίφωνη λύρα, ενώ το κούρδισμα της σημερινής κιθάρας συγκρίνεται με το κούρδισμα στην αρχαιοελληνική Βάρβιτο (βαθύφωνη εκδοχή του ιδίου οργάνου). Η μεταστροφή σε πιο μπάσο χόρδισμα συνέβη λόγω χρήσης της κιθάρας στη συνοδεία χορών και τραγουδιών.

 Στο CD «Η Υψίφωνη Κιθάρα» αποτυπώνεται το αυθεντικό συχνοτικό εύρος που κάποτε σταμάτησε να υπάρχει στην κιθάρα. Η «Αισθητική Κερτσόπουλου» αναβιώνει τις ιστορικές μορφές και κουρδίσματα της κιθάρας και είναι ο καρπός χρόνιας έρευνας πάνω σε όλα τα στάδια εξέλιξης της Κιθάρας, απο τον μοναδικό σολίστ, κατασκευαστή οργάνων και χορδών, συνθέτη, συγγραφέα και εφευρέτη κ. Γεώργιο Κερτσόπουλο.»

Το CD θα διατίθεται από το κατάστημά μας από 1/11/2019.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.