Μία πρόταση για το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο του 2014

Μία πρόταση για το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο του 2014

Σεπτέμβριος 16, 2012 - 16:57
1 σχόλια

Οι Ομοσπονδίες των Αρκάδων Ομογενών, Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας και Ελλάδας –εμείς, θα λέγαμε, και Ασίας, Αφρικής κι Ευρώπης... έστω κι αν είναι μικρές... ας το ψάξουμε λίγο το θέμα...– υπό την Προεδρία των Αρκάδων Αυστραλίας, έχουν προγραμματίσει το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο των, ανωτέρω, Ομοσπονδιών, για το καλοκαίρι του 2014 στην Τρίπολη! Είναι μια απόφαση, που, τιμά τους Ομογενείς μας αφού, έμπρακτα, θυμούνται τη «μάνα-πατρίδα-Αρκαδία» ενώ, νωρίτερα, από την εβδομάδα του Συνεδρίου, δύναται να πραγματοποιηθεί και το Συνέδριο, καθεμιάς Ομοσπονδίας, κι αυτό στην Τρίπολη έτσι ώστε, το 2ο 15ήμερο του Ιουλίου 2014, Τρίπολη να γεμίσει και να κατακλυστεί από την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ!

Η πρόταση, της Εφημερίδας, γι’ αυτό, το Συνέδριο –και ας τη δει καθεμιά, χωριστά, Ομοσπονδία– είναι η παρακάτω... «κομίζοντες γλαύκαν εις Αθήνας» αφού, και κατά το παρελθόν, είχαμε ξανακάνει παρεμφερή σχετική πρόταση:

Χωρίς να ξεχνάμε, και οι μεν και οι δε –και οι Ομογενείς Αρκάδες και οι Γηγενείς– εκείνα τα, τότε χρόνια της δυστυχίας, που, οι Πρώτοι έφυγαν προς το «άγνωστο» για να ‘βρουν την τύχη τους αφήνοντας, πίσω, γονείς, αδέλφια, συζύζους, παιδιά... αλλά και τη μετέπειτα συμμετοχή τους προς τη δοκιμαζόμενη, από τους Πολέμους, Ελλάδα, στέλνοντας δέματα, τσεκ...· χωρίς να ξεχνάμε όλ’ αυτά, θεωρούμε, ότι, το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο του 2014, πρέπει να προχωρήσει, από τώρα προγραμματίζοντας, στην «ιστορικοδιακοσμητική» αρωγή του, προς την Αρκαδία δωρίζοντας στην Τρίπολη (Κεντρική πλ.) ένα περίτεχνο μαρμάρινο σιντριβάνι και στη μέση του τοποθετώντας τον ανδριάντα, του Τριπολιτσιώτη-υπόδειγμα εντιμότητας, ανιδιοτέλειας και φιλοπατρίας, Νικόλαου Σπηλιάδη ο οποίος, κατά την Επανάσταση του 1821 έφθασε μέχρι Πρωθυπουργός και του οποίου η ευαισθησία και η αγάπη για την Πατρίδα έχει μείνει ως παράδειγμα προς μίμηση ενώ, χωρίς αυτόν, ο οποίος μας άφησε 1000άδες σελ. από πρακτικά, επιστολές, υπομνήματα του Αγώνα... θα ήμασταν «τυφλοί» γύρω από την Επανάσταση... -πρόκειται για τον αντίστοιχο του Κολοκοτρώνη... ο “Γέρος” στον Πόλεμο και ο Σπηλιάδης στη Διοίκηση!

Θεωρούμε, πως, η ανωτέρω, είναι μια ρεαλιστική πρόταση και πραγματοποιήσιμη από τις τέσσερις Ομοσπονδίες.... συνεισφέροντας, κατόπιν εράνου, συνεισφέροντας και ερχόμενοι αρωγοί στην ιδιαιτέρα τους πατρίδα την Αρκαδία (Τρίπολη), με κάτι το πολύ ιστορικό και, συγχρόνως διακοσμητικό... ενώ, θα μείνει εσαεί η μαρμάρινη πινακίδα με το «ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ Η.Π.Α., ΚΑΝΑΔΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ως ενθύμιο του   Π.Π.Σ. 2014»!

Με αυτό, τον τρόπο, έμπρακτα, συνεχίζουν –κι όχι συμβολικά..– να συμπαρίστανται, οι Ομογενείς μας, προς τη γενέτειρα-πατρίδα... και αν, μάλιστα, αυτό συνεχιστεί και στα άλλα Παγκόσμια Συνέδρια (κάθε 4 ή 6 χρόνια... πότε στη μια Πλατεία και πότε στην άλλη...) ε, τότε, θα είναι ό,τι το πατριωτικό και υπέροχο για τους σύγχρονους καιρούς! Άλλωστε, αγαπητοί Ομογενείς, έτσι θα συμβάλλετε στην απαρχή για το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Αγαπητοί Φίλοι Ομογενείς, είναι καθ ‘ολοκληρία, στα μέτρα σας, η ανωτέρω πρόταση... και «μην την πετάτε στο καλάθι των αχρήστων»... Πάρτε, από τώρα, μια τέτοια απόφαση... ώστε, τον Ιούλιο του 2014, να γίνουν τ’ Αποκαλυπτήρια! Πόσα δολάρια ή ευρώ ή... μπορεί να θέλει, για να υλοποιηθεί, αυτή η πρόταση; Και, από μόνη της, μία Ομοσπονδία μπορεί να το πραγματοποιήσει...!

 

Υ.Γ. : Περί «Ανδριάντα του Αρκάδα Ομογενή»... που ψιθυρίστηκε... όχι, «προς Θεού», μην προχωρείτε σε κάτι τέτοιο... σε χρόνια δύσκολα, οικονομικά, για την Ελλάδα... διότι έτσι θα συμβάλετε ακόμη περισσότερο στην ψυχολογική καταρράκωση του Αρκάδα...!

Πηγή: Οδός Αρκαδίας

Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η Παναρκαδική Αμερικής, συνεχώς από την ίδρυση του νοσοκομείου , ως και πρόσφατα χρηματοδοτεί τη λειτουργία του ουσιαστικά, σε μεγάλο βαθμό. Η νέα τεράστια πτέρυγα είναι έργο της Παναρκαδικής Αμερικής. Φυσικά οι εδώ αρμόδιοι απατεώνες, κατασκεύασαν ένα κάκιστης ποιότητας έργο σε σχέση με τα χρήματα που είχαν λάβει. Νομίζω ότι η υπόθεση έχει φτάσει στα δικαστήρια. Οι εκάστοτε διοικούντες έχουν επιλέξει να μη διατυμπανίζουν το έργο της Παναρκαδικής. Χρήματα έδωσαν φυσικά και για τους πυρόπληκτους, πάλι νομίζω με κάποια προβλήματα από τους εδώ διοικούντες..... Έχουν κάνει παρεμβάσεις και σε πολλά άλλα ζωτικής σημασίας ζητήματα για την κοινωνία της Αρκαδίας. Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η προβολή τους μέχρι σήμερα. Το να λέμε για συμβολική συμμετοχή των Παναρκάδων ανά τον κόσμο, μάλλον είναι προσβλητικό για ανθρώπους σεμνούς και λιγομίλητους που η μόνη τους έννοια είναι η επιβίωση της πατρίδας αυτή τη στιγμή. Η χώρα ξεπουλιέται αν δε το καταλάβατε...... Η ιδέα αυτού που έγραψε το άρθρο δε χαρακτηρίζεται κακή, αλλά θεωρώ ότι με τα σημερινά δεδομένα θα δημιουργηθούν ανάγκες ανώτερες της καλαισθησίας. Θα πεινάει ο κόσμος μέχρι τότε και τα συσσίτια θα φτάσουν και στην Τρίπολη πολύ σύντομα. Ευχαριστώ.