Μια λύση για το πρόβλημα των αδέσποτων της Τρίπολης

Μια λύση για το πρόβλημα των αδέσποτων της Τρίπολης

Σεπτέμβριος 09, 2019 - 19:16
3 σχόλια

Το πρόβλημα των αδέσποτων στην Τρίπολη έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο ώστε ακόμα και κανάλια εθνικής εμβέλειας να αναδεικνύουν διάφορα περιστατικά που έχουν συμβεί στην πόλη μας. Οι έως τώρα ενέργειες και υποσχέσεις από δημοτικές διοικήσεις δεν ήταν αρκετές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αύξηση αδέσποτων, "εκκαθάριση" με απάνθρωπο τρόπο (πχ φόλες, θανάτωση κα), τραυματισμοί συμπολιτών από επιθέσεις ζώων και άλλα που σίγουρα δεν συμβαδίζουν με μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκή πόλη.

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Τρίπολης δρά σε διάφορα μέτωπα, προσπαθώντας να υποστηρίξει την κατάσταση αυτή με τις δυνάμεις του, των εθελοντών αλλά και των δωρεών που δεν φτάνουν ώστε να καλύψει τις ανάγκες σίτισης των φιλοξενούμενων ζώων του.

Διάβασα πριν λίγες μέρες πως η τροφή τελειώνει για τα 150 σκυλιά που φιλοξενούνται στον χώρο του Άστρους. Υπό αυτό το πρίσμα και μετά από συζήτηση με κάποιους συμπολίτες, πήρα την απόφαση να αναλάβω τη συγκέντρωση χρημάτων χρησιμοποιώντας εργαλεία συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), κάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο κόσμο μέρος της λύσης η οποία περιλαμβάνει:

Να επισκεφτεί τον χώρο του Συλλόγου στο Άστρος ένας φωτογράφος και να βγάλει φωτογραφίες τα ζωάκια
Να δημιουργηθεί ένας ιστοχώρος παρόμοιος με άλλους φιλοζωϊκών συλλόγων ώστε να μπορούν να αναρτούνται τα ζωάκια προς υιοθεσία

Κατά αυτό το τρόπο, ο Σύλλογος θα έχει στα χέρια του ένα εργαλείο για την προβολή των αδέσποτων που φιλοξενεί με μακροπρόθεσμο στόχο να πάψει να αγωνιά για την τροφή και όλα τα αδέσποτα να μπορούν να βρουν μια οικογένεια. Αυτό άλλωστε είναι και το όραμα για όλα αυτά τα ζωάκια.

Γιατί

Πριν δυο χρόνια η γυναίκα μου και εγώ αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα ημίαιμο κοκκονάκι, την Κάλι. Λίγους μήνες μετά συνειδητοποιήσαμε βλέποντας στα μάτια της την ασφάλεια που της παρέχαμε και την αγάπη που ανιδιοτελώς μας έδινε κάθε μέρα. Είναι πρωτίστως αδιανόητο «άνθρωποι» να εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους, είναι εξίσου επώδυνο όμως τα ζώα αυτά να συνεχίσουν να μεγαλώνουν χωρίς οικογένεια. Γιατί πράγματι, όποιος υιοθετεί, αποκτά ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά του. Έτσι, ήθελα να βοηθήσω όχι μόνο τον Σύλλογο αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας, δίνοντας ένα εργαλείο για την διείσδυση στο διαδίκτυο και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή των αδέσποτων που είναι διαθέσιμα για να γίνουν μέλη μιας οικογένειας.

Φάσεις του έργου

Δημιουργία καμπάνιας και προβολή (2 μήνες, Σεπτέμβρης – Νοέμβρης)
Έναρξη δημιουργικού (2-3 μήνες, Νοέμβρης – Ιανουάριος) *Ανάλογα με την διαθεσιμότητα του επαγγελματία
Εκπαίδευση του Συλλόγου για την διαχείριση του ιστότοπου (2-3 εβδομάδες, Ιανουάριος-Αρχές Φεβρουαρίου)
Τελική παράδοση και λειτουργία του ιστοχώρου (Φεβρουάριος)

Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται

Η αμοιβή για την δημιουργία του ιστοχώρου
Η αμοιβή για την φωτογράφηση
Τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του ιστοχώρου για δυο χρόνια

Χρηματοδότηση

Όσοι και όσες δώσουν χρήματα, θα λάβουν αναλυτική ενημέρωση για τα έξοδα του έργου. Σε περίπτωση που η καμπάνια ξεπεράσει τον στόχο της, τα επιπλέον χρήματα θα διετεθούν απ’ ευθείας στον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Τρίπολης.

Ποιός είμαι

Ονομάζομαι Μιχάλης Μίχαλος, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τρίπολη, τα τελευταία 8 χρόνια κατοικώ στην Αττική και είμαι παντρεμένος με την Αριάδνη. Εργάζομαι στον κλάδο της Πληροφορικής είμαι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ με μεταπτυχιακό στα Δίκτυα και Επικοινωνίας και κάτοχος αρκετών πιστοποιήσεων του χώρου. Από 10 χρονών είμαι μέλος στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τα τελευταία 15 χρόνια εθελοντής έχοντας προσφέρει από καθήκοντα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Με αυτή τη πρωτοβουλία, δεν εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου.

Με αυτή τη πρωτοβουλία, θέλω να βοηθήσω τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Τρίπολης και την πόλη μου.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Πλάκα μας κάνουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! να δώσουμε λεφτά για κάτι που το facebook το κάνει δωρεάν. Έτσι κι αλλοιώς όποιος θέλει να πάρει σκυλί βομβαρδίζεται καθημερίνα με αγγελίες στο facebook.

Φτιάξε μια εφαρμογή για μαγειρεία, ταβέρνες και λοιπά φαγάδικα να ενημερώνουν για κόκκαλα, αποφάγια ή και απούλητα φαγητά να πηγαίνουν να τα παίρνουν οι ευαίσθητες ψυχούλες να πιάνουν τόπο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.