Μια γροθιά όλοι οι Αρκάδες διεκδικούν έκπτωση στο ρεύμα για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες (pics)

Μια γροθιά όλοι οι Αρκάδες διεκδικούν έκπτωση στο ρεύμα για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες (pics)

Ιανουάριος 23, 2018 - 20:07
9 σχόλια

Με επιτυχία στέφθηκε η συνάντηση-συζήτηση που κάλεσε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την άρση της κατάφωρης αδικίας, όπως ειπώθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκειά της, εις βάρος της Αρκαδίας σε σχέση με το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος που θα λάβει όλη η Δυτική Μακεδονία αλλά μόνον η Μεγαλόπολη στην περιοχή μας για έναν χρόνο.

Μετά τις σύντομες τοποθετήσεις των δημάρχων που παρευρέθηκαν και των βουλευτών Αρκαδίας, τοποθετήθηκαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και εκπρόσωποι όλων των φορέων της Αρκαδίας, επιχειρηματικών, αγροτικών ενώσεων και άλλων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης έκανε λόγο για αδικία και για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απόφαση της κυβέρνησης.

Και το νερό και ο αέρας μολύνονται σε όλη την Αρκαδία.

«Δεν τελειώσαμε. Η δυναμική σημερινή παρουσία αποδεικνύει ότι τώρα αρχίζουμε. Πρέπει ύστερα από τη σημερινή μάζωξη να αντιδράσουμε ώστε να έχουμε αποτελέσματα».

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε ότι το θέμα δεν είναι απλό. «Καλώς ή κακώς, έχει αναπτυχθεί στη Μακεδονία ένα πλέγμα σχέσεων μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των μονάδων που δραστηριοποιούνται εκεί. Μονάδες της Κοζάνης και της Φλώρινας έχουν τηλεθέρμανση με ένα πολύ μειωμένο κόστος. Εμείς τρέχουμε στα δικαστήρια.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι όλα έγιναν με κάποια προχειρότητα και ότι είναι θετικό που ανταποκρίθηκαν οι φορείς, αν και, όπως τόνισε, υπάρχουν απουσίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Θέλω να πω ότι αυτό θα έπρεπε να το είχαμε κάνει προτού ψηφιστεί ο Νόμος. Δεν θεωρώ ότι είναι αργά, πάντως.

Ο κ. Γιάννης Αγγελάκος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως, χαρακτήρισε κατάφωρη την αδικία που συντελείται για την Αρκαδία, και πρότεινε, πέρα από το ψήφισμα, να αντιδράσουμε πέρα από φωνές, μαζί με άλλους επιστήμονες περιβαλλοντολόγους, να δείξουμε ότι πρόκειται για αδικία.

Δεν είναι δυνατόν να ευεργετούνται χωριά που βρίσκονται μακριά από τα εργοστάσια.

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο ο κ. Φαράτος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαιρέτισε την τροπολογία και είπε ότι η ΝΕ αναγνωρίζει την επιβάρυνση στην Αρκαδία από τις μονάδες της ΔΕΗ, οπότε θα πρέπει να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη.

Θέλουμε ίση μεταχείριση. Οι επαγγελματίες της Αρκαδίας έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο κ. Θ. Ντάνος, περιφερειακός σύμβουλος, ανέφερε ότι σε μετρήσεις από τον «Δημόκριτο» στο Βαλτέτσι, αποδείχθηκε ότι η μόλυνση πέριξ του Λεκανοπεδίου είναι μεγαλύτερη από ό,τι μέσα στο Λεκανοπέδιο.

Να βρούμε τη μελέτη, που θα υπάρχει σε κάποιο συρτάρι στο Βαλτέτσι, και να την προτάξουμε ως όπλο.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος ΟΕΒΕΑ, είπε ότι όλα τούτα είναι φαιδρότητες και ότι τα ζητήματα πρέπει να τεθούν συνολικά.

Έχουμε αποβιομηχάνιση, ο αγροτικός τομέας μας φθίνει, δεν είναι δυνατόν να έχουμε και αυτές τις προκλήσεις από την Πολιτεία. Ο λιγνίτης είναι το καύσιμο του χθες.

«Αυτά πρέπει όλοι μαζί να τα δούμε για ένα καλύτερο αύριο, από κοινού και με συνεννόηση, χωρίς μυστικές συναντήσεις και προσωπικές επιλογές. Αλλιώς θα είμαστε στο περιθώριο».

Ο κ. Γιάννης Κατσίρης, περιφερειακός σύμβουλος, είπε ότι η Αρκαδία είναι κομβικό σημείο για το ενεργειακό κομμάτι της Νότιας Ελλάδας. «Αντί να πιέσουμε καταστάσεις, σήμερα διεκδικούμε το αυτονόητο. Αλλά πρέπει να δούμε πώς θα περάσουμε στη μετα-λιγνιτική εποχή. Οι μονάδες 3 και 4, που φεύγουν από τα ελληνικά χέρια, είναι μόνον η αρχή. Μετά θα ακολουθήσει ο Λάδωνας και τα υδροηλεκτρικά».

Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, εκπρόσωπος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και των δασκάλων Αρκαδίας, συνεχάρη τον δήμαρχο Τρίπολης για την πρωτοβουλία του, και είπε ότι αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ο διαγκωνισμός των πολιτικών μας για το ποιος κατέθεσε πρώτος την τροπολογία.

Μόνο ενωμένοι ίσως καταφέρουμε κάτι. Μόνο μέσα από την ένωση.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς ανέφερε ότι το ευνοϊκό τιμολόγιο πρέπει να επεκταθεί και για επαγγελματική χρήση και να έχει διάρκεια, και παράλληλα πρότεινε ότι πρέπει να παλέψουμε ώστε να αποτραπεί η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση η πώληση της ΔΕΗ.

«Ο λιγνίτης δεν είναι καύσιμο του χθες. Είναι πηγή κοινωνικής ανάπτυξης για τα επόμενα 20 χρόνια».

Ο γραμματέας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση» Γιώργος Γκάνιος αναφέρθηκε στα πλείστα όσα προβλήματα του κλάδου των αγροτών σε σχέση με τις αποζημιώσεις που δεν ήταν δυνατόν να φθάσουν στα χέρια των πληγέντων από τις πλημμύρες.

Ζητάμε φθηνό ρεύμα οι αγρότες.

Ο κ. Λάζαρης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και ζήτησε τη δέσμευση όλων ότι θα ενημερώσουν τον κόσμο και ότι θα κάνουν έναν προγραμματισμό του τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Ένα ψήφισμα είναι απλώς ένα ψήφισμα…

Ο κ. Παναγιώτης Γκανάς, περιφερειακός σύμβουλος, από την πλευρά του ζήτησε μια ελαφρά τροποποίηση.

Ο Παναγιώτης Μαντάς, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, είπε ότι δεν χρειάζονται κομματικές χειραγωγήσεις, αλλά ομοψυχία για το καλό όλων των αρκαδικών οικογενειών.

Ο κ. Βαγγέλης Γούργαρης, περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επεσήμανε ότι είναι άδικος ο τρόπος που μοιράστηκε το περιβαλλοντικό μέρισμα και είπε ότι οι αυξήσεις που φέρνουν στο ρεύμα κάθε μέρα δεν αντιμετωπίζονται με ψίχουλα.

Το ρεύμα πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό. Να μην δούμε μόνο το τυράκι. Να δούμε και τη φάκα.

Ο κ. Νίκος Τσιαμούλος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του δημάρχου και την παρουσία των φορέων, είπε ότι ήδη την προηγούμενη Παρασκευή η παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» πήρε θέση και ακολούθως δεν τοποθετήθηκε επειδή, όπως είπε, είχε συμφωνηθεί να μην τοποθετηθούν οι παρατάξεις.

Ο κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, εξέφρασε τη λύπη του επειδή δεν ήταν όλοι οι δήμαρχοι παρόντες, και απευθυνόμενος στον κ. Γιαννακούρα, είπε ότι η Περιφέρεια δεν έπρεπε να διεκδικήσει μόνο για τη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη ανταποδοτικά.

Το Ψάρι Γορτυνίας δεν πλήττεται λιγότερο από την Τρίπολη.

«Όλοι οι Δήμοι πλήττονται το ίδιο. Μόνο για αυτό θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ ο δήμαρχος Μεγαλόπολης. Λυπάμαι», είπε, τέλος, ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σταμάτης, τέλος, ως πρόεδρος του αγροκτήματος της Κανδήλας, μίλησε για το δυσβάστακτο αγροτικό τιμολόγιο, που κατ’ έτος ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

 


9 Σχόλια

Επειδή μολύνεται και η Κυνουρία σύμφωνα με τα λεγόμενα σας μολύνεται και η θάλασσα οπότε εμείς στο Ναύπλιο και όλη η Αργολίδα πρέπει να πάρουμε όλοι μειωμένο!

Και εμεις στη κρητη θαλασσα εχουμε και η μολυνση φτανει εδω περα. και εμεις μειωμενο θέλουμε

Καλά άμα δεν ήταν η Μεγαλόπολη να σας δίνει ρεύμα ακόμη σε τροχούς θα τρέχατε.

Oι αυτοδιοικητικοί, ως κατεξοχήν ζητιάνοι τη δουλειά τους κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι η μόνη αδικία που υπάρχει διορθώνεται με την κατάργηση της έκπτωσης από τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας που δεν σχετίζονται άμεσα με εργοστάσια ή ορυχεία της ΔΕΗ.

Nikos K. Πολες εξυπναδες λες ρε πιθηκα. Βγαινει ο καθε ασχετος να πει την εξυπναδα του.

20,45 και 20.54 εσεις θα παρετε τα απο....α μας ,μιας και σας εχουμε ........

πολλοί νοματέοι μαζέυτηκατε να γίνει ΜΠΟΥΓΙΟ... δε βλέπω ταμπελάκι μπροστά στο Νικολάκη (του Πέτρου..) και ανυσηχώ!!!!

Mητσάρα μέχρι να αρθεί αυτή η αδικία δεν μειώνεις εσύ την τιμή του νερού να ρεφάρουμε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.