Μία εκπληκτική αναπαράσταση του Παραδοσιακού Αρκαδικού Γάμου (pics,vid)

Μία εκπληκτική αναπαράσταση του Παραδοσιακού Αρκαδικού Γάμου (pics,vid)

Ιούλιος 22, 2017 - 12:08
0 σχόλια

Αντάμωμα-γλέντι των απανταχού Σεχιωτών στην Τρίπολη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλοβοηθείας η « Αγία Τριάς» Σεχίου , σε συνεργασία με το Λύκειον Ελληνίδων –Παράρτημα Τριπόλεως παρουσίασαν την Παρασκευή 21 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας, την αναβίωση του παραδοσιακού Αρκαδικού για γάμου.

Tα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα του κάθε τόπου χάνονται στο παρελθόν, η παράδοση σιγά, σιγά σβήνει. Τα χρόνια περνούν και παίρνουν μαζί τους τα έθιμα και τις συνήθειες.

Οι συντελεστές παρουσίασαν συνθετικά τα έθιμα και οι παραδόσεις του γάμου, όπως τηρούνταν στις κοινωνίες της Αρκαδίας με στόχο να μην χαθεί η παράδοση.

Ο γάμος σε όλες τις τοπικές κοινωνίες ήταν το σημαντικότερο γεγονός στη διαδρομή της ζωής του ατόμου. Σημάδευε το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση και ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κανείς προσωπική αυτονομία. Συνδυαζόταν με την μεταβίβαση ιδιοκτησίας, μέσω της προίκας, στην βάση τυπικής ή άτυπης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Έτσι  το Λύκειο Ελληνίδων θέλησε και εφέτος  να καθιερώσει αυτή την εκδήλωση ως ένα αυτούσιο και πλήρες παραδοσιακό δρώμενο για όλους τους νέους, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν στιγμές από μία άλλη εποχή, την εποχή των προγόνων τους.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλοβοηθείας η « Αγία Τριάς» Σεχίου σας προσκαλεί το Σάββατο 22-7-2017 στις 9:00 μμ , στον ίδιο χώρο για το αντάμωμα-γλέντι των απανταχού Σεχιωτών.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPorta;.gr Αναβίωσε ο παραδοσιακός Αρκαδικός Γάμος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.