Μέχρι το τέλος του χρόνου και στην Αρκαδία θα απορροφηθούν στο δημόσιο οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Μέχρι το τέλος του χρόνου και στην Αρκαδία θα απορροφηθούν στο δημόσιο οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Οκτώβριος 29, 2010 - 01:19

Γιατί εξαιρούνται Δήμοι και Νομαρχίες

Κοινή Υπουργική απόφαση εξέδωσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, με την οποία ανοίγουν το δρόμο για την άμεση απορρόφηση όλων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στο Δημόσιο.
Πρόκειται για μία απόφαση η οποία αφορά τους επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι 31.12.2009.
Με το νέο έτος, ξεκινά ίδια διαδικασία για την απορρόφηση διοριστέων σε Δήμους και Περιφέρειες.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

«Θέμα: «Απορρόφηση επιτυχόντων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρ. 10 του ν. 3833/15-3-2010».

Όπως προκύπτει από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρ. 10 του ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40/Α/15-3-2010) «….οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι 31.12.2009, διορίζονται σταδιακά, βάσει σειράς επιτυχίας, με έναρξη το β΄ εξάμηνο του έτους 2010 και ο διορισμός όλων όσων περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες ολοκληρώνεται μέχρι 31.12.2012».
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω καθώς και το μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν (συνταξιοδοτήθηκαν) από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ν.π.δ.δ. το τρέχον έτος, η Κυβέρνηση αποφάσισε εντός του δευτέρου εξαμήνου του έτους 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-09.
Επισημαίνεται ότι η σταδιακή απορρόφηση των διοριστέων των OTA α΄και β΄βαθμού θα ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, λόγω της αναστολής των προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, όπως ορίζουν οι διατάξεις του ν.3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α΄).
Παρακαλούνται τα αρμόδια Υπουργεία και οι Περιφέρειες, με τη λήψη της παρούσης, να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την έκδοση των ατομικών πράξεων διορισμού σύμφωνα με τα ανωτέρω και να ενημερώσουν όλους τους εποπτευόμενους φορείς τους, προκειμένου να ενεργήσουν ανάλογα.
Επισημαίνεται ότι μέχρι την 31-12-2010 θα πρέπει να αποσταλούν στη Δ/νση Προσλήψεων Προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στοιχεία σχετικά με τους διορισμούς/προσλήψεις που ολοκληρώθηκαν ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα.

O Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης Και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Ο Υπουργός Οικονομικών»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις