Μετρήσεις ακτινοβολίας κεραιών κινητής στην Τρίπολη; Άκρως απόρρητες...

Μετρήσεις ακτινοβολίας κεραιών κινητής στην Τρίπολη; Άκρως απόρρητες...

Φεβρουάριος 14, 2019 - 10:50
0 σχόλια

«Άκρως (τρελό κι) απόρρητο», «Επιχείρηση - Φάντασμα», διαλέξτε τίτλο και βάλτε. Ο λόγος για τις μετρήσεις ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Τρίπολη. Οι οποίες είναι μυστικές, τα αποτελέσματά τους δεν έχουν ανακοινωθεί και οι απαντήσεις που έδωσε προχθές ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής δεν κάλυψαν, από ό,τι φαίνεται, τις απορίες των κατοίκων της περιοχής Σέχι.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, ο Κώστας Τζιούμης, επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αύριο», αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα ξεχασμένο εδώ και ενάμιση χρόνο: στις μετρήσεις ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Σέχι στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί με δύο συγκεντρώσεις τον Οκτώβριο του 2017. Αντικείμενο της διαμαρτυρίας τους ήταν η τοποθέτηση μιας κεραίας σε ταράτσα τριώροφου κτιρίου στη γειτονιά τους. Οι κάτοικοι τότε ζητούσαν:

- Να καταργηθεί ο νόμος 3431/06 για τις κεραίες. Καμιά κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένη περιοχή

- Να δημιουργηθεί ένα νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των κεραιών με αποφασιστική συμμετοχή επιστημονικών και περιβαλλοντικών φορέων, κινήσεων πολιτών που να στοχεύουν στην απομάκρυνση των κεραιών, στην δημιουργία εναλλακτικών μορφών αναμετάδοσης με γνώμονα την υγεία των ανθρώπων και όχι τα κέρδη των εταιρειών.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής απαντώντας την Τρίτη στον κ. Τζιούμη είπε: «Είχε υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου και του πανεπιστήμιου ύψους 25.000 ευρώ για να γίνουν οι μετρήσεις. Έτσι, έγιναν οι μετρήσεις και έγιναν οι έλεγχοι μέσα στην πόλη για κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Δεν προέκυψε ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Επειδή τα χρήματα είναι πολλά το Πανεπιστήμιο είπε ότι θα κάνει σε ανύποπτο χρόνο και άλλες μετρήσεις».

Ο κ. Κούλης Κανέλλος, μέλος της επιτροπής κατοίκων, επικοινώνησε με το Arcadia Portal, και έθεσε ερωτήματα τα οποία ο δήμαρχος έχει αφήσει αναπάντητα. Ρωτά, λοιπόν: Τα 25.000 ευρώ που διατέθηκαν για τις μετρήσεις είναι πολλά χρήματα. Από πού δαπανήθηκαν και ποιο νομικό πρόσωπο τα διέθεσε; Υπάρχουν αποδεικτικά για τη δαπάνη; Πότε έγιναν οι μετρήσεις; Ποια τα όρια μέτρησης τιμών; Ποια τα αποτελέσματα;, Ο κ. Παυλής έκανε λόγο για μη σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχει, δηλαδή, πρόβλημα και ποια η έκτασή του; Για ποιον λόγο δεν ειδοποιήθηκε η επιτροπή των κατοίκων;

Σημειώνουμε ότι ο δήμαρχος Τρίπολης κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 30 Οκτωβρίου του 2017, μία μέρα μετά την τελευταία συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, είχε πει ότι οι μετρήσεις θα γίνονταν με άκρα μυστικότητα, καθώς τα πανεπιστήμια και τα εργαστήρια σε ανάλογες μετρήσεις βγάζουν πολλές φορές αποτελέσματα κατά παραγγελία, ότι οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονταν σε ώρες και σε μέρες που θα όριζε ο Δήμος, ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι καθώς η ένταση της ακτινοβολίας μπορεί να αυξομειωθεί με moduler, είναι απαραίτητο οι μετρήσεις να γίνουν με άκρα μυστικότητα. Τότε, μάλιστα, είχε αναφέρει ότι είχε έρθει σε συνεννόηση με τρία πανεπιστήμια (δείτε και ακούστε ΕΔΩ αναλυτικότατα τα όσα είχε πει σε εκείνη τη συνεδρίαση).

Εφόσον, λοιπόν, τα 25.000 ευρώ έχουν διατεθεί, εφόσον οι άκρως μυστικές μετρήσεις έχουν γίνει, εφόσον, όπως ο ίδιος δήμαρχος ισχυρίζεται, τα χρήματα είναι πολλά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα κάνει και άλλες μετρήσεις, μήπως κάποια στιγμή να ανακοίνωνε ο Δήμος και τα αποτελέσματα;

Εκτός κι αν είναι τόσο... μυστικά πια που αξίζει να γίνουν σενάριο ταινίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.