Μέτρα προστασίας από τις κλοπές ζητούν οι κάτοικοι στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Μέτρα προστασίας από τις κλοπές ζητούν οι κάτοικοι στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Ιανουάριος 20, 2019 - 10:00
0 σχόλια

Σύλλογος των απανταχού Στρογγυλαίων (Κάτω Κοτυλίων) «O Άγιος Αθανάσιος»

«Κυρίες και κύριοι,
Είναι φρόνιμο κάθε φορά να ξεκινάμε από τα βασικά. Και τα βασικά επί του προκειμένου είναι ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πρωτεύον αγαθό και αξία μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Είναι ένα κοινωνικό αγαθό που διασφαλίζει και επιτρέπει να αναπτύσσονται όλες οι άλλες δραστηριότητες με τις λιγότερες δυνατόν προστριβές και συγκρούσεις. Με κοινωνική ειρήνη. Αυτό το έργο το έχει η Ελληνική Αστυνομία…»
Κάπως έτσι ξεκίνησε το χαιρετισμό της η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σήμερα 14/01/2019 στην εκδήλωση «Ελληνική Αστυνομία: Χθες, σήμερα, αύριο».

Δεν έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από όταν συνέβη η τελευταία παραβίαση σπιτιού με κλοπή στον οικισμό του Στρογγυλού και ληστές ξαναχτύπησαν αφαιρώντας το βιος ενός ακόμα κατοίκου του χωριού. Πρόκειται για το πέμπτο (!!!) στη σειρά περιστατικό παραβίασης σπιτιού με σκοπό την κλοπή, στον Οικισμό του Στρογγυλού. Παρά τις καταγγελίες των πολιτών στην Αστυνομία, καμία πρόοδος δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι να κατακλέβουν και να καταστρέφουν τις περιουσίες των συγχωριανών μας.

Ο Σύλλογός μας μη μπορώντας να μείνει αδρανής μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση διάλυσης και υπό το φόβο της πλήρους ερημοποίησης και λεηλασίας του χωριού μας, θα προτείνει  τη λήψη έκτακτων μέτρων στην επόμενη  γενική συνέλευση του συλλόγου.

Μερικά απο τα μέτρα που θα εισηγηθεί είναι:
Α) Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και συναγερμού στις οικίες των μόνιμων κατοίκων του χωριού μας. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν χρήματα του Ταμείου του Συλλόγου.

Β) Άμεση εγκατάσταση σημείου WiFi σε κεντρικό σημείο του χωριού μας, με σκοπό την παροχή δωρεάν internet για την αποτελεσματική λειτουργία των ανωτέρω συστημάτων ασφαλείας. Η εγκατάσταση σημείου WiFi προτείνεται να γίνει από το Δήμο Μεγαλόπολης στα πλαίσια του προγράμματος WiFi4EU.

Γ) Αίτημα για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από την Αστυνομική Διεύθυνση Τριπόλεως, ώστε να ενισχυθεί το έργο των αρμόδιων αστυνομικών αρχών και να μπει ένα τέλος στο πλιάτσικο που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας.  

Με εκτίμηση,
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΚΟΤΥΛΙΩΝ)

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.