Μέτρα πρόληψης για τη θερινή περίοδο από τον Δήμο Τρίπολης (vid)

Μέτρα πρόληψης για τη θερινή περίοδο από τον Δήμο Τρίπολης (vid)

Ιούνιος 10, 2019 - 13:47
3 σχόλια

Ο αντιδήμαρχος και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξη που έδωσε την Δευτέρα 10 Ιουνίου θέλησε να επιστήσει την προσοχή των πολιτών μιας και ήδη διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

Εφιστώ την προσοχή σε αυτούς που κάνουν αγροτικές εργασίες στην ύπαιθρο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Όπως σημείωσε από  την 1η Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις των ατόμων που θα επανδρώσουν τα πυροφυλάκια.

« Όταν υπάρχει υποψία φωτιάς καλύτερα να επικοινωνήσουμε με την πυροσβεστική στο 199 και να δίνουμε το σημείο όπου υπάρχει καπνός ή φωτιά. "Οι άνθρωποι στα χωριά και οι πρόεδροι να βρίσκονται εκεί και να ενημερώνουν τις αρχές γα το ακριβές σημείο".

 Στα τέλη Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι κοπές των χόρτων σε πόλη και χωριά

Ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε τον κίνδυνο που μπορεί να προκληθεί από την έντονη βλάστηση, που ίσως προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, ίσως μια πυρκαγιά ή και την επέκτασή της.

Στόχος του Δήμου είναι να γίνει καθαρισμός και αποψίλωση, διότι, όπως γνωρίζουν όλοι, μια ενδεχόμενη πυρκαγιά ίσως λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις από την πυκνή βλάστηση και ίσως απειλήσει ακόμα και σπίτια.

Για άλλη μία φορά, αναφέρθηκε η ανάγκη πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα πυρκαγιάς και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, όπως ο καθαρισμός των οικοπέδων και των χωραφιών, όπως τόνισε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών για την θερινή περίοδο από τον Δήμο Τρίπολης


3 Σχόλια

Να καταλαβενετε καμια φορά πως ο κόσμος σας ξεφτίλισε αφήστε την προβολή κια τα γλυψίματα Σπιτάκι σας

Επειδή υπάρχουν σαν εσένα ρε ανώνυμε, πρέπει να στα ξανά πουν σχετικά με την προστασία σου

Ρε σκουπίδι που έχεις πάρχει σβάρνα τα site και βρίζεις. Ο άνθρωπος ενημερώνει τους πολίτες γιατί κάθε χρόνο έχουμε εμπρησμούς. Μέρχι τέλος Αυγούστου είναι ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.