Μετεγκατάσταση Τριποτάμου: Ποιοι παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των κατοίκων;

Μετεγκατάσταση Τριποτάμου: Ποιοι παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των κατοίκων;

Οκτώβριος 21, 2017 - 11:18
0 σχόλια

Επανερχόμαστε στο πολύ σημαντικό θέμα της μετεγκατάστασης του Τριποτάμου γιατί υπάρχουν νέες εξελίξεις.

Γράψαμε πριν 3 ημέρες ένα αναλυτικό άρθρο για το θέμα , δείτε το ΕΔΩ

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου έγινε μια συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον κ. Σταθάκη , στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο Δικηγόρος των κατοίκων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο κ.Σταθάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι η λύση που είχε προταθεί να υπάρξει τροπολογία η οποία να αποχαρακτηρίζει την δασική έκταση, δεν μπορεί να γίνει δεκτή , δεν θα σταθεί νομικά. Η μόνη διέξοδος είναι να ετοιμαστεί ένα Προεδρικό διάταγμα το οποίο όμως πρέπει πρώτα να περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας και μετά να υπογραφτεί. Μάλιστα αποφασίστηκε να γίνει μια επιτροπή από τεχνικούς συμβούλους του Υπουργείου και τους μηχανικούς των κατοίκων προκειμένου να δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Δείτε την σχετική δημοσίευση ΕΔΩ

Μετά από αυτή την εξέλιξη  κυκλοφόρησε  ένα δελτίο τύπου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που μιλάει για δέσμευση του Υπουργού και ότι το θέμα λύθηκε. Η εικόνα που αποκόμισαν όλοι οι συνομιλητές του Υπουργού επίσης είναι παρόμοια.

Όπως ήταν φυσικό οι κάτοικοι του Τριποτάμου μετά από πολύ καιρό ένιωσαν να λύνονται τα προβλήματα τους και ότι πλέον όλα είναι θέμα λίγου χρόνου και κάποιων διαδικασιών γραφειοκρατικών.

Δυστυχώς όμως οι πληροφορίες που έχουμε σαν Καφενείο της Μεγαλόπολης , είναι ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Κανείς Υπουργός και κανένας Περιφερειάρχης  δεν μπορούν αυτή την στιγμή να εγγυηθούν τίποτα και το βασικότερο δεν μπορούν να προδικάσουν ποια θα είναι η τύχη του Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με την ανευθυνότητα και την προχειρότητα που κάποιοι αντιμετωπίζουν ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Είναι προφανές λοιπόν ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια, το ποιοι είναι αυτοί θα φανεί σύντομα.

Παίζουν παιχνίδια με την υπομονή και  με τα νεύρα των κατοίκων που καλούνται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους. Πολύ σύντομα θα αρχίσουν να έρχονται τα εξώδικα που θα καλούν τους κατοίκους να φύγουν, τι θα γίνει τότε; έχει κατανοήσει κανένας σε τι καταστάσεις θα βρεθούμε;

Παίζουν παιχνίδια με τη τύχη του Ορυχείου και του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης , αφού σε 2-3 μήνες αν δεν προχωρήσει η επέκταση του Ορυχείου προς Τριπόταμο, πρέπει να σταματήσει το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας του. Η λύση που επιλέχθηκε θα τραβήξει αρκετούς μήνες – ίσως και πάνω από 6 – και είναι σίγουρο ότι το Ορυχείο δεν θα μπορεί να βγάλει λιγνίτη.

Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και στην Δυτική Μακεδονία, όπου οι κάτοικοι της Ακρινής και των Αναργύρων έχουν μπουχτίσει από τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες.Εδώ και 3 μήνες τους έταζαν νομοσχέδια και τροπολογίες και προχθές τελικά πέρασε μια τροπολογία που λέει ότι πρέπει να γίνει διάταγμα. Και βράζουν και εκεί οι κάτοικοι…

Είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχουν πολίτες που έχουν βρεθεί στον δρόμο η που σύντομα θα αναγκαστούν με το ζόρι να φύγουν  και κάποιοι να παίζουν παιχνίδια από τις καρέκλες τους η να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το θέμα….. Ντροπή!!

Από το kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.