Μετακόμιση «μετ' εμποδίων» για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Μετακόμιση «μετ' εμποδίων» για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Μάιος 12, 2019 - 11:29
1 σχόλια

Πολύ σύντομα το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης θα μετεγκατασταθεί στο κτίριο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή Πέτρο Τομάρα, πληροφορηθήκαμε ότι πολύ σύντομα το παλαιό κτίριο θα παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όπως μας είπε ο διοικητής του Παναρκαδικού, έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαριά ψυχικά ασθενών σε άλλα ιδρύματα της επικράτειας, που ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι, και μένει η μεταφορά του ογκωδέστατου υλικού στις νέες εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλαν στον διοικητή οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρείο στις 6 Μαΐου, θέτουνβασικές προϋποθέσεις για να γίνει σωστά η μεταφορά του υλικού, όπως:

  • Έλεγχο των πρωτοκόλλων και αποδέσμευση των υπόλογων από άσκοπες χρεώσεις
  • Διασφάλιση της περιουσίας του πρώτην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης
  • Αξιοποίηση μηχανημάτων, οχημάτων και υλικού προς όφελος του νοσοκομειου
  • Καθορισμός των χώρων όπου θα μεταφερθούν τα αρχεία των ασθενών, προσωπικού, γραμματείας και όλα τα χρήσιμα αρχεία
  • Εξασφάλιση τρόπου μεταφοράς του εξοπλισμού -Προτείνεται η μίσθωση μεταφορικής εταιρίας, αλλιώς πρέπει να βρεθούν από αλλού (Δήμος;) οχήματα και εργάτες
  • Ασφάλεια εργαζομένων στον χώρο εντός και εκτός στους νέους χώρους
  • Σχεδιασμός της μετεγκατάστασης ώστε να γίνει οργανωμένα, και όχι σαν «άτακτη φυγή»
  • Τροποποίηση του οργανισμού με αύξηση των θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του νέου τμήματος.

Σημειωτέον, επίσης, ότι είναι απαραίτητο να γίνει πλήρης καταγραφή των αρχείων και των παλιών, αλλά ακριβών, μηχανημάτων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Υπάρχει μια σπουδή, θα λέγαμε, προκειμένου οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν γρήγορα, το ζητούμενο, όμως, είναι να γίνουν όλα σωστά. Πρόκειται για μια έκταση συνολικά 17.000 στρεμμάτων, με κτίρια γεμάτα υλικό που δεν πρέπει να πάει χαμένο.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ο χρόνιος συγχρωτισμός με ψυχικά νοσούντες επηρεάζει. Αλλοι τη βλέπουν Ναπολέοντες, άλλοι διοικητές

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.