Μετά τις εντάσεις ψηφίστηκε η ΜΠΕ διαχείρισης απορριμμάτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Μετά τις εντάσεις ψηφίστηκε η ΜΠΕ διαχείρισης απορριμμάτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ιανουάριος 25, 2014 - 00:51
34 σχόλια

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων ψηφίστηκε θετικά από 28 συμβούλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου καταψηφίστηκε από 2 και υπήρξε και ένα λευκό .

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου λίγο μετά τα μεσάνυχτα όπου πραγματοποιήθηκε και η ονομαστική ψηφοφορία επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου της ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.

Το ψήφισμα το οποίο τέθηκε προς ψηφοφορία έτσι όπως διαβάστηκε από την αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου ανέφερε το εξής:

"Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδοτεί θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και διαβιβάζει όλες τις απόψεις και τις παρατηρήσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης προκειμένου η αδειοδοτούσα αρχή να τις αιτιολογήσει και να εκδώσει τους βέλτιστους περιβαντολογικούς όρους ώστε το έργο να είναι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των τριών Υπουργείων, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πρότυπο Ευρωπαϊκό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος."

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ακούγοντας προσεκτικά τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας ΤΕΡΝΑ, τους επιστήμονες και κατοίκους της Παλαιόχουνης, ανέφερε ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι για όλους τους πολίτες ένα έργο που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είναι στάσιμο και ταλανίζει την Περιφέρεια πολλά χρόνια. Το μοντέλο του έργου είναι εξαιρετικό στο σχεδιασμό και θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2015.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι η σημαντικότερη του Περιφερειακού συμβουλίου και πολλοί ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι δε θέλησαν να μετέχουν σε αυτήν.

Θα πω καλή κουβέντα για τον κ. Γόντικα, τόνισε ο κ. Τατούλης, γιατί παρόλο που είμαι κάθετα αντίθετος με τις απόψεις του τον επαινώ για τη στάση του, που δεν έφυγε, υπερασπίζοντας την άποψή του και αυτό το θεωρώ εξαιρετικά αξιέπαινη πράξη.

"Έφυγαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης γρήγορα και παρέσυραν και σοβαρούς ανθρώπους για να εκπροσωπήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Ο κ. Πατσαρίνος βρήκε πρόσχημα, φοβήθηκε να πει τις απόψεις του. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο αυτό, που έρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή.", ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γόντικας και κ. Γούργαρης καταψήφισαν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Η απουσία της μείζονος μειοψηφίας ήταν αισθητή στην ψηφοφορία.

Θετικά ψήφισαν οι:

Νικολάκου, Πουλάς, Παπαφωτίου, Στεφανόπουλος, Τσαπόγας, Μελίδη, Σούρος, Λυτρίβης, Μπαρούνης, Λαλουδάκης, Αποστολόπουλος, Αργυράκης, Πισιμίσης, Σταυριανόπουλος, Ρουμελιώτης, Καραχάλιος, Καραχοντζίτης, Καννελάκης, Στρατηγάκος, Βραχνός, Παπαγγελόπουλος, Μπακούρος, Κονοπισόπουλος, Ξηρογιάνης, Μιχαλόπουλος, Στέρπη, Πετρόπουλος, Λέγκας.


34 Σχόλια

Καταγγέλουμε το προεδρείο για μεροληψία εις βάρος των επιστημόνων των κατοίκων καθώς τους δόθηκε μηδαμινός χρόνος σε σχέση με τα στοιχεία που είχαν προσκομίσει. Ενώ ανέλυαν τις θέσεις τους ο περιφερειάρχης διέκοπτε συνεχώς ενώ δεν τους δόθηκε καν η δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις στους μηχανικούς της ΤΕΡΝΑ, οι οποίοι πήραν το λόγο για παραπάνω από μία ώρα στην οποία δεν απάντησαν ούτε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για παραβίαση του ΠΕΣΔΑ. Στο τέλος της συνεδρίασης μάλιστα ο περιφερειάρχης είπε οτι το έργο de facto θα γίνει γιατί όλα έχουν εγκριθεί, αναιρώντας με αυτό το τρόπο την ίδια την ουσία της διαβούλευσης. Απόψε πέσαν οι μάσκες, διάλογος δεν υπήρξε, ανοιχτα αυτιά δεν βρέθηκαν, μας υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ απέξω και προειλημμένες αποφάσεις μέσα στην αίθουσα. Κακώς μας κάλεσαν στην διαβούλευση. Στην διαβούλευση χρειάζεται ένας αντικειμενικός κριτής κι όχι κάποιος που έχει ήδη ταυτιστεί απόλυτα με τις θέσεις της ΤΕΡΝΑ και που ούτε καν δέχεται την περίπτωση το έργο να έχει παρανομίες ακόμα κι αν του προσκομίζουμε όλες τις αποδείξεις. Σειρά έχει το ΥΠΕΚΑ και το ΣτΕ και ας δούμε αυτά τα όργανα τι έχουν να πουν για το "διαμάντι" της περιφέρειας.

Ψήφισαν θετικά οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς, αφού θα φύγουν τα δικά τους σκουπιδια απο το τόπο τους και θα τα φάει στα μούτρα της η περιοχή της Παλαιόχουνης.Αυτή είναι η επιτυχία του χτεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου...

Το όνομα του Ευάγγελου Γιαννακούρα δεν το βλέπω πουθενά στους ψηφίσαντες. Γιατί άραγε??? Την κοπάνησε και αυτός μαζί με τους άλλους λόγω "προσωπικών φιλοδοξιών" όπως λέει ο Τατούλης στο άρθρο ??? ή δεν τον ενδιέφερε να ψηφίσει για τα σκουπίδια της περιοχής του ?

Ο ΝΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ? ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!!!

Αλήθεια πως ψηφίστηκε η ΜΠΕ ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση όπως την όρισε η ΙΔΙΑ η περιφέρεια;;;

Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΞΑΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥ(ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ)

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΑΝΑΕΦΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΜΠΕ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Ψήφισε να μας φέρουν τα σκουπίδια στα σπίτια μας και ο Πρόεδρος των Κυνηγών ο Γιώργος ο Ρουμελιώτης. Μπράβο φίλε Ρουμελιώτης να μην το ξεχάσουμε το Μάιο το καλό που μας έκανες.

Ρε άσχετοι οι αντιπεριφεριαρχες δεν ψηφίζουν. Οσο για το Ντανο έπραξε ορθώς. Εσείς οι φιλικοί έχετε το Τσιαμουλου. Δεν τους χρειάζεστε τους άλλους.

Καλά έκανε ο Ντάνος που δεν πήγε να ψηφίσει αυτό το αίσχος του Τατούλη που θα φέρει όλα τα σκουπίδια της Πελοπόννησου στην Τρίπολη

Κλασικοί Έλληνες.... Μακριά από το χωριό μας και ας είναι όπου νά 'ναι.

O ΝΤΑΝΟΣ κρυφτηκε και δεν υπερασπισθηκε την περιοχη του οπως και ο γιαννακουρας κρυφτηκε αφου δεν ηταν υποχρεωμενος να συμμετασχει στην ψηφοφορια αλλα μπορουσε ομως να τοποθετηθει φανερα αλλα και οι δυο κρυφτηκαν.να τους χαιρομασθε δημοβαλτετσιωτες. επισης να χαιρομασθε ολους τους αρκαδες περιφερειακους συμβουλους που μας φερνουν τα σκουπιδια της κορινθιας και της αργολιδας στον τοπο μας.μηπως τον μαη πρεπει να στειλλουμε εκει στα σκουπιδια αρκετους.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ.

Πάντως δεν πήγε ο Ντάνος να ψηφίσει ναι όπως έκαναν οι άλλοι Αρκαδες σύμβουλοι. Κράτησε καλύτερη στάση

Ο Ντάνος τα έδωσε όλα για να μην έρθουν τα σκουπίδια στην Παλαιοχουνη. Τhank you mr. NTANO.

Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας κύριε Ρουμελιώτη !

Εγώ επειδή δεν έχω καταλάβει μόνο ο Ρουμελιωτης και ο Ντανος ειναι το προβλημα; Ο Αποστολοπουλος που ειναι εδώ απο την Μεγαλόπολη ψηφισε ΝΑΙ και το πανηγυριζε κιόλας, το Δ.Σ της Μεγαλόπολης (που τα σκουπίδια ειναι διπλα μας) ψηφισαν ναι πανηγυρικα. Κοιτάω τα βιντεο και ψαχνω να βρω Ασεάτη και Κερασταριώτη και μετράω το πολυ 6 που ο ένας μένει Αθήνα και οι άλλοι δυο Τρίπολη. Απο την Μεγαλόπολη δεν είδα κανέναν παρά μόνο έναν τέως Δήμαρχο. Που ήταν οι μεγαλειώδης αντιδράσεις μας και οι διαμαρτυριες μας; Πουθενά.10 ηλικιωμένοι απο την Μεσσήνη. Οπότε μήπως το έχουμε τραβήξει το θέμα λίγο απο τα μαλλιά;

ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕ ΤΟΥ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΚΑΚΩΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΝΤΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ??? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ/ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ?????

Ο Ντανος ψηφιστηκε για να εκπροσωπει με την ψηφο του ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ! Αν ηταν σωστος θα επρεπε να παραυρεθει ατο συμβουλιο και να εκφρασει τις αντιρρησεις του και να καταψηφισει. Το οτι εστειλε επιστολη παραιτησης για να βγαλει την ουρα του απ εξω για να τα εχει καλα με ολους και μετα να την παρει πισω για εμενα τουλαχιστον ειναι ανεπαρκης και λιγος.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Κάθε λίγο και λιγάκι θα πρέπει να υποφέρουμε απο τους τόνους σκουπιδιών γιατί κάθε χωριό με το κάθε έργο αντιδρά; Και το 70 που τους βάλανε τουαλέτες μέσα στο σπίτι έβριζαν , και το 50 οι πατεράδες μας καίγανε τα σκουπίδια στο χωράφι. Αυτά θα πρέπει να ξαναζήσουμε;

Σε αλλο portal υπαρχει τοποθετηση Γιαννακουρα που μονο παλαμακια δεν τους βαρεσε θα κανεις να ερθεις στο Αθηναιο πολλα χρονια,,,,,......!!!!!!

Τι λες ρε ανόητε! Υπηρέτη των βρωμοπαρεών ! Αυτό κατάλαβες εσύ; Γλύψε ακόμη λίγο και θα σου δώσουν μια θέση για σκουπιδιάρη με πεντάμηνο. Το Μάϊο θα κλαίνε όλοι αυτοί οι που στήριξαν και σχεδίασαν την απόφαση. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

Γράφετε επώνυμα, παίζονται πολλά και βρώμικα παιχνίδια πάνω στην υγεία μας και οι ανώνυμοι δεν αναλαμβάνουν ευθύνες.

Το πρόβλημα τις ανθρωπότητας γενικότερα ειναι η ηλιθιότητα που δυστυχώς ειναι ανίκητη!!το θέμα ειναι το μέγεθος της, που αν κρίνω απο αυτά που γράφεις ειναι τρομακτικά μεγάλο!!!

Κύριε Κορμπά,έχετε δίκιο όταν λέτε ότι πρέπει να γράφουμε επώνυμα εδώ μέσα.Είδατε όμως τι έπαθε ο Δασκαλόπουλος όταν προσπάθησε να προτείνει λύση για τα σκουπίδια.Έπεσαν όλοι να τον φάνε, υβρίζοντας τον

Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΛΟΓΟΣ ΤΣΑΜΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ?

Προσοχή παιδιά οι εξελίξεις τρέχουν ! Η Ντίνα που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει ξεσάλωσε !!! Διεκδικεί το κομμάτι που της ανήκει από τον Πετράν στο θέμα των σκουπιδιών. Αυτή λέει ότι τα πέρασε όλα , αυτή καθάρισε το τοπίο,αυτή μίλησε στη καρδιά των πολιτών! Μπράβο ντρίπλες !!! "Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρυσό κριάρια και στης Ντινούλας τη ποδιά παίζονται εντυπώσεις". Αδύναμε και άβουλε μικρέ θεέ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο Πετράν μικρός θεός ! Ελεος!

Γιατί έκανε καλά? Δεν όφειλε να είναι εκεί και να πάρει ξεκάθαρη θέση? Επικροτείτε αυτούς που κρύβονται? Δεν εκλέχτηκαν για να είναι παρόντες? Θεωρώ 'οτι είναι καιρός να εγκατελείψουμε αυτούς που ακολουθούν παλαικομματικές πρακτικές ..Δεν είμαι παρών , άρα μπορώ να υποστηρίζω ότι θέλω εκ των υστέρων... Παρακολούθα , μέσω αναρτημένων βιντεο τη συζήτηση...να τους χαιρόμαστε, καθαρός λόγος, τεκμηριωμένες θέσεις,σεβασμός στον αντίλογο, άψογη χρήση της γλώσσας με λίγα λόγια πολιτισμός!!!! Εκείνη η αντιπεριφερειάρχης γιατί λυπάται τόσο πολύ? Πείτε της, ό,τι η λύπη ειναι κακός σύμβουλος της υγείας... και τη χρειαζόμαστε...μην τη ξεχάσετε..... Με λίγα λόγια ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ!!!

....Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήσει.... Αυτή η ρήση του Σόλωνα αφιερωμένη ειδικά στους επίδοξους μικρούς θεούς !!!!

Παιδιά προσέξτε πως μιλάτε για τη Ντίνα Γιατί η Ντίνα τάχαμ δήθεν, δήθεν τάχαμ, μας έπεισε ότι το σκουπιδοεργοστάσιο και η χωματερή θα φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο μας. Και μετά από αυτή και την παρέα της όλοι οι άλλοι είναι για ντροπή και για λύπηση.

Κ. Τατούλη ΜΠΡΑΒΟ! Αυτό ήταν το Νόμισμα που Ανταποκριθήκατε στον ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΛΑΟ που σας Τίμησε τόσα χρόνια με την ψήφο τους, ανεξαρτήτου κόμματος, με το να φέρετε ΟΛΟ το Σκουπιδαριό του Νομού ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και του Νομού ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ στην ΑΡΚΑΔΙΑ! Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!! Γελάνε με ικανοποίηση όλοι οι πολίτες των Νομών Κορινθίας και Αργολίδας, τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ! Αυτοί με τόσο όγκο σκουπιδιών τα φόρτωσαν στην ΑΡΚΑΔΙΑ! Ας Αναλογιστεί και να προβληματιστεί κάθε ΑΡΚΑΣ! Αν αυτό μας ΑΞΙΖΕΙ!

Ντροπή σας να ενοχλείται ''παρασιτικά όντα'' τον Τατουλειμαν τον μεγαλοπρεπή... και την Νικολοχουρεμ....αυτός θα μας σώσει...ας καταργήσουμε λοιπόν,κυβέρνηση,δικαστήρια ,ελεγκτικούς μηχανισμούς,πρόεδρο της δημοκρατίας..όλοι είναι περιττοί μόνο... Τατουλειμαν και ΜΑΤ...

Για να μιλάμε σοβαρά τώρα και να μη λέμε παπαρολογίες, αυτό που τελικά θα γίνει στην Αρκαδία στη Παλαιόχουνη είναι ένας ΧΥΤΑ με στοιχεία "απάτης" , αφου εκει θα θάβεται το 40% του υποτιθέμενου υπολείματος. Αν γινόταν διαλογή στη πηγή και γινόταν ακόμη διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων και των οργανικών τότε αυτό που μένει είναι περίπου 30 % . Άρα γιατί χρειάζεται το σκουπιδοεργοστάσιο ερώτημα ? Για τα βγάζει βιοαέριο μόνον για τη λειτουργία του εργοστασίου 500 kw. Άνθρακες ο θησαυρός !!! Όλα τα άλλα είναι για αφελείς !