Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών στο Μουστό

Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών στο Μουστό

Ιανουάριος 23, 2018 - 17:00
0 σχόλια

Στα πλαίσια συνεργασίας του ΦΔ με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Παρασκευή 19.01.2018 διεξήχθηκαν από το προσωπικό του ΦΔ οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ) 2018 στο υγροτοπικό σύμπλεγμα του Μουστού.

Σε αυτό ανήκουν η λιμνοθάλασσα του Μουστού, οι εκβολές του Βρασιάτη, οι εκβολές του Τάνου και το έλος των Κάτω Βερβένων. Η καταγραφή των υδρόβιων πουλιών έγινε με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού παρακολούθησης (τηλεσκόπιο υψηλής ανάλυσης και κιάλια) και τη συμβουλή οδηγού αναγνώρισης πουλιών.

Ο κύριος όγκος πουλιών καταμετρήθηκε στον υγρότοπο του Μουστού, καθώς αποτελεί σημαντικό σημείο διαχείμασης, ανάπαυσης και ανεφοδιασμού των μεταναστευτικών πουλιών. Συνολικά καταγράφηκαν εικοσιπέντε (25) είδη πουλιών, ενώ τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στην οικογένεια των Νησσιδών (Anatidae), κοινώς πάπιες. Έτσι, επί των πλείστον παρατηρήθηκαν Σφυριχτάρια (Anas penelope), Κιρκίρια (Anas crecca), Χουλιαρόπαπιες (Anas clypeata), Πρασινοκέφαλες πάπιες (Anas platyrhynchos), Φαλαρίδες (Fulica atra) κ.α. 

Φορέας Διαχείρισης
Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.