Μέσα στον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το χιονοδρομικό Μαινάλου (photos&video)

Μέσα στον Ιανουάριο θα είναι έτοιμο το χιονοδρομικό Μαινάλου (photos&video)

Ιανουάριος 09, 2014 - 10:31
5 σχόλια

Θ. Χρονόπουλος: Θα ανοίξουν περισσότερες πίστες και ο αναβατήρας «πολωνέζα»

Σε αποκλειστική συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ArcadiaPortal ο Θεόδωρος Χρονόπουλος διαχειριστής του χιονοδρομικού κέντρου στο Μαίναλο, αναφέρει τις εξελίξεις των εργασιών αλλά αποκαλύπτει και μικρές λεπτομέρειες από την πλήρη ανακαίνιση του σαλέ.

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες από την τεχνική εταιρία που έχει αναλάβει το σαλέ, το οποίο είναι ο πυλώνας για την ορθή λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και το οποίο υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές  από την πυρκαγιά το Καλοκαίρι του 2013.  Είναι ένα μεγάλο στοίχημα αναφέρει ο κ. Χρονόπουλος να καταφέρουν να λειτουργήσει το σαλέ μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα, από όταν ανέλαβαν, έτσι ώστε το χιονοδρομικό να τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Το χιονοδρομικό αν όλα πάνε καλά αναμένεται να ανοίξει στις 20 Ιανουαρίου περίπου. Ο κ. Χρονόπουλος αναφέρει ότι έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για την ανακατασκευή του κέντρου ύστερα δε και από την καταστροφή από τη φωτιά και επισημαίνει το μεγάλο ρίσκο αυτής της μεγάλης επένδυσης.  Ο εσωτερικός χώρος του σαλέ είναι πλήρως ανακαινισμένος και ο επισκέπτης που θα το βλέπει δεν θα το αναγνωρίζει καθώς έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρίπολης τους βοήθησε αρκετά και τους έδωσε ώθηση στις δύσκολες στιγμές.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι το ετήσιο μίσθωμα των 17.000 ευρώ θα καταβάλεται κανονικά στον ΕΟΣ και όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια που έχουν δαπανηθεί είναι κεφάλαια του ιδιώτη και μόνο, καθώς ακόμα η οικογένεια του κ. Χρονόπουλου δεν έχει  μπει σε κάποια χρηματοδοτικά προγράμματα, επισημαίνοντας ξανά το μεγάλο ρίσκο μιας τέτοιας μεγάλης επένδυσης την οποία όμως πιστεύουν πολύ.

Στόχος των διαχειριστών είναι να κάνουν το χιονοδρομικό του Μαινάλου πέραν από έναν οικογενειακό προορισμό ένα κατεξοχήν χιονοδρομικό προορισμό, ανοίγοντας παραπάνω πίστες.
Φέτος γίνονται προσπάθειες να ανοίξει και ο αναβατήρας «πολωνέζα» και θα ανοίξει και ένα επιπλέον κομμάτι του βουνού το οποίο ήταν κλειστό για χρόνια. Ο κ.Χρονόπουλος έχει έρθει σε επαφή με άλλα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης με σκοπό να αποκομίσει την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Τέλος, τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με τους επιχειρηματίες των τοπικών επιχειρήσεων της περιοχής, τους οποίους και καλεί να συναντηθούν και να γίνουν κάποιες συζητήσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. Στα πλαίσια της γενικής ανάπτυξης της περιοχής ο κ. Χρονόπουλος θα διαθέσει έναν χώρο στο σαλέ για να τοποθετηθούν διαφημιστικά  των επιχειρήσεων.

Οι φωτογραφίες είναι του Γ. Παπαγιάννη.

Έφη Καστραντά

Video: 

youtube://v/0mnmw4YA53A


5 Σχόλια

καλη αρχη και μπραβο στους "τρελους" που αποφάσισαν να κανουν τετοια επενδυση σε τετοιους καιρους αλλα παιδια συκρατήστε τις τιμές γιατι δεν ειναι καιροι για να εχει πενταευρα ο καφες στο σαλε

Μπράβο και μακάρι ο καιρός να τους βοηθήσει. Η πληροφορία για άνοιγμα της Πολωνέζας είναι πάρα πολύ ευχάριστη. Μακάρι να τα καταφέρουν. Αν οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα τόσο όσο αφορά τους αναβατήρες όσο και του Σαλέ τότε μιλάμε για άλλη εποχή στο Χιονοδρομικό. Για να μην μιλάω στον αέρα, νομίζω ότι η ημερήσια κάρτα πρέπει να είναι στα 12-13 ευρώ το μέγιστο. Τότε θα πάρουν πολύ κόσμο από τα Καλάβρυτα.

Αυτο το όνομα νομίζω ακουγόταν και πέρυσι μαζι με οχι και τοσο καλακευτικα σχόλια για την λειτουργια της πιστας και των αναβατηρων .Τωρα τι μπορεί να έχει αλλαξει για φέτος ,το αποτελεσμα θα δειξει και παλι.

Είχε 5 ευρώ ο καφές στο σαλέ στο Μαίναλο;; Πήγα αρκετές φορές πέρσι και δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο!!

Πέντε ευρώ δεν έχουν τον καφέ σε Καλαβρυτα και Παρνασσό . Καλο είναι να μη λέτε πράγματα που δε συμβαίνουν.