Μέρκελ: Όχι σε νέα διαγραφή του χρέους

Μέρκελ: Όχι σε νέα διαγραφή του χρέους

Ιανουάριος 31, 2015 - 10:41
0 σχόλια

Κάθετη εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ως προς τη διαγραφή του ελληνικού χρέους που ζητεί η κυβέρνηση, σε συνέντευξή τη σε γερμανική εφημερίδα.
Η κυρία Μέρκελ υπενθύμισε ότι ήδη υπήρξε μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, «οι τράπεζες παραιτήθηκαν από δισεκατομμύρια απαιτήσεών τους από την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Δεν βλέπω μια νέα διαγραφή του χρέους».
Η κυρία Μέρκελ ακολούθως τόνισε ότι «η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει τις χώρες που πλήττονται από την κρίση, εάν οι χώρες αυτές εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και μέτρα εξοικονόμησης». Ερωτηθείσα δε από τον δημοσιογράφο για το πώς βλέπει τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού για την αύξηση στον κατώτατο μισθό και τις επαναπροσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων, εκείνη απάντησε -δίχως να αναφερθεί καθόλου στις εξαγγελίες της κυβέρνησης- ότι τόσο η Γερμανία όσο και οι άλλοι εταίροι αναμένουν να δουν με ποιον τρόπο θα τους προσεγγίσει η νέα κυβέρνηση.
ΑΛΣΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ
Χθες στο Στρασβούργο, σε ένα εστιατόριο με παραδοσιακή αλσατική κουζίνα το οποίο άνοιξε μόνο για εκείνους, συναντήθηκαν η κυρία Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μ. Σουλτς, προκειμένου ο τελευταίος να τους ενημερώσει για τις επαφές που είχε στην Αθήνα και για τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αποχώρησαν από το εστιατόριο δίχως να κάνουν δηλώσεις. Μόνον ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι η συζήτησή τους ήταν πολύ εποικοδομητική και η ατμόσφαιρα φιλική.
Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, το Παρίσι επιθυμεί να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους Ευρωπαίους εταίρους της. Από την άλλη πλευρά, ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Σουλτς «έδωσε αναφορά» στη Γερμανίδα καγκελάριο και στον Γάλλο πρόεδρο για τις επαφές του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Φ. Ολάντ χαιρέτισε με θέρμη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές την προηγούμενη Κυριακή, ενώ έχει προσκαλέσει τον νέο Πρωθυπουργό στη Γαλλία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου.
Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν στο δείπνο των τριών συζητήθηκε το «όχι» στην τρόικα του Έλληνα υπ. Οικονομικών.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.