Menalon Trail: Πεζοπορία από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα (pics)

Menalon Trail: Πεζοπορία από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα (pics)

Μάιος 14, 2017 - 11:23
0 σχόλια

Φωτορεπορτάζ με τις ομορφιές του έκτου σκέλους του πιστοποιημένου μονοπατιού Menalon Trail.

Βρισκόμαστε στο τελευταίο μήνα της άνοιξης και η Αρκαδική φύση είναι στα καλύτερα της. Η θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου την ημέρα, τα βουνά και λιβάδια είναι καταπράσινα και στα ποτάμια κυλάει ακόμα αρκετό νερό. Οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για να επισκεφθούν το μοναδικό στην Ελλάδα διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι Menalon Trail, το οποίο προσφέρει μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, την Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο.

Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ σειριακά τμήματα. Κάθε μεγάλο τμήμα συνέχεται με ένα μικρότερο, ώστε ο πεζοπόρος να μπορεί να κάνει το βέλτιστο συνδυασμό. Αυτή τη φορά, ακολουθήσαμε τη διαδρομή από τη Νυμφασία ως τα Μαγούλιανα, την έκτη, δηλαδή, του μονοπατιού. Και ανακαλύψαμε ότι ανάμεσα στα δύο αυτά χωριά ξεδιπλώνονται τοπία μοναδικά, γεμάτα χρώματα και αρώματα, μικρά ποταμάκια, αυτοσχέδια γεφύρια, και μια φύση που σε πολλά σημεία οργιάζει.

Η απόσταση από Νυμφασία έως Μαγούλιανα είναι 8,9 χλμ και διαρκεί περίπου 3 ώρες 30'. Η διαδρομή αυτή είναι η ιδανική για πεζοπόρους και δεν προτείνεται σε οικογένειες με μωρά. Ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι μόνο παπούτσια πεζοπορίας και η ιδανική περίοδος για να την περπατήσετε είναι από Μάιο έως Σεπτέμβριο.

Ξεκινήσαμε από τη Νυμφασία και περάσαμε από μερικά ωραία σημεία του χωριού όπως η πέτρινη εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Βγαίνοντας από τη Νυμφασία, η διαδρομή δανείζεται ένα δρομάκι που χώνεται μέσα σε ωραίο δρυοδάσος, μέχρι το ξεκίνημα του μονοπατιού που κατηφορίζει προς το γεφύρι της Κερνίτσας.

Από το γεφύρι ανεβαίνουμε μέχρι τη Μονή Κερνίτσας, μεγάλο μοναστικό συγκρότημα φωλιασμένο σε εντυπωσιακό μονόλιθο.

Με ένα συνδυασμό μονοπατιών και χωματόδρομων φτάνουμε στο Ασκηταριό της Σφυρίδας, ωραίο σημείο ανάπαυσης με μεγάλη πηγή μέσα σε πυκνό ελατόδασος.

 

Από τη Σφυρίδα (1000μ) θα ανηφορίσουμε μέσα στο δάσος σταθερά μέχρι τη διακλάδωση για Λάστα (υψ. 1250 μ), όπου γυρίζουμε προς τα νότια για να διατρέξουμε τη βάση της μεγάλης απότομης πλαγιάς του Κάστρου.

Το μεγαλύτερο μέρος του σχεδόν οριζόντιου αυτού τμήματος κινείται σε παλιό δρομάκι. Αφού περάσουμε την πηγή Γαύρος θα μπούμε στα Μαγούλιανα, όπου υπάρχουν κάποιες εξυπηρετήσεις.

Στο τέλος του μονοπατιού έχουμε πανοραμική θέα από τα Μαγούλιανα.

Όλη η διαδρομή είναι συστηματικά σημασμένη με πράσινο Μ σήμα, ενώ υπάρχουν και αρκετές πινακίδες προσανατολισμού.

Δείτε ακόμα:

Menalon Trail: Πεζοπορία από τη Στεμνίτσα έως τη Δημητσάνα (photos)

Menalon Trail: Πεζοπορία από τη Δημητσάνα έως το Ζυγοβίστι (pics)

Menalon Trail: Πεζοπορία από την Ελάτη έως τη Βυτίνα (pics)

Menalon Trail: Πεζοπορία από τη Βυτίνα έως τη Νυμφασία (pics)

Menalon Trail: Πεζοπορία από τα Μαγούλιανα έως το Βαλτεσινίκο (pics)

Προηγούμενο άρθρο
Χρόνια πολλά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.