Menalon Trail: Οργανωμένη πεζοπορία του τμήματος Ζάτουνα - Παλαιοχώρι - Δημητσάνα (pics)

Menalon Trail: Οργανωμένη πεζοπορία του τμήματος Ζάτουνα - Παλαιοχώρι - Δημητσάνα (pics)

Απρίλιος 24, 2019 - 20:30
0 σχόλια

Πρώτη οργανωμένη πεζοπορία του τμήματος Ζάτουνα - Παλαιοχώρι - Δημητσάνα (παρακλάδι του Menalon Trail) Οργάνωση: Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με Π.Ο.Υ. Περιπατητική Ομάδα Υμηττού και τον Δήμο Γορτυνίας.

Μία ωραία διαδρομή παραδόθηκε στην κυκλοφορία προς χρήση από την τουριστική υποδομή της Δημητσάνας και της Ζάτουνας.

Σχεδόν 7 χιλιόμετρα και 2ωρες και 30 λεπτά άνετης πεζοπορίας, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας και φαγητό στην Δημητσάνα.

Το τμήμα αυτό αποτελεί μέρος του μονοπατιού που θα ενώσει το MenalonTrail με την Αρχαία Ολυμπία ακολουθεί την διαδρομή :

Μαίναλο- Στεμνίτσα- Ανατολική πλευρά Λουσίου- Ι.Μ.Αιμυαλών- Παλαιοχώρι- Ζάτουνα- Βλόγγος- Μελισσόπετρα/Αράχωβα- Ράφτη- Παλούμπα- Σαρακίνι - Λουτρά Ηραίας- Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας- Πυρρή- Τριποταμιά- Αρχαία Ολυμπία.

Την ολοκλήρωση του μονοπατιού αυτού έχει αναλάβει η Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ. και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου : Mythical Peloponnese - Mythical Trails

Το όνομά του θα είναι μονοπάτι του Πάνα λόγω του μύθου που θέλει τον θεό Πάνα να κυνηγάει από τα βοσκοτόπια του Μαινάλου την νύμφη Σύριγγα και αυτή για να αποφύγει τον έρωτά του κατέφυγε στις όχθες του ποταμού Λάδωνα και μεταμορφώθηκε σε καλάμι. Όταν ο Πάνας κόβει το καλάμι ακούει μελωδία από το θρόισμα του ανέμου σε αυτό και φτιάχνει τον πρώτο αυλό, την σύριγγα που έγινε το αγαπημένο μουσικό όργανο των βοσκών.

Βικιπαίδεια
Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Σύριγξ αναφέρεται μία από τις Νύμφες της Αρκαδίας, την οποία ερωτεύθηκε κάποτε ο θεός Παν. Για να τον αποφύγει, η Σύριγξ κατέφυγε στις όχθες του ποταμού Λάδωνα και εκεί μεταμορφώθηκε σε καλάμι, από το οποίο ο θεός κατασκεύασε ένα είδος πνευστού μουσικού οργάνου,[1] τη «σύριγγα», που πήρε το όνομά της από το όνομα της Νύμφης.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.