Μελωδικές ευχές από την κρατική ορχήστρα Αθηνών και την νεανική Τρίπολης (photos+video)

Μελωδικές ευχές από την κρατική ορχήστρα Αθηνών και την νεανική Τρίπολης (photos+video)

Δεκέμβριος 18, 2014 - 10:27
2 σχόλια

Ήταν μια φορά... μουσικά παραμύθια

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της και η Χορωδία Τρίπολης με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από διάφορες χώρες έδωσαν την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου τον παλμό των Χριστουγέννων στην Τρίπολη.

Το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης είχε γεμίσει από το φιλόμουσο κοινό της πόλης το οποίο είχε την χαρά να απολαύσει μία βραδιά σαν παραμύθι.

Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών περιλάμβανε την Εισαγωγή από την όπερα «Χένσελ και Γκρέτελ» του Ένγκελμπερτ Χούμπερντινκ, την Άρια (Air) από την Ορχηστρική Σουίτα αρ.3 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, αποσπάσματα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, τα «Ρόδα από το Νότο» του Γιόχαν Στράους καθώς και τις συνθέσεις «Ένα Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ» και «Βόλτα με έλκηθρο» του Λίροϊ Άντερσον.

Η παρουσία της κρατικής ορχήστρας στην Τρίπολη ήταν ένα μουσικό συμβάν υψηλού επιπέδου, κάνοντας έτσι η Περιφέρεια Πελοποννήσου την αρχή για μια γενικότερη πολιτισμική αναβάθμιση.

Μετά τις διάσημες μελωδίες της κρατικής ορχήστρας σειρά πήρε η Χορωδία Τρίπολης όπου και τραγούδησε τα Ουκρανικά κάλαντα, Ουαλικά κάλαντα καθώς και αναγεννησιακά Ισπανικά κάλαντα.

Η εκδήλωση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πελοποννήσου 2014, ενός πολύ σημαντικού έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο φέρει την προσωπική σφραγίδα του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και αντανακλά το όραμά του για την Πελοπόννησο.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Μελωδίες από την Κρατική ορχήστρα Αθηνών


2 Σχόλια

ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΩΡΑΙΑ Η ΒΡΑΔΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΔΕΟΝΤΩΣ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ, ΟΠΩΣ π.χ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΠΟΥ, ΕΝΩ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΑΝΕΓΡΑΦΑΝ ΟΤΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΤΟ ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΑΣ ΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΝΕΓΡΑΦΕΤΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ. ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ, ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΘΥΝΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΡΜΕΝΑ (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗΝ ΤΟΥ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΖΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΣΟ ΕΙΣ ΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ. ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΣΤΑ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Χ.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ 2η ΣΕΙΡΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ . ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ..... ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.