Το μέλλον της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης συζητήθηκε στο ΠεΣυ

Το μέλλον της μεταλιγνιτικής Μεγαλόπολης συζητήθηκε στο ΠεΣυ

Φεβρουάριος 28, 2018 - 18:17
1 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συζητήθηκε η επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων κκ. Νίκου Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη, με θέμα: «Ζοφερό το μέλλον που ετοιμάζουν για την Μεγαλόπολη». Ο κ. Γόντικας κατά την τοποθέτησή του ανέφερε ότι στη Μεγαλόπολη δίνεται ένα ελκυστικό πακέτο στους καπιταλιστές, είπε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων, ενώ μίλησε και για τπώληση μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και για την αποθήκευση 90.000 τόνων αμιάντου.

Αυτά είναι μόνο η αρχή για την Πελοπόννησο, αφού στη Μεγαλόπολη βρίσκεται η πιο μεγάλη λίμνη των Βαλκανίων. Σας ρωτάμε: Θα αλλάξετε γραμμή πλεύσης μήπως και διασωθεί τίποτα στη Μεγαλόπολη; Τι κάνατε για να μην έρθουν 90.000 τόνοι αποβλήτων σε ΧΥΤΕΑ που ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί;

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου απάντησε:

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε τον τρόπο με τον οποίον ο κ. Γόντικας τοποθετείται. Σε όλα αυτά που λέτε σε σχέση με τα απορρίμματα, θεωρώ ότι δεν πρέπει να συζητήσουμε κάτι άλλο. Η Μεγαλόπολη είναι περιοχή κορεσμένη και έχουμε ψηφίσει ότι δεν δέχεται επιπλέον όχληση. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό από τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Μεγαλόπολης ετέθη το ζήτημα. Η Περιφέρειά μας είναι η πρώτη που έχει θεσπίσει την ενεργειακή κοινότητα».

Ο κ. Γόντικας, ακολούθως, αναφέρθηκε στις προτάσεις του κ. Χρήστου Στάικου να γίνουν στη Μεγαλόπολη καλλιέργειες αρωματικών φυτών και κάνναβης και κατηγόρησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι δεν ενδιαφέρεται για την περιοχή κατά τη μεταλιγνιτική εποχή.

Η κυρία Νικολάκου απάντησε ότι οι πραγματικοί αγώνες γίνονται μέσα στις αίθουσες του συνεδρίου απέναντι στους υπουργούς και όχι έξω. «Πρέπει να αλλάξετε δρόμο», υπογράμμισε η Ντίνα Νικολάκου. «Δεν θα σας δώσουμε το άλλοθι. Ο Δήμος και η Περιφέρεια έχουν δεσμευθεί να υπάρξουν ανταποδοτικά για να περάσει η Μεγαλόπολη στη μεταλιγνιτική εποχή».

Γαλανιάδη Εύα

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Την Ντίνα την γλωσοκοπανα δεν την ενδιαφέρει καν για την ΑΡΚΑΔΙΑ ,την καλαματα της δεν την αγγίζει κανένας ,γαυτο κιολας εκλέχθηκε απο τους Μεσσήνιους !Ο λαός της Μεγαλοπολης και της Τρίπολης μετα θα φάει ολο το ζορι και τον θάνατο απο τα απόβλητα !Μην ξεχνάμε οτι η μόλυνση απο την ΔΕΗ φτάνει και στην Τρίπολη ,που να έρθουν και τα βιομηχανικά απόβλητα τι εχει να γίνει !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.