Τατούλης
symvolo

Μελιτζάzz 2018: Το πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ ξεκινά

Μελιτζάzz 2018: Το πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ ξεκινά

Ιούλιος 03, 2018 - 15:21
0 σχόλια

ΜΕΛΙΤΖΑΖΖ 2018 | ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Τετάρτη 4 - Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Λεωνίδιο Αρκαδίας

 

"Ο δικό νάμου χορέ".

Η αρχαιότητα του τσακώνικου χορού, οι λαβυρινθιακοί σχηματισμοί του και η ο μύθος του Θησέα στον Λαβύρινθο, ο αρχαίος Γέρανος ή Πυρρίχειος των πολεμιστών Σπαρτιατών, η ορχηστρική αναπαράσταση της μάχης του Απόλλωνα με τον πύθωνα, το φίδι της υγρασίας και της αρρώστιας, ο πανάρχαιος λατρευτικός χορός.

Χαμένος στον Λαβύρινθο της ιστορίας και του μύθου, στις ερμηνείες και τις δοξασίες, ο τσακώνικος χορός εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας το 2015, όντας ως τώρα ο μοναδικός χορός στον κατάλογο.

Φέτος, στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, μέρος του οποίου είναι και το Μελιτζάzz, ο πολύτιμος τσακώνικος χορός έχει έναν λόγο παραπάνω.

"Ο δικός μας χορός".

Χαμένο στον λαβύρινθο των γραφικών σοκακιών του Λεωνιδίου, το Μελιτζάzz αναζητά τις ρίζες του τσακώνικου χορού, μελετά τους ελικοειδείς σχηματισμούς των κινήσεων των χορευτών και ερμηνεύει την αναπαράσταση της περιδίνησης του Θησέα στον λαβύρινθο.

Μαζί με τους χορευτικούς συλλόγους από την Τσακωνιά και την Αρκαδία, χορεύουμε φέτος όλοι μαζί τον μεγαλύτερο τσακώνικο χορό, εγγράφοντάς τον στο ΒΙΒΛΙΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ - GUINNESSWORLDRECORDS!

Παράλληλα, εξερευνούμε την πόλη και απολαμβάνουμε κι άλλους χορούς, μουσικές και εκδηλώσειςστα σοκάκια και τις πλατείες, στα 200 ετών αρχοντικά και τα πυργόσπιτα του Λεωνιδίου. Πολλές συναυλίες, από jazz και flamenco μέχρι funk, παραδοσιακά και fusion[SeraBellosquintet // Reβetien // Πεντάηχον // MüzikalIfade // CajaSecreta // JeromeKaluta // ModePlagal], μόνιμες εκθέσεις για την Τσακωνιά, ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής[Νάνσυ Χαριτωνίδου // Μιχάλης Καραΐσκος], κινηματογραφικές ταινίες [Sing // BillyElliot // BlackSwan],μαθήματα χορού, περιήγηση και ξεναγήσεις, εκλεκτό κρασί, τοπικές γεύσεις, γαστρονομικές απολαύσεις και κεράσματα με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα και τις λιχουδιές της περιοχής.

Το φεστιβάλ συνεχίζει για 13η χρονιά να υπόσχεται εκπλήξεις και ανατροπές στους επισκέπτες του. Από την Τετάρτη 4 ως την Κυριακή 8 Ιουλίου το Μελιτζάzz2018σας προσκαλεί στον λαβύρινθο του Λεωνιδίου.

Η ζωή είναι ένας λαβύρινθος. Είναι η επόμενη στροφή σωστή; Το πρόβλημα δεν είναι να πάρεις τον λάθος δρόμο αλλά να παραμένεις ακίνητος στο αδιέξοδο.Σας περιμένουμε στο Λεωνίδιο να εξερευνήσουμε τον δικό του λαβύρινθο, να βρούμε τις διεξόδους μας και να γράψουμε τη δική μας ιστορία!

 

ΜΕΛΙΤΖΑΖΖ 2018 | ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

 

 

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz έχει διακριθεί και έχει λάβει:

το ευρωπαϊκό σήμα “EFFELabel 2017-2018, Remarkablefestival” με ένταξη στο δίκτυο των εκλεκτών ευρωπαϊκών φεστιβάλ από το 2015 (“EFFELabel 2015-2016”)
το σήμα του “Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018”, ως κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Web site:melitzazz.gr| E-mail:melitzazz.festival@gmail.com

Facebook:ΜελιτζάzzMelitzazzwww.Facebook.com/melitzazz

Τηλέφωνο: 27570.22807

Διοργάνωση: Δήμος Ν. Κυνουρίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.Α.Ε.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 4 Ιουλίου
20:45
Χορωδία Ενηλίκων Ν. Κυνουρίας
@ Φάμπρικα Πολιτισμού
Συναυλία: «Ξενιτεμένο μου πουλί»: Αφιέρωμα σε τραγούδια της ξενιτιάς από το ελληνικό ρεπερτόριο.

Πέμπτη 5 Ιουλίου
20:30
Μάθημα τσακώνικου χορού
@ Κέντρο Πληροφόρησης
Παιδικό μάθημα: Τα παιδιά μαθαίνουν τον τσακώνικο χορό στην αυλή του «Κέντρου πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα», πρώην Δημ. σχολείο Βασκίνας

21:30
“Sing”
@ Αρχοντικό Τσούχλου
Cine-Μελιτζάzz: Παιδική ταινία animation, 2016. Ένας ανοιχτός διαγωνισμός τραγουδιού θα σώσει το σχεδόν χρεοκοπημένο θέατρο του κοάλα Μπάστερ Μουν;

22:00
Sera Bellos quintet
@ Πλατεία Ουράνη
Συναυλία: Μελωδίες από την κλασική αμερικανική vocal jazz του Sinatra και της Fitzgerald σε afro και Brazilian ρυθμούς των Jobim, Santamaria κ.ά.

23:00
Ρεμπέτικο
@ Πλατεία 28ης Οκτωβρίου
Συναυλία: Ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι και χορός.

Παρασκευή 6 Ιουλίου
19:30
“Τα ασκητήρια της Κυνουρίας”
@ Φάμπρικα πολιτισμού
Παρουσίαση βιβλίου: Πολύχρονη και πολύτιμη δουλειά του ιερέα Γεωργίου Πετρή.

20:30
Ο μεγαλύτερος τσακώνικος χορός
@ Σοκάκια και κεντρικός δρόμος Λεωνιδίου
Χορός: Χορευτικοί σύλλογοι και απλοί επισκέπτες του φεστιβάλ χορεύουν στον λαβύρινθο των σοκακιών του Λεωνιδίου, στήνοντας τον μεγαλύτερο τσακώνικο χορό για το Βιβλίο ρεκόρ Guinness!

21:30
Πεντάηχον & Πολυτίμη Τόλη
@ Πλατεία Μητρόπολης
Συναυλία & χορός: Ένα μεγάλο ταξίδι στις μουσικές και τους χορούς της Τσακωνιάς, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας. Οι χορευτικοί σύλλογοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους υπό τους ήχους της ορχήστρας.

21:30
“Billy Elliot - Γεννημένος χορευτής”
@ Αρχοντικό Τσούχλου
Cine-Μελιτζάzz: Η αγάπη ενός 11χρονου για τον χορό και η φιλοδοξία του να γίνει επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου.

22:30
Müzikal Ifade
@ Πλατεία Δημαρχείου
Συναυλία: Μουσικές της Σμύρνης, της Πόλης, της Καππαδοκίας και της Μ. Ασίας.

Σάββατο 7 Ιουλίου
20:30
“Ο δικό νάμου χορέ”
@ Φάμπρικα πολιτισμού
Εργαστήρι παρουσίασης του τσακώνικου χορού και σεμινάριο εκπαίδευσης με την Αναστασία Χείλαρη, Λαογράφο-Ανθρωπολόγο. Συμμετέχει η Μιμήνα Πατεράκη, Ανθρωπολόγος.

21:00
Οινογνωσία
@ Χώρος περιπτέρων
Γευστική δοκιμή: Ο ΣΟΝ-Σύλλογος Οινοποιών Νεμέας προσφέρει την απαράμιλλη γεύση των νεμεάτικων κρασιών και γεύσεων.

21:30
Caja Secreta
@ Πλατεία 25ης Μαρτίου
Συναυλία: Ο κόσμος του nuevo flamenco, με ρυθμό μελωδία, πάθος και χορό.

23:00
Jerome Kaluta
@ Παραποτάμιος δρόμος - ΚΤΕΛ
Συναυλία: O αεικίνητος Jerome Kaluta & The Movement Orchestra με πολλές Soul, Funk, Afro και Hip Hop μουσικές και πολύ χορό!

Κυριακή 8 Ιουλίου
21:30
“Μαύρος κύκνος”
@ Αρχοντικό Τσούχλου
Cine-Μελιτζάzz: Η παραγωγή της Λίμνης των Κύκνων, οι πρωταγωνίστριες, ο ανταγωνισμός των χορευτριών, ο άσπρος και ο μαύρος κύκνος, το μπαλέτο. Ταινία βραβευμένη με Oscar και αρκετά άλλα βραβεία.

22:00
Mode Plagal
@ Πλατεία Μερικάκη
Συναυλία: Οι πρωτοπόροι της συνομιλίας της παραδοσιακής μουσικής με τη jazz, με τον υβριδικό ήχο και την παγκόσμια αναγνώριση στη World fusion jazz.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Η ζωγραφική στον Πύργο"
@ Πύργος Τσικαλιώτη
Έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Μιχάλη Καραΐσκου από την προσωπική δουλειά του καλλιτέχνη. “Μικρές εντροπίες”

@ Φάμπρικα Πολιτισμού
Έκθεση ζωγραφικής της Νάνσυ Χαριτωνίδου. “… Μια πολυπλοκότητα που προσκαλεί το μάτι του θεατή να την προσεγγίσει και να την αναδιοργανώσει”. Τσακώνικη υφαντική

@ Αρχοντικό Τσούχλου
Έκθεση χαλιών τσακώνικης υφαντικής. Εργαστήριο δημιουργίας χαλιών από τοπικές υφάντρες.

Μόνιμη έκθεση Φάμπρικας
@ Φάμπρικα Πολιτισμού
Ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση της Φάμπρικας για την Τσακώνικη ιστορία και παράδοση.

Έκθεση αρχιτεκτονικής
@ Πύργος Τσικαλιώτη
Ξεναγήσεις στην έκθεση αρχιτεκτονικής της Τσακωνιάς στον Πύργο Τσικαλιώτη.

Η χλωρίδα του Πάρνωνα
@ Κέντρο Πληροφόρησης
Ξεναγήσεις στο «Κέντρο πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα», πρώην Δημ. σχολείο Βασκίνας Τσακώνικη γωνιά και διάφορα προϊόντα

@ Χώρος περιπτέρων
Έκθεση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, με γεύσεις και κεράσματα. Περίπτερα διαφόρων προϊόντων, βιβλίων, κοσμημάτων, χειροτεχνιών κ.ά.

Οινική απόλαυση
@ Αρχοντικό Τσούχλου
Προσφορά οίνων Νεμέας από τον ΣΟΝ-Σύλλογο Οινοποιών Νεμέας κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών προβολών. Τοίχος αναρρίχησης

@ Πλατεία Ηρώων
Τοίχος αναρρίχησης για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.