Μελισσοκόμοι: Υποχρεωτική η καταχώριση στο μητρώο

Μελισσοκόμοι: Υποχρεωτική η καταχώριση στο μητρώο

Μάιος 01, 2019 - 14:16
0 σχόλια

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Πελοποννήσου

ανακοινώνεται

ότι σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης 144/15067/24-1-2019 (ΦΕΚ Β’ 466/18-2-2019, όλοι οι μελισσοκόμοι που προμηθεύουν μικρές ποσότητες μελιού άμεσα τον τελικό καταναλωτή ή τα τοπικά καταστήματα λιανικής πώλησης εντός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία εδρεύουν, θα πρέπει να καταχωρηθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο σχετικό Μητρώο που θα δημιουργηθεί.

Η καταχώριση στο Μητρώο είναι υποχρεωτική.

Για την καταχώριση ο κάθε μελισσοκόμος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στο Τμήμα Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, συνοδευόμενη από τα παρακάτω:

Μελισσοκομικό βιβλιάριο σε ισχύ

Γενικό σχεδιάγραμμα (κάτοψη) με λεπτομερή απεικόνιση και περιγραφή των χώρων και τοποθέτηση του βασικού εξοπλισμού στο χώρο

Έγγραφα τεκμηρίωσης της ταυτότητας του ενδιαφερόμενου (ΑΔΤ, ΑΦΜ).

Οι μελισσοκόμοι δύνανται να προμηθεύουν μέχρι 10kg ιδιοπαραγόμενου μελιού ανά κυψέλη ετησίως και μέχρι συνολικής ποσότητας 1.200Kg. Απαγορεύεται η προμήθεια στον τελικό καταναλωτή μη ιδιοπαραγόμενων ποσοτήτων μελιού.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι να απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Κτηνιατρικής για περαιτέρω οδηγίες.

Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις της εν λόγω ΥΑ θα εφαρμόζονται οι διαδικασίες και οι κυρώσεις του Ν. 4235/2014.

 

Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τάπιας 9, Τρίπολη

Τηλ. 2710 222520, 2710233981


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.