Μελέτες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στην Αρκαδία (video)

Μελέτες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στην Αρκαδία (video)

Ιούλιος 28, 2014 - 11:41
0 σχόλια

Μία πολύ σημαντική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η αντιπεριφερειάρχης κα. Ντίνα Νικολάκου μίλησε για τα δύο πολύ σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν. Το πρώτο είναι η έγκριση της ΜΠΕ  για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπου σε προηγούμενη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση γι’ αυτήν.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί είναι η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για «Εκπόνηση μελετών οδικού δικτύου Περιφέρειας Πελοποννήσου, χαρακτηρισμένου ως Εθνικού Επιπέδου». Με τον τρόπο αυτό, τόνισε η κα. Νικολάκου θα δοθεί η δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να μπορέσει να ωριμάσει μελετητικά πολύ σημαντικούς οδικούς άξονες.

Στους οδικούς αυτούς άξονες συμπεριλαμβάνεται αυτός της ανατολικής Πελοποννήσου, Μύλοι-Άστρος-Λεωνίδιο-Πούλιθρα-Φωκιανός-Κυπαρίσσι-Πελετά-Κρεμαστή-Μονεμβασιά. Ο Οριζόντιος άξονας της Πελοποννήσου που θα συνδέει  την Αρχαία Ολυμπία με τα Λαγκάδια, τη Βυτίνα, την Τρίπολη και  το Άστρος με τις παρακάμψεις λαγκαδίων και Σταυροδρομίου, καθώς και άλλοι άξονες που αφορούν την Κορινθία, την Αργολίδα και τη Μεσσηνία.

Στόχος της Περιφέρειας είναι να δημιουργήσει το βρόγχο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον δυτικό άξονα, τον ανατολικό αλλά και τον κεντρικό. Γίνονται προσπάθειες να εξαντληθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν με ευέλικτους και ευφυείς τρόπους, είπε η κα. Νικολάκου.

Video: 

youtube://v/4SJbHgUzCV0


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.