Μειωμένο ρεύμα στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις διεκδικεί ο Δήμος Μεγαλόπολης (vid)

Μειωμένο ρεύμα στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις διεκδικεί ο Δήμος Μεγαλόπολης (vid)

Οκτώβριος 10, 2017 - 11:24
0 σχόλια

Την θέσπιση ειδικού τιμολογίου ρεύματος ζητάει ο Δήμος Μεγαλόπολης , με σχετική απόφαση που πήρε στο χθεσινό συμβούλιο.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διεκδικεί την ψήφιση σχετικού νόμου με αντικείμενο το Ειδικό Εκπτωτικό Τιμολόγιο Προμήθειας Ηλεκτρικού Ρεύματος στις Περιφέρειες της χώρας όπου εξορύσσεται ο λιγνίτης και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από λιγνιτικούς σταθμούς.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.  Όπως ακούσαμε από τον εισηγητή του θέματος κ. Τσιριγώτη, έχει προχωρήσει η σύνταξη σχετικού σχεδίου διάταξης νόμου.

Το σχέδιο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
"Στις Περιφέρειες της χώρας όπου εξορύσσεται λιγνίτης και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από λιγνιτικούς σταθμούς,  ειδικό εκπτωτικό τιμολόγιο για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η. Α.Ε.) προκειμένου για τους οικιακούς καταναλωτές και τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και γεωργικές - κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οι εγκαταστάσεις των οποίων βρίσκονται εντός των ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης , ως αντισταθμιστικό όφελος για τη λειτουργία των θερμικών λιγνιτικών σταθμών της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στις περιοχές αυτές και την περιβαλλοντική υποβάθμιση που συνεπάγεται έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων σε αυτές.

Η κατά τα ανωτέρω έκπτωση που παρέχεται επί των τιμολογίων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κυμαίνεται μεταξύ 20% έως 40%, προκειμένου για τους οικιακούς καταναλωτές και μεταξύ 40% έως 50% προκειμένου για τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και γεωργικές -κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και υπολογίζεται επί των τιμών πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος που ισχύουν για τους αντίστοιχους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος στις λοιπές περιοχές της χώρας."

Τον επόμενο μήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έρθει στην Τρίπολη και σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης , αναμένεται να εξαγγείλει και να δεσμευτεί για την εφαρμογή του μέτρου αυτού ( μαζί με της Δυτικής Μακεδονίας) και σε όλους τους καταναλωτές που βρίσκονται στα μέσα στα όρια του Δήμου Μεγαλόπολης.

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο συμβούλιο στο βίντεο που ακολουθεί.

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Video: 

Μειωμένο ρεύμα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις ζητάει ο Δήμος Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.