Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Αγίας Βαρβάρας (pics,vid)

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Αγίας Βαρβάρας (pics,vid)

Σεπτέμβριος 13, 2018 - 21:12
1 σχόλια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα σήμερα το απόγευμα, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Τιμίου Σταυρού, στο ιερό παρεκκλήσιο της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης.

Την 14η  Σεπτεμβρίου με κατάνυξη και δέος η  Εκκλησία µας εορτάζει και πανηγυρίζει την παγκόσμιο  Ύψωση του Τιµίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Στις εκκλησίες ψάλλεται, μεταξύ των άλλων, το πασίγνωστο απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» και στους πιστούς μοιράζονται κλώνοι βασιλικού, εκκλησιαστική συνήθεια που πηγάζει από την παράδοση ότι στο μέρος που βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός είχε φυτρώσει το αρωματικό αυτό φυτό.

 Στον εσπερινό παραμονή της εορτής Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Γερμανός Μίχος, πλαισιώμενος από τους ιερείς της ενορίας και από ιερείς της Μητροπόλεως.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στον ιερό ναό για να λάβει τη χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Απολυτίκιο

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και το σον φυλάττων, δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.

Αύριο Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, και ώρα 7:00 θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ΙΝ Αγίας Βαρβάρας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δράττομαι της πανηγυρικής ευκαιρίας να ερωτήσω: Οι εκπρόσωποι του Κυρίου γιατί προσκαλούνται μόνο σε εγκαίνια και όχι σε συσκέψεις για αντιμετώπιση θεομηνιών;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.