Μέγας Εσπερινός στο εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων στην Τρίπολη (photos+video)

Μέγας Εσπερινός στο εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων στην Τρίπολη (photos+video)

Ιούνιος 29, 2015 - 22:52
0 σχόλια
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ετελέσθη Mέγας Aρχιερατικός Eσπερινός για την εορτή των Αγίων Αποστόλων στο ξωκλήσι στις εργατικές κατοικίες της Τρίπολης, το οποίο τελεί υπό την προστασία του Σωματείου Κομμωτών και Κουρέων της Τρίπολης, όπου συνέρρευσε πλήθος πιστών, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων.
 
Στην εφετινή πανήγυρη, όπως και κάθε χρόνο , τον Εσπερινό τέλεσαν οι ιερείς Νίκος Σαφαρίκας, Ιωάννης Παπαχριστοδούλου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου και άλλοι ιερείς , ενώ έψαλαν οι ψάλτες Νίκος Μπόγρης και Γιάννης Παρασκευουλάκος.
Την Τρίτη 30 Ιουνίου το πρωί θα τελεσθεί η θεία λειτουργία.
 
Οι Άγιοι Απόστολοι
 
Απόστολοι ονομάζονται οι Δώδεκα μαθητές του Κυρίου που άφησαν τα πάντα και ακολούθησαν τον Κύριο σε όλη τη δημόσια διακονία Του μέχρι της Αναλήψεως. Στη συνέχεια μετά την επιφοίτηση του Άγιου Πνεύματος, έγιναν κήρυκες και μάρτυρες της πίστεως στον Χριστό προς λύτρωση της ανθρωπότητας από την αμαρτία και συνέβαλαν στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη. Την 30ή Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη. Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη
 
Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μέγας Εσπερινός στο εξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.