Το μεγαλύτερο σε συλλογές παλαιοπωλείο της Ευρώπης στην Τρίπολη (photos&video)

Το μεγαλύτερο σε συλλογές παλαιοπωλείο της Ευρώπης στην Τρίπολη (photos&video)

Δεκέμβριος 06, 2013 - 13:03

Ο κος Ιωάννης Βρούβας, άνοιξε τις πόρτες του παλαιοπωλείου του και μας δέχτηκε με μεγάλη χαρά, ξεναγώντας μας σε άλλες εποχές, πραγματικά ιδιαίτερες και σπάνιες μέσα απ’ τι εκλεκτές συλλογές του.
Πρόκειται για ένα παλαιοπωλείο το οποίο από πολλούς γνώστες, έχει πάρει πολλά εύσημα, αφού το θεωρούν ως το μεγαλύτερο παλαιοπωλείο της Ευρώπης και πώς να μην είναι άλλωστε, απ’ τη στιγμή που οι συλλογές των αντικειμένων του κου Βρούβα, ξεπερνούν κάτι ανάλογο καθώς όλα δείχνουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο χώρο του παλαιοπωλείου συναντά κανείς έπιπλα, όπλα, γραφεία, πιθάρια απ’ όλη την Ελλάδα, πέτρινα και μαρμάρινα αντικείμενα, καθρέφτες, ντουλάπια, εικόνες, ρολόγια, αλλά και πολλές κατασκευές φτιαγμένες από ξύλο, όπως είναι τα μοναστηριακά τραπέζια.

Το μεγαλύτερο μέρος των συλλόγων, μάς λέει ο κος Βρούβας, προέρχεται απ’ την Ελλάδα αλλά και απ’ την παλιά Ελλάδα, και όπου ιστορικά υπήρξε έντονο το ελληνικό στοιχείο και μάλιστα υπάρχουν σε αυτή τη σπάνια συλλογή, αντικείμενα από τα παράλια της Μικράς Ασίας, από τη Βόρεια Ήπειρο, απ’ τη Βουλγαρία, απ’ τη Ρουμανία και απ’ την Ουγγαρία, όπου υπήρχαν πολλά ελληνικά χωριά.

Τα περισσότερα αντικείμενα μετρούν σχεδόν 100 χρόνια, ενώ οι επισκέπτες του παλαιοπωλείου φτάνουν στον εν λόγω χώρο για να θαυμάσουν από κοντά τα εκθέματα αλλά και για να τα αγοράσουν από όλες τις Χώρες της Ευρώπης αλλά και από Αμερική και Αυστραλία, ενώ επιφανή πρόσωπα απ’ το χώρο της Πολιτικής και όχι μόνο επισκέπτονται το παλαιοπωλείο, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προβληθεί σε πολλά αθηναϊκά κανάλια για το μεγαλείο και την υπεροχή των συλλογών, ακόμα και στο CNN, όπως μας ενημερώνει κατά την ξενάγηση, ο ιδιοκτήτης και συλλέκτης, κος Βρούβας.

Το «Μοναστηράκι» Τρίπολης λοιπόν, εκείνο το οποίο προμηθεύει το μοναστηράκι της Αθήνας αλλά και πολλά ξενοδοχεία, τα οποία κοσμούν τους χώρους τους με εκθέματα απ’ το συγκεκριμένο παλαιοπωλείο, το συναντά κανείς στο 4ο χλμ της Εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης, καθώς υπάρχει και το κεντρικό κατάστημα, όπου κανείς μπορεί να δει πολλά και όμορφα εκθέματα, στην Τρίπολη, επί της οδού Καλαμών.

Η συντήρηση των αντικειμένων, γίνεται από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, ενώ υπάρχουν και εξωτερικοί χώροι και αποθήκες με ακόμα περισσότερα εκθέματα, κυρίως άμαξες, πιθάρια αλλά και πολλά άλλα πατροπαράδοτα και όχι μόνο αντικείμενα που αφορούν στον υλικό ελληνικό πάντα πολιτισμό.

Σε ό, τι αφορά την αγορά αντίκας, η κίνηση έχει ριζικά μειωθεί μάς αναφέρει ο ιδιοκτήτης του παλαιοπωλείου, αφού δεν πρόκειται για υλικά πρώτης ανάγκης, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποια άτομα τα οποία ακάθεκτα συνεχίζουν τις όμορφες αγορές τους.

Τέλος, ο κος Βρούβας εξομολογείται στην κάμερα του ArcadiaPortal, ότι νοσταλγεί αντικείμενα, τα οποία πριν 30-40 χρόνια, αναγκάστηκε να πουλήσει λόγω οικονομικής δυσχέρειας, αλλά το μετάνιωσε, αναφερόμενος κυρίως στην άμαξα του παππού του Βασίλη, ο οποίος ήταν αμαξάς.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/sdJkIL2xgA8