Μεγαλόπολη: Ορισμοί στα νομικά πρόσωπα , αναβολή για την Τηλεθέρμανση, εντάσεις αλλά και δείγματα συναίνεσης (pics,vid)

Μεγαλόπολη: Ορισμοί στα νομικά πρόσωπα , αναβολή για την Τηλεθέρμανση, εντάσεις αλλά και δείγματα συναίνεσης (pics,vid)

Σεπτέμβριος 26, 2019 - 12:17
0 σχόλια

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης που έγινε χθες Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου είχε από όλα. Εντάσεις , έντονους διαλόγους, διαξιφισμούς αλλά και συναίνεση με ομόφωνες αποφάσεις.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Χριστογιαννόπουλος ενημέρωσε ότι έχει κανονίσει συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη στις 11 Οκτωβρίου και προγραμματίζει επίσης συναντήσεις με Βουλευτές και εκπροσώπους της Περιφέρειας για να αποκρυσταλλώσει την άποψη που έχουν για την εξέλιξη και την πορεία των πραγμάτων της ΔΕΗ. Μετά από αυτές τις συναντήσεις και αφού ο ίδιος ενημερωθεί, το επόμενο βήμα θα είναι να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τις προθέσεις που έχουν και να παρθεί η απόφαση ΤΟΥ Δ.Σ..

Ο Σπύρος Τσιριγώτης έκανε παρέμβαση και ζήτησε να γίνει ειδική συνεδρίαση πριν τις συναντήσεις που θα κάνει ο Δήμαρχος και να πάει σε αυτές με απόφαση του συμβουλίου , είπε χαρακτηριστικά:κ. Δήμαρχε να πάτε στον Υπουργό οπλισμένος με μια απόφαση δημ. συμβουλίου και όχι με την προσωπική σας άποψη ή του συνδυασμού σας που ο Υπουργός ξέρει ότι είστε μειοψηφία.

Ο Κώστας Μιχόπουλος ανέφερε ότι το θέμα της ΔΕΗ είναι ένα μείζον θέμα και πρέπει να γίνει συζήτηση , όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και με όλους τους φορείς της πόλης. Είπε συγκεκριμένα: Όλοι μας έχουμε τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο βηματισμό, μπορούμε να γίνουμε πιο ισχυροί όταν σε όποια επίσκεψη κάνετε να είναι διαπαραταξιακή αυτή η συνάντηση. Διότι τότε δείχνουμε την ομοψυχία που χρειάζεται ο τόπος μας και την αποφασιστικότητα που έχουμε όλοι.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης πήρε τον λόγο και δήλωσε την έκπληξη του και αναρωτήθηκε , μήπως το θέμα προέκυψε μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής. Τόνισε ότι το θέμα υπήρχε , ακόμα και προεκλογικά. Το θέμα το ξέρατε είπε αναφερόμενος στους συμβούλους των άλλων παρατάξεων και εντάθηκε τους τελευταίους μήνες. Αν θέλετε να κάνετε ερωτήσεις πηγαίνετε σε έναν καθρέπτη και πέστε, τι κάναμε τον Ιούλιο, τον Αύγουστο γιατί δεν πήγαμε να δούμε τον Υπουργό; όταν μάλιστα είχατε και την απόλυτη πλειοψηφία στο συμβούλιο και δεν θα σας έλεγε κανένας τίποτα! Να μην πιάσω τα περσινά όπου το μισό συμβούλιο παραιτήθηκε, το μισό δεν παραιτήθηκε, τι έγινε ; έγινε τίποτα ; Ο κ. Χριστογιαννόπουλος ανέφερε επίσης ότι δεν είναι σωστό να λέγεται ότι είναι Δήμαρχος μειοψηφίας αφού η νομοθεσία του δίνει την δυνατότητα να διοικήσει το Δήμο σαν πλειοψηφία.

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση και υπήρχε ένας έντονος διάλογος , θα δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο βίντεο που ακολουθεί.

Εντελώς διαφορετικό ήταν το κλίμα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφού είχαμε συναίνεση με ομόφωνες αποφάσεις.

Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία «Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη»

Στο νομικό πρόσωπο αποφασίστηκε να συμμετέχουν από την παράταξη του Δημάρχου ο Κυριακόπουλος Ιωάννης με αναπληρωτή τον Γκρίτζαλη Ιωάννη, Σιέμπος Δημήτρης με αναπληρωτή τον Μανιάτη Παναγιώτη, Καλογερόπουλος Θεοφάνης με αναπληρωτή τον Κότσιρα Ιωάννη, Γαλανοπούλου Ευγενία με αναπληρώτρια την Μπίζιου Παναγιώτα, Μανιάτη Αντωνία με αναπληρώτρια την Τρεμπέλα Ιωάννα και Ρούντου Χρύσα με αναπληρώτρια την Κωστόγιαννη Μαρία.

Από τις άλλες παρατάξεις θα είναι οι : Αθανασόπουλος Σταύρος με αναπληρωτή τον Κακκαβά Πολύβιο, η Παναγουλοπούλου Ευαγγελία και από το προσωπικό η Τσίρη Χριστίνα με αναπληρώτρια την Καντέλη Αθηνά. Πρόεδρος στην Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη θα είναι ο Κυριακόπουλος Αντώνιος και αντιπρόεδρος ο Καλογερόπουλος Θεοφάνης.

Στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης επίσης είχαμε ομόφωνη απόφαση και ορίστηκαν οι:

Από την πλευρά του Δημάρχου ο Μπελιάς Νίκος με αναπληρωτή τον Μανιάτη Παναγιώτη, ο Κότσιρας Γιάννης με αναπληρωτή τον Κυριακόπουλο Αντώνη, ο Καλογερόπουλος Θεοφάνης με αναπληρωτή τον Σιέμπο Δημήτρη , η Κασσελούρη Αναστασία με αναπληρώτρια την Βλάχου Αλεξάνδρα και η Μπελιά Ευανθία με αναπληρώτρια της Ρούντου Χρύσα.

Από τις άλλες παρατάξεις ο Μπάζιος Ιωάννης με αναπληρωτή τον Καρατζαφέρη Φώτη , ο Μαρκολιάς Γεώργιος με αναπληρωτή τον Τζιούβελη Νικήτα , η Μαχαίρα Ασπασία με αναπληρώτρια την Σπυρακοπούλου Φωτεινή και από την Θεατρική ομάδα η Δημοπούλου Καλλιόπη με αναπληρώτρια της Κουρέτα Μαρία. Πρόεδρος θα είναι ο Μπελιάς Νικόλαος και αντιπρόεδρος ο Μπάζιος Ιωάννης.

Αναβολή για την Τηλεθέρμανση

Στο τρίτο θέμα που αφορούσε τον ορισμό εκπροσώπου για τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τηλεθέρμανσης είχαμε μια μεγάλη διαφωνία μεταξύ Χριστογιαννόπουλου και Τσιριγώτη σχετικά με το αν πρέπει η διαδικασία να γίνει με τις παλιές διατάξεις νόμου η με τις καινούργιες. Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης υποστήριζε ότι η διαδικασία πρέπει να γίνει με τις νέες αλλαγές που έγιναν και ο εκπρόσωπος να είναι από την δική του πλευρά, ο Σπύρος Τσιριγώτης από την πλευρά του υποστήριζε ότι πρέπει να γίνουν με τον παλιό νόμο και πρότεινε να οριστούν 3 εκπρόσωποι, ένας από κάθε παράταξη. Υπήρχε και πάλι ένταση αφού αν πέρναγε η άποψη Τσιριγώτη στην ουσία οι αντιπολιτεύσεις θα μπορούσαν να ορίζουν όποιον ήθελαν στο νέο Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης. Ο κ. Χριστογιαννόπουλος πρότεινε να προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις στηριζόμενος στην τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου, ο κ. Τσιριγώτης επέμενε ότι ο Δήμαρχος κάνει λάθος ερμηνεία και υποστήριζε την άποψη του βασιζόμενος σε μια γνωμάτευση που είχε κάνει ο δικηγόρος της Τηλεθέρμανσης κ. Πεπελάσης και σύμφωνα με ερώτημα που είχε κάνει στο ΔήμοςΝΕΤ. Ο Κώστας Μιχόπουλος κράτησε αποστάσεις και από τις 2 πλευρές και πρότεινε αναβολή του θέματος μέχρι να υπάρχει νομική διευκρίνηση από το νομικό τμήμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων. Η πρόταση Μιχόπουλου ψηφίστηκε από την παράταξη Τσιριγώτη και έτσι το θέμα αναβλήθηκε. Θα γίνει διευκρινιστικό ερώτημα στο νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ και μόλις υπάρχει απάντηση θα γίνει συνεδρίαση για να τελειώσει και ο ορισμός αυτός.

Αναμορφώσεις

 

Στα υπόλοιπα θέματα είχαμε αναμορφώσεις του προϋπολογισμού και ειδικότερα το 7 που αφορούσε την καταβολή δαπανών δικαστικών εξόδων, αμοιβών νομικών & συμβολαιογράφων και τόκων υπερημερίας, όπου έγινε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για ποιες οφειλές αφορούν και στο 8 θέμα με τίτλο την εγγραφή πιστώσεων για την κάλυψη επειγουσών αναγκών και  την καταβολή δαπανών τόκων Δανείων Δημοτικής Επιχείρησης (15/00896), χρεολυσίων Δανείων ΤΠΔ Δημοτικής Επιχείρησης (15/00896)  και  δαπανών Τηλεθέρμανσης Κλειστού Γυμναστηρίου. Εδώ έγινε πάλι μεγάλη συζήτηση γιατί η Τηλεθέρμανση δεν πληρώνει τα δάνεια της και γίνονται παρακρατήσεις από το Δήμο , ειπώθηκαν πάλι αρκετές λεπτομέρειες που μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο.

Δείτε περισσότερα στο Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 
Video: 

Συζήτηση για ΔΕΗ - Δ.Σ.Μεγαλόπολης 25-9-2019


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.