Μεγαλόπολη: H πόλη της λακούβας - Απαράδεκτη η κατάσταση των δρόμων

Μεγαλόπολη: H πόλη της λακούβας - Απαράδεκτη η κατάσταση των δρόμων

Φεβρουάριος 27, 2015 - 12:49
1 σχόλια

Αν ρωτήσουμε κάποιον επισκέπτη , τι είναι αυτό που θα θυμάται πάντα φεύγοντας από την Μεγαλόπολη , θα μας απαντήσει σίγουρα τις ΛΑΚΟΥΒΕΣ!.

Η εικόνα της πόλης είναι η πλέον απαράδεκτη και οι πολίτες είναι αναγκασμένοι καθημερινά να δίνουν κυριολεκτικά μια μάχη με τις λακούβες.

Η μάχη βέβαια είναι άνιση αφού καθημερινά ανοίγουν καινούργιες λακούβες.

Η κατάσταση δεν είναι σημερινή,  πάει αρκετά χρόνια πίσω.

Οι Δήμαρχοι αλλάζουν αλλά οι λακούβες μένουν !

Κυρίως από την στιγμή που ξεκίνησαν τα έργα για την Τηλεθέρμανση και μέχρι σήμερα , η εικόνα είναι τραγική. Οι επίσημες δικαιολογίες που ακούμε από όσους έχουν περάσει από την δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα, είναι ότι δεν φτιάχνουν τις λακούβες γιατί θα γίνουν πάλι έργα και θα είναι πεταμένα χρήματα!!

Πλέον όμως η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τους πολίτες. Έχουν περάσει κοντά 10 χρόνια και όλοι μας βλέπουμε ότι το μπάχαλο παραμένει και αυξάνεται και έργα τελικά δεν γίνονται.  Αλήθεια αν είχαν φτιαχτεί το 2006 κάποιοι δρόμοι δεν θα είχαν πιάσει τόπο τα χρηματα τόσα χρόνια;

Σε λίγο καιρό αναμένεται να ξεκινήσουν έργα για την Τηλεθέρμανση. Οπότε κανένας δεν θα τολμήσει να κλείσει λακούβες.

Πέρασαν όμως όπως είπαμε ήδη 10 χρόνια και θα μπορούσε να είχαν κλείσει έστω οι λκαούβες στους κεντρικούς δρόμους και να μην γινόμαστε ρεζίλι σε όποιον μας επισκέπτεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εντελώς απαράδεκτη εικόνα στους δρόμους στην πλατεία, που στην ουσία είναι ο καθρέπτης της πόλης. Κάνουμε παρελάσεις, καρναβάλια , φέρνουμε επίσημους και τους δείχνουμε το χάλι μας!

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν σχεδιαστεί για ακόμα 2 χρόνια δεν πρόκειται να κλείσει καμία λακούβα. Και θα συνεχίσουμε να γινόμαστε ρεζίλι.

Και σαν να μην έφταναν οι παλιές αγαπημένες μας λακούβες, τώρα με τα έργα αλλαγής αγωγών ύδρευσης , η μισή πόλη έχει γίνει εντελώς τριτοκοσμική , είναι σαν να βλέπουμε χωριά σε υποανάπτυκτες περιοχές  η βομβαρδισμένα τοπία.

2 εργολάβοι δούλεψαν σε αυτά τα έργα, ο ένας  έκλεισε τις λακούβες , ο δεύτερος άφησε την μισή πόλη μπάχαλο. Περιφέρεια, Δήμος και όλοι οι υπεύθυνοι δεν μπόρεσαν από τις αρχές του καλοκαιριού να τον αναγκάσουν να επιδιορθώσει τα προβλήματα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου κάθε εβδομάδα ρίχνουν χαλίκια να κλείσουν τις τρύπες. Κάθε λίγο ρίχνει και ο εργολάβος. Όποιος τα βλέπει αυτά, βάζει τα γέλια. Εμείς που σπάμε τα αυτοκίνητα μας όμως βάζουμε τα κλάματα. Αν δει κάποιος στην εκκλησία στον οικισμό Ψαθί είναι βουνά τα χαλίκια για να κλείνονται οι λακούβες. Απίστευτα πράγματα και τραγικές καταστάσεις!

Ακόμα μια επίσημη δικαιολογία που ακούμε είναι ότι μέσα στον χειμώνα δεν βγαίνει πίσσα για να την πάρει ο εργολάβος και να κλείσει τις λακούβες.

Εγώ ρωτάω… Υπάρχει η δεν υπάρχει σύμβαση; Θα έπρεπε η δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει όλα αυτά πριν πιάσει ο χειμώνας;

Ας βγεί κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσει. Τι έλεγε η σύμβαση; Έχουν γίνει όλα όπως πρέπει;  Ακόμα και αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κλείσουν τις λακούβες, μπορούν να μας ενημερώσουν γιατί έχει γίνει αυτό μπάχαλο; Υπάρχει κανείς που να μπορεί να μας δώσει εξηγήσεις;

Πριν μερικούς μήνες τον Οκτώμβρη, είχαμε ακούσει τον Αντιπεριφεριάρχη να λέει:  Σε ένα μήνα θα γίνει αποκατάσταση παντού. Όσο την είδατε εσείς την είδαμε και εμείς!

Ένα τελευταίο παράδειγμα θα αναφέρω για να δείτε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στο κεντρικό δρόμο μπροστά στο πνευματικό κέντρο είναι ανοιγμένο ένα μεγάλο φρεάτιο στην άκρη του δρόμου εδώ και 2 μήνες. Αυτό γιατί έχει παραμείνει έτσι; Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει;

Δείτε στην συνέχεια μερικές μόνο φωτογραφίες με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι της Μεγαλόπολης.

Τις φωτογραφίες αυτές τις αφιερώνουμε σε όλους τους αρμόδιους άρχοντες μας !!

Από το http://kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ενώ στην Τρίπολη η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη ε? Για κάντε ένα ρεπορτάζ και για την κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.