Μεγαλόπολη: Έντονος προβληματισμός στη σύσκεψη για την πώληση μονάδων (pics,vid)

Μεγαλόπολη: Έντονος προβληματισμός στη σύσκεψη για την πώληση μονάδων (pics,vid)

Νοέμβριος 17, 2017 - 08:58
1 σχόλια

Ευρεία σύσκεψη κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ έγινε στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι. Εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, η τοπική και η περιφερειακή  αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας , Σύλλογοι και φορείς και φυσικά πολλοί πολίτες.

Παρόντες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Παπαηλιού, οι Περιφερειάρχες Δυτ. Μακεδονίας κ. Καρυπίδης και Πελοποννήσου κ. Τατούλης με τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ Γιαννακούρα, οι Δήμαρχοι Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος και Εορδαίας κ. Ζαμανίδης που είναι και Πρόεδρος του δικτύου ενεργειακών Δήμων. Στην αίθουσα βρέθηκαν εκ μέρους του ΛΑΕ ο Θανάσης Πετράκος και εκ μέρους του ΚΚΕ ο Βαγγέλης Γούργαρης.

Επίσης παρόντες το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , της ΕΤΕ ΔΕΗ , του Σπάρτακου , της ΕΔΟΠ , των Μηχανικών και των τεχνολόγων μηχανικών και φυσικά όλων των τοπικών σωματείων αλλά και των συνταξιούχων της ΔΕΗ.

Η πιο δυνατή απουσία βέβαια ήταν από την πλευρά της ΔΕΗ, κανένα κεντρικό στέλεχος δεν εμφανίστηκε λες και δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. Επίσης κανένας δεν εμφανίστηκε από την αυτοδιοίκηση της Τρίπολης η της Καλαμάτας, 2 πόλεις που έχουν αρκετούς εργαζόμενους στην Μεγαλόπολη.

Οι Βουλευτές κ.κ. Βλάσης και Κωνσταντινόπουλος δεν ήταν παρόντες και έστειλαν επιστολές οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις επειδή είχαν τοπικά χαρακτηριστικά στις αναφορές τους. Σχεδόν όλοι οι παρόντες πολίτες και εργαζόμενοι παρακολουθούσαν προβληματισμένοι τα όσα λέγονταν, κυρίως γιατί έχουν κουραστεί πλέον να ακούνε όμορφα και μεγάλα λόγια. Έχει χαθεί εντελώς η εμπιστοσύνη , κυρίως στους συνδικαλιστές εκπροσώπους τους.

Ειδικότερα δημιούργησε κακή εντύπωση ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με πολλούς να αναρωτιούνται αν εκφράζει τις απόψεις του σωματείου η του Υπουργείου, δυστυχώς πολλοί δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι ακριβώς λέει. Ήταν άσχημη η εικόνα ενός προέδρου της ΓΕΝΟΠ που προσπαθούσε να μας πείσει ότι χρειάζεται μέρες η ΓΕΝΟΠ για να αποφασίσει κινητοποιήσεις. Ότι υπάρχει αρκετός χρόνος και θα πάρει πολύ μεγάλο διάστημα η πώληση. Αντίδραση υπήρχε και στα λεγόμενα του κ. Παπαηλιού ο οποίος δήλωσε αντίθετος στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και πολλοί του φώναζαν αν θα τα ψηφίσει η όχι. Οι γραπτές θέσεις και των υπόλοιπων Βουλευτών που διαβάστηκαν και έκαναν αναφορά μόνο στην Μεγαλόπολη , έφεραν αντίδραση από όσους είχαν έρθει από την Δυτική Μακεδονία που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν την ανάγκη κοινής δράσης από όλους.

Ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Καρυπίδης δήλωσε πως θα παραιτηθεί ακόμα και αν πουληθεί κάτι μόνο στην Μεγαλόπολη,για να δείξει ότι δεν πρέπει αν βλέπουμε το θέμα τοπικά. Ο κ. Τατούλης του απάντησε ότι ίσως να μην είναι σωστή αυτή απόφαση και ότι δεν θα πρέπει να παίρνονται αποφάσεις που θα δημιουργούν θεσμικό κενό.

Έχει περάσει λίγη μόνο ώρα από το τέλος της κουβέντας και πραγματικά δεν ξέρω ποιες ακριβώς λέξεις να χρησιμοποιήσω για να σας περιγράψω τι έγινε και τι ειπώθηκε. Δεν ξέρω τι ακριβώς να πω. Τα πράγματα όπως εδώ και μήνες σας περιγράφουμε δεν είναι καλά για την Μεγαλόπολη και για την ΔΕΗ γενικότερα. Όπως βέβαια δεν είναι καλά για κανέναν εργαζόμενο. Θα επιλέξω να μην κάνω προς το παρόν κανένα άλλο σχόλιο και καμία άλλη αναφορά.

Είναι δύσκολο αυτή την κρίσιμη ώρα να ανοίξει μια κουβέντα για τον ρόλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , των Βουλευτών, των παραγόντων της αυτοδιοίκησης. Ακόμα πιο δύσκολο να ανοίξει μια συζήτηση για το Βόρειο και το Νότιο σύστημα και ειλικρινά δεν ξέρω πόσο πρέπει να μπούμε σε αυτή την διαδικασία η όχι. Θα σας αναρτήσουμε τα βίντεο να δείτε και να ακούσετε μόνοι σας , να πάρετε μια γεύση από το κλίμα που υπήρχε και αφού αφήσουμε να περάσει λίγος χρόνος θα ξεκινήσουμε να γράφουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξαναλέω ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και δύσκολη και πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι βλέπουμε με επιφύλαξη τις κινήσεις της ΓΕΝΟΠ κ, των πολιτικών μας αλλά και των παραγόντων από το Βόρειο σύστημα δεν το κάνουμε γιατί θέλουμε δούμε μόνο την περιοχή μας. Το κάνουμε γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να είμαστε διχαστικοί, ούτε να τορπιλίσουμε την προσπάθεια κοινής αντίδρασης. Αλλά πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και θα πρέπει όσοι έχουν την ευθύνη να μας οργανώσουν , να αποδείξουν στην πράξη όλα όσα λένε. Ξαναλέω ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους. Σε αυτό το πλαίσιο πάνω υπάρχει η τάση αυτή.

Το γενικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Και αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα εμπιστοσύνης και οργάνωσης ενός αγώνα δεν θα πρέπει να περιμένουμε θαύματα. Στο τέλος αποφασίστηκε η συγκρότηση ενος κοινού συντονιστικού οργάνου και το ξεκίνημα συλλογής υπογραφών.

Δείτε 4 βίντεο με ολόκληρη της συζήτηση από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

Βίντεο 1 – Έναρξη, ανάγνωση επιστολών Βουλευτών

Βίντεο 2 – Παπαδόπουλος Διονύσιος, Αδαμίδης Γεώργιος και ερωτήσεις

Βίντεο 3 – Παπαηλιού,Ζαμανίδης,Αντιπεριφεριάρχες,Φωτόπουλος,Καραλευθέρης,Μανιάτης, Μόσχου,Μπρουμάς,Μπίντζας,Πετράκος,Γούργαρης,Αλεξανδρής

Βίντεο 4
Αδαμίδης,Καρυπίδης,Τατούλης, Παπαδόπουλος, κλείσιμο συζήτησης


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Οι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να γίνουν ιδιωτικοί!!! Φρίκη. Σε συμπαράστασή τους η πασοκαρία πολλών χρωμάτων - κομμάτων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.