Μεγαλόπολη: Άγγιξε το κοινό το μαθητικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;» (pics)

Μεγαλόπολη: Άγγιξε το κοινό το μαθητικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;» (pics)

Μάιος 20, 2019 - 18:21
1 σχόλια

Την Κυριακή, 19 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης το θεατρικό μαθητικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσυ;» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού τους, Μαρίας Μάγκλαρη, αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και βιωματικές δραστηριότητες δημιουργώντας θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα με θέμα τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή.

Συναντήθηκαν δημιουργικά επί σκηνής με τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης, που παρουσίασε ένα απόσπασμα από τον «Δον Κιχώτη» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες και μοιράστηκαν με το κοινό το μήνυμα πως «μόνο μαζί μπορούμε». Ένα μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και στον ξεριζωμό, ενάντια στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία και στον κοινωνικό αποκλεισμό… ένα μήνυμα για τα δικαιώματα των ανθρώπων όλου του κόσμου.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

γέμισε η ευρώπη τζιχαντιστές και μαντήλες και τολμάτε να παπαγαλίζετε τα ίδια και τα ίδια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.