Μεγαλοκαταθέτες στη Βουλγαρία οι υπάλληλοι που «έγδυσαν» τον ΟΣΕ

Μεγαλοκαταθέτες στη Βουλγαρία οι υπάλληλοι που «έγδυσαν» τον ΟΣΕ

Δεκέμβριος 18, 2017 - 17:16
1 σχόλια

Μέσα σε πέντε μήνες ζημιά 530.000 ευρώ και πάνω από 7 εκατ. ευρώ σε 2 χρόνια φέρεται να είχε προκαλέσει η σπείρα των 19 συλληφθέντων που εκποιούσε ανακυκλώσιμο υλικό του ΟΣΕ. 

Πρόκειται για 8 υπαλλήλους του ΟΣΕ, σε όλη την Ελλάδα που είχαν ενταχθεί στο κύκλωμα με επικεφαλής 3 Ρομά, οι οποίοι είχαν στήσει 3 επιχειρήσεις για διαχείριση, εκμετάλλευση και πώληση παλιών σιδήρων και μετάλλων σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λαμία.    

Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ κατηγορούνται ότι έπαιρναν μίζες από 100 ευρώ έως 40.000 ευρώ προκειμένου μεγάλες ποσότητες άχρηστου ανακυκλώσιμου υλικού να φτάνουν σε τρεις εταιρείες Ρομά χωρίς παραστατικά.

Έχουν συλληφθεί ήδη 8 υπάλληλοι, ενώ κατηγορούνται άλλοι δυο καθώς κι ένας υπάλληλος της ΔΕΗ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση προϊσταμένου διεύθυνσης του ΟΣΕ ο οποίος υπέγραψε απόφαση εικονικής μεταφοράς σιδηροδρομικού υλικού από εταιρία που ανήκε σε ένα από τα αρχηγικά μέλη της σπείρας και σύμφωνα με την αστυνομία πήρε μίζα 15.000 ευρώ.  Τα χρήματα σύμφωνα με την Αστυνομία τα αρχηγικά μέλη τα έβγαζαν σε βουλγαρικές και κυπριακές τράπεζες. Στο σπίτι ενός από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ βρέθηκε δεσμίδα με ευρώ με ταινία τράπεζας της Βουλγαρίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους αρχηγούς ήταν VIP πελάτης βουλγαρικής τράπεζας και μπορούσε να κάνει υπεραναλήψεις που έφταναν τις 100.000 ευρώ.

Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.