Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό του Φροντιστηρίου Άνοδος (pics,vid)

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό του Φροντιστηρίου Άνοδος (pics,vid)

Ιούλιος 01, 2017 - 20:56
0 σχόλια

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών από το υπουργείο Παιδείας, ο προβληματισμός των υποψηφίων είναι ακόμα ποιο έντονος ως προς το πώς να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις πρέπει να δίνονται με υπευθυνότητα, από εκείνους που γνωρίζουν καλά όλα τα μυστικά των Πανελλαδικών.

Το Φροντιστήριο Άνοδος, σε συνεργασία με την εταιρεία Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας,πραγματοποίησαν ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα: «Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου – Αναλυτική Παρουσίαση ΑΕΙ-ΤΕΙ και η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, στις 18:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης και την παρακολούθησε πλήθος υποψηφίων αλλά και εκπαιδευτικών. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο με τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Πώς συμπληρώνω σωστά το μηχανογραφικό
  • Αναλυτική παρουσίαση για όλες τις σχολές 
  • Σύνδεση σχολών με την αγορά εργασίας
  • Ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών
  • Προοπτικές της κάθε σχολής
  • Μετεγγραφές 
  • Επαγγελματικά δικαιώματα σχολών
  • Εναλλακτικές Καριέρες
  • Μεταπτυχιακά προγράμματα
  • Πανεπιστήμιο Κύπρου 
  • Ερωτήσεις - Συζήτηση

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Παυλάκος και η κυρία Σταυρούλα Λάμπρου, Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού MSc. Ο κ. Παυλάκος από το 2006 και έπειτα, συγγράφει μαζί με την ερευνητική του ομάδα, το βιβλίο «Πάμε... Πανεπιστήμιο», που εκδίδεται κάθε χρόνο. Επίσης, πραγματοποιεί σειρά ομιλιών σε μαθητές και γονείς κάθε χρόνο, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την επιλογή σπουδών και την αγορά εργασίας. Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος της ομάδας των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού της Orientum και επιβλέπει την κατασκευή και προσαρμογή των ψυχομετρικών εργαλείων που κατασκευάζει η εταιρεία, σε συνεργασία με τους εκάστοτε επιστημονικούς υπευθύνους.

Σημειωτέον ότι εφέτος είναι η δέκατη χρονιά που το φροντιστήριο Άνοδος, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους μαθητές και τους γονείς τους σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, διοργάνωσε την ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με στόχο την αναλυτική πληροφόρηση για όλα τα τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας και την παροχή συμβουλών για τη σωστή πλοήγηση των μαθητών στο πολύπλοκο σύστημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Video: 

Arcadia Portal.gr Εκδήλωση από το φροντιστήριο Άνοδος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.