Μεγάλη πτώση των ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Μεγάλη πτώση των ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Νοέμβριος 29, 2015 - 15:11
0 σχόλια

Ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης μεγάλης εφημερίδας. Οι συμμετέχοντες φαίνεται ότι έκριναν αρνητικά όχι μόνο την κυβέρνηση από τον Ιανουάριο έως σήμερα, αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου, τα πολλά επώδυνα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η ΝΔ, δεν αφήνουν περιθώρια.

«Το Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύει δημοκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του η Κάπα Research, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4%, έναντι 14,9% της ΝΔ, ενώ ένα ποσοστό άνω του 40% των ερωτηθέντων κρατά αποστάσεις από τα δύο κόμματα.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 5,6%, το ΠαΣοΚ 4,5% και το ΚΚΕ 4,4%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.

Το 18,2% δήλωσε ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, ένα ποσοστό 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ ένα άλλο 6,1% δήλωσε ότι θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ερωτηθέντες είναι αρνητικοί ως προς τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις της κυβέρνησης σε ποσοστό 65%. Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική συνεργασία ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, κρίνεται αρνητικά σε ποσοστό 71,4%. 

Ως προς το τι -κατά τους ερωτηθέντες- οφείλει να κάνει η κυβέρνηση αν χάσει την πλειοψηφία, το 23,5% προκρίνει τη συνεργασία με ΠαΣοΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Οικουμένη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της ΝΔ προτιμά το 37,8%, ενώ παραίτηση και προσφυγή σε εκλογές θα ήθελε το 25,8%.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.