Μεγάλη η συμμετοχή στην ημερίδα για την νεανική επιχειρηματικότητα στην Τρίπολη (pics,vid)

Μεγάλη η συμμετοχή στην ημερίδα για την νεανική επιχειρηματικότητα στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 16, 2017 - 20:44
6 σχόλια

Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας και την καταπολέμηση της ανεργίας. Ιδιαίτερα η ενίσχυση του πνεύματος επιχειρηματικότητας των νέων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη διαδικασία τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας για την χώρα μας.

Η νεανική επιχειρηματικότητα είναι ένα ισχυρό «όπλο» στα χέρια των νέων, οι οποίοι πρέπει να είναι σε θέση να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν στις συνθήκες που  διαμορφώνονται, στην σημερινή κοινωνία.

Η καλή τους προετοιμασία για τον κόσμο της εργασίας, σε συνδυασμό με την ευρύτερη  δυνατή εκπαιδευτική υποδομή, θα τους επιτρέπει να μετακινούνται με ευχέρεια και αποτελεσματικά στο νέο εργασιακό τοπίο.

Στα πλαίσια της καλής ενημέρωσης η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τρίπολης πραγματοποίησε μία ημερίδα με θέμα την νεανική επιχειρηματικότητα και τις προοπτικές της, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην Τρίπολη.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ  και βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο  πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Δημήτρης Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, ενώ η Ουρανία Σιοροβίγκα καθηγήτρια του Ι.Ε.Κ. Τρίπολης έκανε μια σύντομη παρουσίαση.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας οι οποίες σχετίζονται άρρηκτα με τις συνθήκες για την επιχειρηματικότητα σε κάθε επίπεδο, τόσο από πλευράς θεσμικού πλαισίου όσο και πρόσβασης σε κατάλληλη χρηματοδότηση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι νεότεροι επιχειρηματίες καταγράφουν υψηλότερες επιδόσεις από τους μεγαλύτερους σε νέα εγχειρήματα που θα προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες προς επιχειρήσεις, που τοποθετούνται δηλαδή υψηλότερα στην αλυσίδα αξίας της οικονομίας.

Η ανάπτυξη επιχειρηματικής  νοοτροπίας στους νέους μπορεί να επιτευχθεί με την τόνωση  της ατομικής πρωτοβουλίας και της υπευθυνότητας, οι οποίες  συνδέονται με τη διάθεση ανάληψης ρίσκου. Κατά τη διάρκεια των  σπουδών τους οι νέοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν  επιχειρηματικές συμπεριφορές, καθώς και μια επιχειρηματική  ιδέα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις των Γ. Μπουντρούκα, Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Γιάννη Κατσίρη Διευθυντή του ΙΕΚ  Τρίπολης και της πολιτευτού Αρκαδίας κυρίας Εύης Τατούλη.

Έφ.Κ

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Μεγάλη η συμμετοχή στην ημερίδα για την νεανική επιχειρηματικότητα στην Τρίπολη


6 Σχόλια

Άμα πήγε και η Εύη στην ημερίδα της επιχειρηματικότητας, λύθηκε το πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Ρε τι γράφετε συνέχεια και δουλεύετε τον κόσμο ; Όλοι οι βολεμένοι του συστήματος, που φτώχεψε τους Έλληνες κάνουν τώρα ημερίδες για να κλείνουν τα μάτια του κόσμου και να μαζεύουν ψηφοφόρους της ελπίδας ;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αντιδήμαρχος οικονομικών Αληγέωργα θα ειναι υποψήφια στις εκλογές στις 28/3 στο Οικονομικό.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΑΜΨΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

Για ποιες εκλογές στις 28/3 στο οικονομικό και τι σχέση εχει η Γαρυφαλλιά;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.