Μεγάλη η συμμετοχή στην χθεσινή απεργία

Μεγάλη η συμμετοχή στην χθεσινή απεργία

Φεβρουάριος 23, 2011 - 23:39

- Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία σε όλη την Αρκαδία
- Γεμισαν την Τρίπολη με αφίσες του Τατούλη σε έκδοση .. cartoon
- Κλειστά και τα καταστήματα μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ:

Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νεολαίοι, που πήραν μέρος στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία.
Νέκρωσαν τα εργοτάξια του Μωρέα και της Τέρνα, τα γιαπιά, εκατοντάδες χώροι δουλειάς και μαγαζιά στην Τρίπολη.
Είναι μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση στον κ. Παπανδρέου και στα παγαλάκια που διαλαλούν ότι οι εργαζόμενοι δέχονται τα μέτρα.
Είναι ένας σταθμός στην όξυνση της ταξικής πάλης, στον πόλεμο και στην αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς που από τα χαράματα κατέλαβαν συμβολικά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στον κ. Τατούλη, ότι, το κράτος του νόμου και του αστυνόμου, ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.
Χαιρετίζουμε την κοινωνική συμμαχία, όπως εκφράστηκε και πριν και κατά την διάρκεια της απεργίας με την κοινή δράση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.

Επόμενος σταθμός το κοινό συλλαλητήριο την Πέμπτη 10 Μάρτη στις 7 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης για να τιμήσουμε την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας. 

 Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

Οι σημερινές μεγαλειώδεις απεργιακές λαϊκές κινητοποιήσεις, διαμορφώνουν νέα πολιτική εικόνα και ίσως φέρουν πολιτικές εξελίξεις, ενώ θέτουν επιτακτικά στο προσκήνιο μεγάλες και ιστορικές προκλήσεις για τις δυνάμεις της αριστεράς.
Η συμμετοχή του λαού στα συλλαλητήρια και τις πορείες που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα ήταν πρωτοφανής. Η συμμετοχή των απλών ανθρώπων ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις, των νέων, των εργαζόμενων, αλλά και του εμπορικού κόσμου στη σημερινή απεργία ήταν πολύ μεγάλη και σε πολλούς εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα πήρε καθολικές διαστάσεις. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο και η πορεία ξεπέρασαν σε συμμετοχή κάθε προηγούμενο, ενώ και στην Τρίπολη η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.
Ο ελληνικός λαός γυρίζοντας οργισμένα την πλάτη στην κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο, αναζητά εναγωνίως εναλλακτικές λύσεις απέναντι στη σημερινή απελπιστική κατάσταση. Έχει όσο ποτέ, ίσως, ανοικτά τα αυτιά του σε ριζοσπαστικές αναλύσεις και σε ριζοσπαστικές εναλλακτικές προτάσεις, αρκεί να είναι τεκμηριωμένες, να διαθέτουν συνέπεια και να πείθουν ότι, έστω μέσα από δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν κάποιες καινούργιες προοπτικές για τη χώρα.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς, είναι οι μόνες που μπορούν αυτή την ώρα να συμβάλλουν σε μια θετική διέξοδο. Για να το καταφέρουν, χρειάζεται να προσανατολίσουν ενωτικά την πορεία πλεύσης τους εδώ και τώρα, γιατί αύριο ίσως είναι αργά! Είναι για παράδειγμα αδιανόητο, σε αυτήν την ιδιαίτερα ιστορική και απόλυτα κρίσιμη συγκυρία, να πραγματοποιούνται δύο χωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις και να διεξάγονται δύο πορείες (μια του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ και μια του ΠΑΜΕ), που δεν πρέπει μάλιστα να συναντηθούν, ενώ τα ίδια συνθήματα δονούν τον αέρα και οι ίδιες αγωνίες ξεσηκώνουν τους απεργούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, η μέγιστη δυνατή ενότητα των εργαζομένων. Όλοι μαζί πρέπει να χτίσουμε συνδικάτα ταξικά και αγωνιστικά, που θα επιδιώκουν ενότητα στις δράσεις τους και θα μπορούν να υπερασπίζονται τα εργασιακά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων και όλων των πολιτών. Η επόμενη κινητοποίηση πρέπει να βρει όλες τις δυνάμεις των εργαζομένων μαζί. Για να μπορέσουμε με ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο να ανοίξουμε δρόμο ανατροπής των σημερινών αδιέξοδων, άδικων και αναποτελεσματικών πολιτικών της Κυβέρνησης του μνημονίου και της ντροπής
                                                        ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.