Μεγάλη η στήριξη του ΟΑΕΔ στους ξενοδόχους της Αρκαδίας

Μεγάλη η στήριξη του ΟΑΕΔ στους ξενοδόχους της Αρκαδίας

Ιούλιος 26, 2014 - 16:16
0 σχόλια

Πολλές οι συναντήσεις μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π) το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα με σκοπό την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας των δύο φορέων.
Ο ο πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου και πρόεδρος Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος μίλησε για τις συναντήσεις αυτές με τον  Περιφερειακό Διευθυντής του ΟΑΕΔ κ. Ιωάννη Καρβέλη που έχουν στόχο να διευρυνθούν οι τοπικές ανάγκες του ξενοδοχειακού κλάδου και της απασχόλησης. Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους δύο φορείς έρχεται σε μία χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο ΤΟΠ έχει καταθέσει μία σειρά εισηγήσεων και προτάσεων στον ΟΑΕΔ που κάποιες έχουν υλοποιηθεί και άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Μαρινάκος αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχεται στον τομέα των ξενοδόχων μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ. Ο ΤΟΠ εξέφρασε την ανάγκη όλα αυτά τα προγράμματα να προσαρμόζονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και ανάγκες της αγοράς εργασίας. Παράλληλα, αναγκαία είναι και η διατήρηση αυτών  των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Τα προγράμματα αυτά θα πρέπει να εστιάζουν και σε θέματα κινητροδότησης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Ένα άλλο θέμα το οποίο έθεσε ο ΤΟΠ είναι τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού μέσω του ΟΑΕΔ, τα οποία αποδεικνύονται σημαντικά για ένα μεγάλο αριθμό δικαιούχων, αλλά σημαντικά και για τους παρόχους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Τέλος, ο κ. Μαρινάκος αναφέρθηκε και στη λειτουργία κάποιων νέων ειδικοτήτων στις επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ στην Πελοπόννησο, που έπειτα από αίτημά τους δημιουργήθηκαν. Συγκεκριμένα ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων δημιουργήθηκε στη Σπάρτη, και θα ακολουθήσουν και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου νέες ειδικότητες.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.