Μεγάλη γιορτή στην Αράχωβα για το Γενέσιο της Θεοτόκου (pics,vid)

Μεγάλη γιορτή στην Αράχωβα για το Γενέσιο της Θεοτόκου (pics,vid)

Σεπτέμβριος 08, 2018 - 21:13
0 σχόλια

Με Θεία κατάνυξη και ευλάβεια γιόρτασε σήμερα 08/09/2018 η Αράχωβα Γορτυνίας την γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πλήθος κόσμου από όλη την Αράχωβα αλλά και από τα γύρω χωριά απόλαυσαν την ιερή λειτουργία από τους π. Γεώργιο και Ιωάννη Τσίτουρα.

Ακολούθησε γλέντι στον περίβολο του Ναού, με πλούσια φαγητά, αναψυκτικά, και άφθονο κρασί να ρέει στα ποτήρια των μερακλήδων. 

Βούϊξαν οι ρεματιές, τα βουνά αντιλαλούσαν από το κλαρίνο του Παναγιώτη Λιακόπουλου, γνωστόν ως Μαυρέλια που επι δεκαετίες υπηρετεί την δημοτική παράδοση. 

Το τοπίο παραδεισένιο με πλούσια βλάστηση και πανύψηλα δέντρα, μαζί με τους φιλόξενους Αραχωβίτες, καλούσαν τον κόσμο να υμνήσει την Θεοτόκο περνώντας μια ξεχωριστή μέρα! 

Εκτός του κόσμου επιπλέον τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο συμβ. κ. Δημήτρης Γαβράς πρόεδροι τ. Κ. κ. α. 

Και του χρόνου! 

Νίκος Τρουπής

Video: 

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΡΑΧΩΒΑ 2018 ARCADIA PORTAL by trounikos


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.