Μεγάλη επιτυχία το 20 Ωριατικο Αντάμωμα

Μεγάλη επιτυχία το 20 Ωριατικο Αντάμωμα

Αύγουστος 29, 2010 - 19:45

Χαιρετισμό απεύθυνε η Μαριλένα Θεοδώρου είπε : αγαπητοί συμπατριώτες εκ μέρος της νεολαίας της Ωριάς σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που τιμάτε με την παρουσία σας το Ωριάτικο Αντάμωμα που οργάνωσε ο Σύλλογός μας σήμερα. Εμείς τα νέα παιδιά του χωριού μας μπήκαμε στο Σύλλογο με σκοπό να βοηθήσουμε το Σύλλογό μας όλοι μαζί για το καλό του χωριού μας.

Σας ευχόμεθα καλή διασκέδαση!
« Στο σημείο αυτό κάλεσε τον Πρόεδρο κ. Ζαραφέτα δια ένα χαιρετισμό»
Αιδεσιμότατε Κυρ. Κώστα Λαμπίρη , Κυρ. Μανώλη Σκατζιό Υποψήφιος δια το αξίωμα του Δημάρχου Δ.Β. Κυνουρίας, Κυρ. Ιωάννη Μαντίκο Πρόεδρος Τ.Συμβουλίου Ωριάς, Κυρ. Αντώνη Λυμπέρη Πρόεδρο Συλλόγου Ελλάτου.
Αγαπητή Ωριάτες της διασποράς συν Θεό εορτάζουμε σήμερα το εικοστό Αντάμωμα του Συλλόγου μας.
Είμαι πολύ συγκινημένος που βλέπω εσάς τους συγχωριανούς μου ,τους φίλους μου ,τους συγγενείς μου που προ πολλών ετών φύγαμε από το χωριό μας και σκορπίσαμε στους τέσσερις ορίζοντες με μοναδικό μας όπλο την ελπίδα και θέληση για προκοπή. Σήμερα όλοι μαζί γυρίσαμε στο χωριό μας και εορτάζουμε το Ωριάτικο Αντάμωμα με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας είναι στιγμές ευτυχίας «καμαρώστε τα νιάτα της Ωριάς» , αυτή είναι η καλύτερη αμοιβή που μας έδωσε ο Παντοδύναμος Θεός.
Οι Ωριάτες ποτέ δεν ήταν τριτοκοσμικοί ούτε ρατσιστές. Συνεργάστηκαν πάντα με τους συγχωριανούς τους για το καλό της περιοχής , ο Σύλλογος και τοπικό Συμβούλιο και εκκλησία συνεργάζονται αρμονικά για το καλό του χωριού μας.
Δια το φράγμα του τάνου η θέση μας είναι καθαρή και την έχουμε καταθέσει προ ετών εγγράφως στο Δήμο Β. Κυνουρίας να γίνει αλλά δεν συμφωνούμε για τη μεταφορά του νερού στο Άστρος διότι δεν υπάρχει νερό. Το Λαμπηρόρεμα έχει μόνο 35 κυβικά νερό το εικοσιτετράωρο Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο , Σεπτέμβριο , Νοέμβριο δεν έχει 470 που αναφέρει η μελέτη.
Κάποιος ρώτησε πως μετρήσαμε το νερό στο Λαμπηρώρεμα « τον αφήνομε στη μοναξιά του και τον προσπερνάμε» όλοι εμείς οι Ωριάτες πήραμε δάνειο από την Α.Τ.Ε. και κάναμε φράγμα και στέρνα χωρητικότητας 35 κυβικά το εικοσιτετράωρο και ποτίζαμε τα περιβόλια στην Λάκα και στην Ομαλιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε την αναθεώρηση του καταστατικού με σκοπό να γίνουν μέλη όλοι οι Ωριάτες που κατοικούν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Έτσι μετά την αναθεώρηση του καταστατικού ο Σύλλογος θα ονομάζεται ΕΝΩΣΗ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΩΡΙΑΤΩΝ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΩΡΙΑΣ.
Μέλη θα γράφονται όποιος έλκειν την Ωριατική καταγωγή και έχει συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας του.
Είμαι πολύ ευτυχής διότι θα παραδώσω το Σύλλογο μετά από
30 χρόνια που τον υπηρετώ στα νιάτα της Ωριάς και πιστεύω θα είναι συνεχιστές στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά τους.
Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. για την συνεργασία μας , τον Ι. Μαντίκο , τον Β. Κουτσιουμπή και όλα τα παιδιά του χωριού που βοήθησαν στο Αντάμωμα ιδιαίτερα την ορχήστρα μας τα ακούραστα αυτά παιδιά, τα αηδόνια της Αρκαδίας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας. Εύχομαι καλή διασκέδαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Γ. Ζαραφέτας Πρόεδρος, Ε. Κουτσιούμπη Γ. Γραμματέας, Δ. Κοϊνης Αντιπρόεδρος,Πόπη Ζαραφέτα Δημόσιες Σχέσεις, Μαριλένα Θεοδώρου Ζαραφέτα Υπεύθυνη Τύπου, Γεώργιος Ρεκούνης Μέλος

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις