Μεγάλες προσδοκίες

Μεγάλες προσδοκίες

Φεβρουάριος 26, 2019 - 16:05
6 σχόλια

Η χθεσινή κοπή πίτας της παράταξης «Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά» εκτός από όλα τα εθιμοτυπικά, είχε δύο, ας πούμε, πρωτοτυπίες: Κατ' αρχάς, δεν έγινε ουδεμία ανακοίνωση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από τον επικεφαλής του συνδυασμού και νυν δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή. Ετούτο είναι αρκετά σημαντικό μιας και ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι τέλη Φεβρουαρίου θα ανακοίνωνε υποψηφίους με τον συνδυασμό του. Η κοπή της πίτας θα ήταν μια καλή ευκαιρία.

Αντί για αυτό, και ενώ, σημειωτέον, ο κ. Παυλής δεν έχει προχωρήσει ούτε στην ανακοίνωση ενός ονόματος έως σήμερα, αποφάσισε να αναφερθεί εκτενώς στο έργο που έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια, εν είδει απολογισμού χωρίς πάντως αντίλογο, αλλά κυρίως στο έργο που θα γίνει άμεσα και σημαντικό μέρος του, όπως οι ασφαλτοστρώσεις 60 δρόμων(!) θα ολοκληρωθεί ως τον Μάιο, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Έτσι, μετά την κοπή της πίτας, ακολούθησε μια παρουσίαση πινάκων, εκτενής και μακροσκελής, όπου αναγράφονταν αναλυτικά τα ομολογουμένως εντυπωσιακά ποσά που έχουν εξασφαλιστεί, σύμφωνα με τον ίδιο, για έργα που βρίσκονται σε διάφορα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης, ύψους άνω των 142 εκατ. ευρώ για το σύνολο του Δήμου.

Και τι δεν πέρασε εμπρός από τα μάτια μας χθες το βράδυ: παράς με ουρά και έργα με... μεγαλύτερη ουρά. Κάποια, μάλιστα, ενδεχομένως από τη βιασύνη του ο δήμαρχος τα «οικειοποιήθηκε» με κάποιο τρόπο, όπως για παράδειγμα την ανάπλαση των εισόδων της Τρίπολης, έργο της Περιφέρειας η οποία το έχει εντάξει με 1 εκατ. ευρώ, ή το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ  για τους Πρόσφυγες, το οποίο το «τρέχει» και ο Δήμος σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή -αλλά ασφαλώς δεν το χρηματοδοτεί διότι διαφορετικά θα είχε πέσει έξω.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα, όμως, είναι η δήλωση ότι μόλις... με πέντε υπουργικές υπογραφές και μία Κοινή Υπουργική Απόφαση θα είναι έτοιμο για υλοποίηση το έργο της κατασκευής δύο υπόγειων πάρκινγκ -το ένα στον χώρο πρασίνου στο Δικαστικό Μέγαρο και το άλλο στην Κάτω Αγορά.

Και το πρόβλημα... πάει.

Αναγνωρίζουμε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η οικονομική κατάσταση της χώρας μας χειροτέρευσε κατά πολύ. Αναγνωρίζουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη -κάτι που παντως δεν έδειχνε ότι είχε αντιληφθεί ο νυν δήμαρχος όταν πριν από τέσσερα χρόνια δήλωνε ότι είχε τις λύσεις για όλα. Αναγνωρίζουμε ότι μια νεόκοπη δημοτική αρχή δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να διοικήσει με άνεση από την ημέρα 1, πόσω μάλλον όταν αποδείχθηκε ότι το ανθρώπινο δυναμικό της σε μεγάλο βαθμό δεν κατανοούσε πώς λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση ή... την περιπλοκότητα των Νόμων. Αλλά...

...αλλά δεν είναι δυνατόν να λες ότι σε τρεις μήνες θα ασφαλτοστρώσεις μια πόλη, όταν δεν έχεις κλείσει έστω μία λακκούβα πέντε χρόνια τώρα. Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν όλα -καταφύγιο αδέσποτων, αντιπλημμυρικά, Μεγαβούνι. Από ό,τι μας έδωσε να καταλάβουμε χθες, ο κ. Παυλής δεν είναι υπέρ των «μπαλωμάτων» σε κανένα μεγάλο πρόβλημα και υποστηρίζει ότι σε όλα πρέπει να δίνονται ολοκληρωμένες λύσεις, κάτι που θα αποτελέσει και τον πυρήνα του προεκλογικού του λόγου. Και εν τω μεταξύ, οι δρόμοι αφήνονται να ξηλωθούν εντελώς, ο Άγιος Βλάσης γεμίζει, τα αδέσποτα πληθαίνουν και η δυσαρέσκεια των πολιτών διογκώνεται.

Και αυτή, δυστυχώς, είναι η πικρή αλήθεια.

Ο κ. Παυλής χθες ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι σε τρεις μήνες ο Δήμος θα αλλάξει όψη. Μεγάλες οι προσδοκίες, για να μην πούμε οι υποσχέσεις.

Πολύ μεγάλες.

Μόνο που οι πολίτες έμαθαν πια να κρατούν μικρό καλάθι.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Φύκια και μεταξωτές κορδέλες...ευθύνη όμως έχουν και οι δημοτικοί του σύμβουλοι που δεν αντιδρούν ή δεν παραιτούνται.

Ο χειρότερος δήμαρχος ever στα δημοτικά χρονικά της Τρίπολης. Απορίας άξιον βεβαίως το γεγονός ότι αυτόν τον *** πήγαν να τον ακούσουν όσοι πήγαν και μάλιστα κάποιοι χειροκροτούσαν κιόλας! Το τί ακριβώς, ούτε και η ίδια η επιστήμη της νευροψυχολογίας μπορεί να το απαντήσει ή έστω να το ερμηνεύσει. Υπό κανονικές συνθήκες, το Πνευματικό έπρεπε να είναι σχεδόν άδειο. Αντ' αυτού, πήγαν όλοι οι αυλοκόλακες να χειροκροτήσουν και να επιβραβεύσουν την απραξία, την ανικανότητα και την ανυπαρξία. Εύγε, Τριπολίτες! Εμπρός...πίσω, που έλεγε και ο Ρώμας ως επικεφαλής του ΒΥΖ.ΑΝ!

@18:41 Ακριβώς. Η μεγαλύτερη ντροπή για την πόλη είναι πως υπήρξαν Τριπολίτες, έστω και λίγοι, γιατί η πλειοψηφία του ακροατηρίου ήταν από το χωριό του, οι οποίοι έχουν το θράσος να παραβρίσκονται στην εναρκτήρια προεκλογική φιέστα του κυρίου που οδήγησε την Τρίπολη έναν αιώνα πίσω. Και, κυρίως, αυτοί που κάθονταν στις πρώτες σειρές, θεσμικά -και καλά- και συναδελφικά, ως διοικητικοί και αυτοδιοικητικοί. Όλοι αυτοί, ως γνώστες και πιο σχετικοί με την διοίκηση, αν είχαν ίχνος αξιοπρέπειας όφειλαν να απέχουν επιδεικτικά και όχι να κρατούν ιδιοτελείς ισορροπίες εις βάρος της πόλης και των δημοτών

Διάβασα αρκετές φορές το κείμενο για να καταλάβω τί ακριβώς θέλει να πει η δημοσιογράφος στην προσπάθειά της να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στην ανάγκη της να τιμήσει έστω και λίγο το επάγγελμά της και τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει αυτό και τον μισθό της. Δεν αμφισβητεί την έλλειψη πόρων μέχρι τον 8ο του 17 αλλά ουσιαστικά τα ποσά στα οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος. Κυρία Γαλανιάδη δυστυχώς βγήκατε έκτος θέματος διότι αν τα πράγματα είναι έτσι η είδηση είναι ότι ο Δήμαρχος ψεύδεται και εσείς έπρεπε να το πείτε καθαρά με στοιχεία και όχι να παραθέσετε αυτήν την έκθεση ιδεών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.