Μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας - Άμεση αποκατάσταση από την Περιφέρεια

Μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας - Άμεση αποκατάσταση από την Περιφέρεια

Ιανουάριος 30, 2019 - 16:53
0 σχόλια

Άμεση ένταξη έργων ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων οδικών δικτύων αποφάσισε το ΠεΣυ

Με καθυστέρηση μιας ώρας, όπως συνήθως, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με τον πρόεδρο να ζητεί από τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που έχουν καταθέσει τρεις επερωτήσεις, να μεταφερθεί η συζήτησή τους στην επόμενη συνεδρίαση του ΠεΣυ. Οι επερωτήσεις αφορούσαν και στις καταστροφές από τις πλημμύρες. Με τη σύμφωνη γνώμη των συμβούλων, οι επερωτήσεις μεταφέρθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση και στη συνέχεια η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης την ένταξη τεσσάρων έργων που πρέπει να δημοπρατηθούν και να γίνουν άμεσα, προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι καταστροφές στους δρόμους της Περιφέρειας στην Αρκαδία.

Όλο το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό, είπε η κυρία Νικολάκου, προσπαθεί να μην χάσει χρόνο. «Θέλουμε να εντάξουμε έργα αποκατάστασης στον δρόμο Καστρί-Άγιο Πέτρο, κόστους 200.000 ευρώ, Λεοντάρι – Καμάρα, κόστους επίσης 200.000 ευρώ, την αποκατάσταση βυθίσματος στα Βούρβουρα κόστους 75.000 ευρώ και αποκατάσταση βυθίσματος στο Ίσαρη, επίσης ανάλογου κόστους.

Επιπροσθέτως, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης την ψήφιση και έγκριση έργων προϋπολογισμού 700.000 ευρώ επειδή, όπως είπε, «έχουμε τρομερά προβλήματα».

Οι τέσσερις οδικοί άξονες είναι εντελώς αποκλεισμένοι, υπογράμμισε ο κ. Γιαννακούρας: Τρίπολη – Λαγκάδια – Πύργος, Μπούρα, Καστάνιτσα, Σπανέικα. «Ζητάμε 700.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης που θα δοθούν με απευθείας ανάθεση με έγκριση μόνο της Οικονομικής Επιτροπής.»

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.