Μεγάλες δυσκολίες και ασάφειες στον νέο τρόπο φορολόγησης των αγροτών (video)

Μεγάλες δυσκολίες και ασάφειες στον νέο τρόπο φορολόγησης των αγροτών (video)

Αύγουστος 04, 2015 - 12:31
0 σχόλια

Oι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, οι κλειστές τράπεζες, η συγκομιδή αλλά και το άνοιγμα της αγοράς είναι μερικές από τις ανησυχίες των αγροτών, αλλά και μερικοί από τους στόχους που θέτουν κάθε χρονιά.

Οι πολλές και ποικίλες εισαγωγές οπωροκηπευτικών κάνουν κανό στους Αρκάδες παραγωγούς οι οποίοι δύσκολα μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικοί τη στιγμή που όλα γύρω της ακριβαίνουν, κάνοντας την παραγωγή λιγότερο προσοδοφόρα από ό,τι περιμένουν.

Το νέο φορολογικό το οποίο φημολογείται ότι θα θεσπιστεί, «κόβει» τα πόδια τους αγρότες και στους κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει και ποια νέα δυσβάστακτα μέτρα τους περιμένουν.

«Οι αγρότες τις Αρκαδίας τείνουν να βγουν εκτός παιχνιδιού» και να καταστούν λιγότερο ανταγωνιστικοί, καθώς τα αυξανόμενα έξοδα σε λιπάσματα και φάρμακα τους αναγκάζουν να μην έχουν πλήρως ανταγωνιστικές τιμές, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας κ. Α. Τσιοτίνας.

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας κάνει έρευνες, δοκιμάζει νέους σπόρους, κάνει ανοίγματα και προσπαθεί να μπει δυναμικά στην αγορά.

Οι περισσότεροι αγρότες βρίσκονται σε δύσκολη θέση,γιατί ενώ είχαν επενδύσει στα χρήματα που θα τους δίνονταν από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, τώρα έχουν έρθει σε απόγνωση, μη γνωρίζοντας το πότε θα λάβουν αλλά και αν θα λάβουν κάποιο ποσόν.

Η νέα διοίκηση του συνεταιρισμού, η οποία ανέλαβε πριν απόπερίπου 8 μήνες, προσπαθεί μέσα από κινήσεις να αναδειχθεί και να πλασαριστεί, μη αφήνοντας ευκαιρίες ανάπτυξης να χαθούν, διεκδικώντας αυτά που της αναλογούν.

O αγροτικός συνεταιρισμός Αρκαδίας μέσα από επιτροπές προσπαθεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατόν για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, αλλά η δυσκολία των καιρών δεν τους αφήνει πολλά ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσουν.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr "Μεγάλες δυσκολίες και ασάφειες στον νέο τρόπο φορολόγησης των αγροτών"


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.