Το μεγαλείο της απλότητας καθήλωσε το κοινό στο Ξηροπήγαδο του πολιτισμού (pics, vid)

Το μεγαλείο της απλότητας καθήλωσε το κοινό στο Ξηροπήγαδο του πολιτισμού (pics, vid)

Αύγουστος 30, 2015 - 22:54
0 σχόλια

Από το astrosnews.gr

Μερικές εκατοντάδες «μαγεμένων» θεατών, απόλαυσαν το βράδυ του Σαββάτου υπό το φως της πανσελήνου, έναν …άλλο Θεοδωράκη, εκτελεσμένο και ερμηνευμένο στην πρωτόλεια μουσική του μορφή, χωρίς μικρόφωνα και ενισχυτές.

Η πρωτοβουλία του φιλότεχνου οικοδεσπότη Thomas Beck, Γερμανού κατοίκου δεύτερης γενιάς και λάτρη του Ξηροπηγάδου, να προσεγγίσει μερικά από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη -με αφορμή τα 90στα του γενέθλια- χωρίς την υποβοήθηση της τεχνολογίας, βρήκε ανταπόκριση σε μια ομάδα εξαίρετων μουσικών, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Χρήστου Λέκκα που κάθισε στο πιάνο. Η Μαρία Ζαβίτσα, η Κική Θεοδώρου και ο καταπληκτικός Δημοσθένης Τσάμης με τις φωνές τους, οι Βασίλης & Βαγγέλης Πετρόπουλος στο μπουζούκι και ο Θανάσης Μουρλάς στο βιολί καθήλωσαν για περισσότερο από δύο ώρες τους θεατές οι οποίοι με απόλυτη ησυχία και προσήλωση συμμετείχαν στην εξέλιξη της ξεχωριστής βραδιάς.

Η συναυλία δόθηκε στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Καλολίμανο 2015», το οποίο συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους στην πολιτιστική εξέλιξη ολόκληρης της περιοχής μέσα από τις πρωτοβουλίες που συντελούνται στην όμορφη αυτή γωνιά του Ξηροπηγάδου και προσφέρονται δωρεάν σε εντόπιους και ξένους επισκέπτες, χάρη στο όραμα, την αγάπη και το μεράκι του φιλόξενου συμπολίτη μας.

περισσότερες εικόνες στο astrosnews.gr

 

Video: 

astrosnews Καλολίμανο Θεοδωράκης Πανσέληνος

astrosnews Καλολίμανο Θεοδωράκης Πανσέληνος FINALE


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.