Με βιβλία του Δημήτρη Ανδριόπουλου εμπλουτίστηκε η Δανειστική Βιβλιοθήκη Βαλτεσινίκου

Με βιβλία του Δημήτρη Ανδριόπουλου εμπλουτίστηκε η Δανειστική Βιβλιοθήκη Βαλτεσινίκου

Μάιος 20, 2019 - 09:41
0 σχόλια

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Βαλτεσινίκου έχει την τιμή και την χαρά να εμπλουτίσει την συλλογή της με μερικά από τα έργα του Αρκάδα συγγραφέα Δημήτρη Ανδριόπουλου και της συζύγου του Ελένης Καλογερά - Ανδριοπούλου. Τα βιβλία αυτά τα δώρισε στην μνήμη του καθηγητού του, στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως, Αθανασίου Μπίκου με καταγωγή από το Βαλτεσινίκο.

Θα θέλαμε και δημοσίως να ευχαριστήσουμε τον καθηγητή κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο για την προσφορά αυτή που τιμά ιδιαίτερα την Δανειστική Βιβλιοθήκη Βαλτεσινίκου αλλά και το Βαλτεσινίκο γενικότερα.

Ο συγγραφέας Δημ. Ζ. Ανδριόπουλος κατάγεται από το χωριό Βουτσαρά Μεγαλοπόλεως και είναι ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, την Αγγλία και τις ΗΠΑ, είναι δε Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο της πόλεως της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο Αντελφάι (Ν.Υ.), στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στα τελευταία 12 έτη του ακαδημαϊκού του βίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπερ-εκατό μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά της Ευρώπης και της Αμερικής. Με πολλές ανακοινώσεις του έλαβε μέρος σε ελληνικά, διεθνή και παγκόσμια συνέδρια Φιλοσοφίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος (1996-1998) και πρόεδρος (2000-2002) της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας.
Από το 1978 εκδίδει και διευθύνει, και από το 1998 συνδιευθύνει με τον καθηγητή του Α.Π.Θ. Ν. Αυγελή, το διεθνούς εμβέλειας περιοδικό Philosophical Induiry.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.